Hogyan teremtsünk meleg, kényelmes otthont pihe-puha ágyneműkkel?

Hogyan teremtsünk meleg, kényelmes otthont pihe-puha ágyneműkkel?

Az, hogy lakásunk berendezése otthonos és kényelmes legyen, főleg a téli hónapokban értékelődik fel, amikor a kinti hideg, borús, ködös időjárás elől gyakrabban menekülünk a nappalink kedvenc zugába vagy a hálószoba melegébe.

ágynemű

Ezért nagyon fontos, hogy a lakás ezen részei valóban kényelmesek legyenek, hogy ne csak jól nézzenek ki, hanem szívesen időzzünk el ott hosszú ideig is. A meleg, kényelmes otthon pedig elsősorban pihe-puha textíliákkal, meleg ágytakarókkal, kellemes tapintású ágyneműkkel, minőségi párnákkal, paplanokkal érhető el – mindezek lakberendezési webáruházakból is beszerezhetőek.

Meleg ágytakarók, hívogató ágyneműk

A délutáni kikapcsolódás, legyen az olvasás, filmnézés, keresztrejtvényfejtés vagy éppen családi társasjátékozás legfőbb tere a nappali. Napközben itt gyűl össze a család apraja-nagyja. De magányosan is ide jó a leginkább elvonulni kis regenerálódásra, ezért fontos, hogy a lakás ezen része kényelmes és otthonos legyen. Ezt a legkönnyebben a kanapét, foteleket borító díszpárnákkal és takarókkal érhetjük el, melyek egy hűvösebb napon csodákra képesek. A plüss hatású takarók, de a kötött plédek is melegek, utóbbiak ráadásul nagyanyáink kézimunkáira emlékeztetnek.

A hálószobában az ágynemű tölti be ezt a szerepet, lesz az otthonosságérzet megteremtője. A melegségérzetet elsősorban az anyag típusával, tapintásával érhetjük el. Akár annak a színe is közvetíthet melegséget, juttathatja eszünkbe a nyár napsütését, izzó hangulatát. A színes ágyneműkészletek és ágyneműhuzatok is tökéletesen alkalmasak erre, akár az élénk zöld vagy sárga színben pompázó ágyneműgarnítúrák.

Pihe-puha párnákkal, paplanokkal a kényelemért

A hálószoba nem csak a melegedés, hanem a pihenés, így a szép és meleg ágyneműk mellett a kényelmes párna és paplan is fontos. A laser típusú paplanok nem csak könnyűk és melegek, de antiallergén töltetük révén jobban áteresztik a levegőt. Így kényelmesebb alvást biztosítanak. A szilikonizált poliészterszálas töltet ráadásul megakadályozza, hogy allergének, baktériumok és por ragadjon a töltésben, így semmi sem zavarhatja nyugodt pihenésünket.

Ilyen tulajdonságokkal bírnak az hasonló töltésű laser párnák is, melyek révén nemcsak kényelmes lesz a fekvés a fejünk számára, hanem az alvás is kiválónak ígérkezik. Ha a matracunkat is szeretnénk hasonlóan bebiztosítani, ajánlott a matracvédők használata, gumis lepedők széles választékából válogathatunk. A jó paplan, párna és matrac pedig már kiváló ígéret egy nyugodt, pihentető pihenéshez a kinti hideg ellenére is.

 

TRENDI LAKÁS SZÍNEK MINDEN ÉVSZAKRA – Ágynemű

A hét témái

Így neveld a gyereked már babakorától az egészséges életmódra

Sportos életmódot élsz, és szeretnéd, ha gyermeked is követne majd?   Fontos számodra az egészséged megőrzése és boldoggá tenne, ha ezt a szemléletet neki is átadhatnád? Nem lehet elég korán kezdeni, de ezzel az eszközzel még élvezni is fogjátok! | Sport...

Az igaz szerelem létezik, és akár 80 évig is tarthat

Az igaz szerelem létezik, és akár 80 évig is tarthat Az idős házaspár története igazi tündérmese, ami bizonyítja, hogy létezik az életen át tartó igaz szerelem. Nancy és Eric Kingston fiatalon ismerkedtek meg és több, mint nyolcvan évnyi házasság után sem engedik el...

21 legszebb magyar férfi

Bár sok nő nem vallja be, de mindenki tud legalább egy olyan színészt, énekest, sportolót, stb-t mondani, aki megdobogtatja a szívét. Ez egyáltalán nem ciki, hiszen nem csak tinédzserként rajonghatunk, ez felnőttkorban is megengedett. Bár egy bizonyos életkor fölött már kevésbé mutatjuk ki: nem ragasztjuk tele a kedvenc sztárunk képével a szobánkat, és nem ő a telefonunk háttere, de attól még kedveljük. Gyakori, hogy a lányok a rajongott pasihoz alakítják a férfi ideáljukat is és ha hiszünk a vonzás törvényében még az sem kizárt, hogy az imádott pasi egyszer szembejön valamelyik belvárosi kis utcában.

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd Sokszor észre sem vesszük, mekkora ereje van a napnak, csak akkor tűnik fel, hogy leégtünk, amikor már hazafelé tartunk a strandról. Persze nem csak a vízparton sérülhet a bőrünk, gyakori, hogy az...