Ideális testképek a történelemben

Ideális testképek a történelemben

Az ideális testsúlyról és testképről ódákat lehetne zengeni! Folyamatosan záporoznak ránk a médián keresztül az infók és képek, amikhez ( média és a társadalom egyes tagjai  szerint) hasonlítanunk kell. De ez a különböző évszázadok során sokat változott és változni is fog.

A következő kis video bemutatja, hogy hogyan változott a nők ideális testképe az idők folyamán.

 

Áttekintés:

(CNN) A New York -i Fashion Institute of Technology termében történelmi textíliák és elbűvölő ruhadarabok rejtőznek, amelyek közül sok az elmúlt évek titkait őrzi.

Bármennyire esztétikailag egyedi vagy történelmileg jelentős is egy adott divat, a múzeumba látogatók többsége általában egy kérdést tesz fel – mondta Emma McClendon, a múzeum jelmezgondozója. | ideális testképek
„Az emberek jönnek, és mindig tudni akarják, mekkora valami” – mondta McClendon, aki a „The Body: Fashion and Physique” című kiállítást rendezte, a divatban idealizált testtípus történetéről, amely májusig látható.
„Akár korabeli, akár 19. századi, tudni akarják, mekkora méretű, vagy milyen méretű lenne, vagy milyen méréssel” – mondta. „Mi, mint kultúra, mint társadalom, megszállottjai vagyunk a méretnek. Összekapcsolódott az emberek azonosságával.”
Ez a megszállottság táplálja a társadalmi nyomást, hogy bizonyos módon jelenjen meg, és bizonyos testtípussal rendelkezzen, különösen a fiatal nők körében, amely az „ideális” test kulturális konstrukciójából fakad, ami viszont az idők folyamán megváltozott- már régen történelem.

Ideális testképek a történelemben

Több ezer évvel ezelőtt szobrok és műalkotások görbe, vastag sziluetteket ábrázoltak. Újabban, a 20. század végén vékony, waif-szerű modellek töltötték meg a divatmagazinok oldalait. Most a formás hátulokat „lájkokkal” ünneplik a közösségi médiában.
A nemzetközi nőnap alkalmából megvizsgáljuk, hogy ez az „ideál” hogyan változik folyamatosan, összetett történelmet alkotva a művészetben és a divatban-káros hatással a nőkre, akik minden korban megfelelni próbálnak.

 

Ha egy kis szórakozásra vágysz. Nézz körül itt!

A hét témái

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében Biztosan hallottad már te is, hogy a gyomrodra megy a stressz, vagy nem tudsz dolgokat megemészteni. Ezek nem csupán szóbeszédek, valóban hatással van a gyomrunkra a lelkiállapotunk. Az állandó hasfájás napokat, heteket...

Életed legjobb döntése lehet: 9 érv a kutyatartás mellett

Életed legjobb döntése lehet: 9 érv a kutyatartás mellett Szerencsés esetben már gyerekként megtapasztaljuk, hogy milyen egy kisállattal együtt élni. Legtöbbünknek legalább a nagyinál volt kutyája, de ha mégsem, akkor érdemes felnőttként elgondolkodni azon, hogy...

Plasztikai sebészet: ezeket mérlegeld mielőtt kés alá fekszel

Plasztikai sebészet: ezeket mérlegeld mielőtt kés alá fekszel Ma már mindenre van megoldás, és korántsem olyan elérhetetlen, mint néhány évtizeddel ezelőtt, amikor csak a gazadagok kiváltsága volt, hogy átszabassák az orrukat, vagy nagyobb mellekkel kápráztassák el a...

20 ruha, amivel bármelyik pasi szíve a tiéd lehet!

Nőként szeretünk minden helyzetben csinosak lenni – nem csak akkor, ha randira készülünk a világ legszuperebb pasijával. Viszont sosem lehet tudni, hogy mikor jön szembe a nagy ő, akit talán a szoknyánk „hossza” fog meg először. Egy jól kiválasztott miniruha nem csak a legforróbb estéken, de a hétköznapokban is nyerő lehet. Azon túl, hogy jól mutat magabiztosságot kölcsönöz a viselőjének, amitől még szebbek lesznek a mindennapok.