Ideális testképek a történelemben

Az ideális testsúlyról és testképről ódákat lehetne zengeni! Folyamatosan záporoznak ránk a médián keresztül az infók és képek, amikhez ( média és a társadalom egyes tagjai  szerint) hasonlítanunk kell. De ez a különböző évszázadok során sokat változott és változni is fog.

A következő kis video bemutatja, hogy hogyan változott a nők ideális testképe az idők folyamán.

 

Áttekintés:

(CNN) A New York -i Fashion Institute of Technology termében történelmi textíliák és elbűvölő ruhadarabok rejtőznek, amelyek közül sok az elmúlt évek titkait őrzi.

Bármennyire esztétikailag egyedi vagy történelmileg jelentős is egy adott divat, a múzeumba látogatók többsége általában egy kérdést tesz fel – mondta Emma McClendon, a múzeum jelmezgondozója. | ideális testképek
“Az emberek jönnek, és mindig tudni akarják, mekkora valami” – mondta McClendon, aki a “The Body: Fashion and Physique” című kiállítást rendezte, a divatban idealizált testtípus történetéről, amely májusig látható.
“Akár korabeli, akár 19. századi, tudni akarják, mekkora méretű, vagy milyen méretű lenne, vagy milyen méréssel” – mondta. “Mi, mint kultúra, mint társadalom, megszállottjai vagyunk a méretnek. Összekapcsolódott az emberek azonosságával.”
Ez a megszállottság táplálja a társadalmi nyomást, hogy bizonyos módon jelenjen meg, és bizonyos testtípussal rendelkezzen, különösen a fiatal nők körében, amely az “ideális” test kulturális konstrukciójából fakad, ami viszont az idők folyamán megváltozott- már régen történelem.

Ideális testképek a történelemben

Több ezer évvel ezelőtt szobrok és műalkotások görbe, vastag sziluetteket ábrázoltak. Újabban, a 20. század végén vékony, waif-szerű modellek töltötték meg a divatmagazinok oldalait. Most a formás hátulokat “lájkokkal” ünneplik a közösségi médiában.
A nemzetközi nőnap alkalmából megvizsgáljuk, hogy ez az „ideál” hogyan változik folyamatosan, összetett történelmet alkotva a művészetben és a divatban-káros hatással a nőkre, akik minden korban megfelelni próbálnak.

 

Ha egy kis szórakozásra vágysz. Nézz körül itt!