Így igazodj el a babakocsi márkák és típusok között

Hogyan válasszunk babakocsit? | babakocsi márkák és típusok

Kép: canva.com

A döntés nem egyszerű, hiszen a babakocsi kiválasztása során az esztétika mellett igen sok praktikus szempontot is figyelembe kell venni.

Ezeket érdemes átgondolnotok mielőtt megvásároljátok az álom-babakocsit

Életkörülmények: a babakocsi kiválasztása előtt gondoljátok végig, hogy milyen körülmények között fogjátok használni. Városban éltek, ahol csak betonon fogtok sétálni, vagy inkább autóval viszitek a picit mindenhová? Esetleg sok emeletet kell le-föl megtenni majd minden séta alkalmával?

Funkciók: a funkciók közül is a dönthetőség a legfontosabb, hiszen ez szolgálja leginkább a kicsi kényelmét. Az első félévben háton és hason fog feküdni, később már mehet az ülőpóz. Itt jön a kérdés, hogy vásároltok egy fix hátfalú újszülött babakocsit, vagy inkább beruháztok egy többfunkciósra. Többfunkciós esetén pedig érdemes megnézni, hogy forgatható-e az ülőrész, mert később jól jön majd, ha menet iránnyal szemben és háttal is ülhet a kicsi. Amikor még csak fekszik ideális, ha séta közben látod őt, később viszont igénye lesz rá, hogy szétlásson a világban.

A babakocsi súlya: ha csak arra gondolunk, hogy tologatjuk a picit benne, nem tűnik olyan fontosnak, hogy milyen nehéz a babakocsi. Azonban, ha belegondolsz abba, hogy hány emeletet kell majd cipelned, mert esetleg nincsen lift a házban, máris kardinális kérdéssé válik a súly. És ne csak a babakocsi súlyát vedd számításba, add hozzá a pici súlyát is, ami egyre gyarapszik majd és a kiegészítőkét is. Egyes babakocsi márkák termékei akár a 20-25 kg-t is elérhetik így.

A hét témái

Online sorozatok: a filmnézés forradalma

Az online sorozatok népszerűsége egyre csak növekszik. De mi teszi őket népszerűvé, és hogyan változtatják meg a nézők szokásait?

A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei

  A futó edzés hatékonyság növelésének alapelvei   Amikor valakiben megérik az elhatározás, hogy neki állna kezdetben kocogni, majd futni, egy idő után mindenképpen felvetődik a gondolat, hogy vajon milyen módszerekkel, hogyan lehetne egyrészt tökéletesíteni...

Madártej szelet recept

Madártejes szelet recept A madártej szelet egy könnyű és páratlanul finom desszert, kezdő és haladó szakácsok is könnyen elkészíthetik. Hozzávalók: | Madártej szelet Teteje 3 dl növényi tejszín Krém 25 dkg Rama 20 dkg porcukor 8 dl tej 1 ek. liszt 2 cs. vaníliás...

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek Ugye te is imádod a Jóbarátok című sorozatot? Kevés olyan ember van, aki erre nemleges választ ad, s bár a színészek életét egészen könnyen követhetjük az utolsó rész óta is, főként, hogy 2021-ben a Jóbarátok:...