Hogyan készítsünk trendi húsvéti ajtódíszt?

Hogyan készítsünk trendi húsvéti ajtódíszt?

Nyakunkon a húsvét, ezért épp itt az ideje felkészülni ennek a csodaszép ünnepnek a fogadására. Az ajtódíszt mindenki imádja. Jól elkészíthető és alkalmazható dekoráció, egy minimalista ajtódísz pedig minden modern lakás éke lehet húsvétra. Hogyan készítsünk ilyet házilag?

ajtódísz

Használjunk természetes anyagokat

A fa, a szárított virágok és a különféle ágak, illetve barka tökéletes kiindulási alap lehet egy ajtódísznek. Akár elég ezeket egy csokorba összefogva fellógatni, de olyan különleges alapformákra is illeszthetjük, ami a húsvétra jellemző mintavilágot takar. Ez lehet tojásalak vagy nyusziforma is, amilyet mellesleg megrendelhetünk például a minikek.eu oldalról. Itt már egy komplett csomagot is kapunk, ha például nincs időnk összeszedni az alapanyagokat, ám ha kedvünk tartja, ki is egészíthetjük ezt az ajtódíszt. Alapnak összefont ágakat is használhatunk, amelyet akár olyan formában is elrendezhetünk, mint egy madárfészek. Ebbe tehetünk tojásokat, virágokat és magvakat.

Élő virág, mint ajtódísz? Igen!

Élő virágokat is használhatunk ajtódíszként, például egy mini vázába rakott friss barka vagy aranyeső csokrot. Ugyanakkor mini kaspót is fellógathatunk, amiben például valódi, élő virághagymákat ültetünk. Ezeket a kis cserepeket akár egy koszorúra is ráragaszthatjuk – a variációk lehetősége itt is gyakorlatilag végtelen, ráadásul a kedvenc tavaszi virágunkat is bevethetjük ilyenkor.

Fonott ajtódíszek és szárított gyümölcsök

Fonálból fonott ajtódíszeket is készíthetünk, amikre például szárított virágokat, fűszereket és gyümölcsöket tehetünk, természetesen kifújt tojások társaságában. Egészen különleges megoldásokat is kialakíthatunk ezzel a módszerrel, ráadásul, ha levesszük a tojásokat róla a húsvét után, akkor egész évben odaillő ajtódíszt kaphatunk. Kifejezetten praktikus azok számára, akik egy olyan dekort keresnek, amit nem kell pár nap múlva eltenni mindenképpen. Ez az ajtódísz kint maradhat akár egész évben is, és csak egy kis módosítás kell hozzá, hogy az aktuális ünnepi díszbe öltöztethessük.

 

További cikkek:

Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

Kreatív DIY ötletek egyszerűen mindenkinek!

 

A hét témái

Az évek kegyetlen múlása: négy nővér negyven éve 23 képben

A négy nővér, Heather, Mimi, Laurie és BeBe, akik a fotókon is ebben a sorrendben állnak, negyven éven keresztül minden évben készített egy fotót, amin mindannyian szerepelnek. (4 nővér 40 éve) Ha más alkalommal nem is sikerült a lányoknak találkozniuk, a kép erejéig rendszeresen összeálltak. A fotósorozat célja bemutatni a nővéri kötődést, aminek mi is részesei lehetünk a képeket kattingatva.

9 dolog – ezt csinálja a barátnőd otthon egyedül

9 dolog - ezt csinálja a barátnőd otthon egyedül Ezt csinálja a barátnőd otthon egyedül.: Álmaidban talán az a kép élhet, hogy előveszi a titkos játékszereit és egy kicsit befekszik az ágyba egyedül. Esetleg vesz egy forró fürdőt. Erre is van esély, de a következő 9...

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt A legtöbb nőnek megvannak a rutin mozdulatai a mindennapi smink elkészítéséhez, megvan a jól bevált szemceruza, a tus és a rúzs is és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen árnyalatú alapozó illik a bőrünkhöz. Viszont...

Másold le a stílusuk! – kerekded sztárok

Másold le a stílusuk! - kerekded sztárok Nőies sztárok! Mai társadalmunk egyik hibája, hogy téves képet mutat. A reklámok, újságok azt hangsúlyozzák a nőknek, hogy legyenek karcsúak, formásak, diétázzanak, edzenek, egyszóval: legyenek tökéletesek. Szerencsére sok...