Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

 

A cisztásodás egyre gyakrabban fordul elő manapság a női társadalomban, amely nem csoda, hiszen ebben a felgyorsult, egészségtelen ételekkel és tisztítószerekkel teli világban nehéz gondtalan, egészséges életet élni. Ha azonban kialakultak a nem kívánt ciszták, nincs mit tenni: mindent meg kell tenni a gyógyulás érdekében. Hogyan is lehetséges ez és hogyan segít a természet?

cisztásodás

Mitől alakulhat ki cisztásodás a női szervezetben?

A női cisztásodás a legtöbb esetben a napjaink egészségtelen életmódjának köszönhető túl magas ösztrogénszint által alakul ki. A női hormon túlzott jelenléte a szervezetben a fogyasztott ételek és italok, a használt tisztítószerek, szépségápolási szerek, az egyes természetes gyógymódok és a stresszes életmód következtében alakulhat ki. 

Hogyan segíthet a természet a ciszták felszívódásában?

Ha kialakultak a női ciszták, a diagnózis után javasolt az orvosoktól kapott kezelési javaslat szerint eljárni a nagyobb baj megakadályozása érdekében, azonban ez nem jelenti azt, hogy emellett ölbe tett kézzel kell várnunk, hogy javuljon az állapotunk, hiszen mi is tehetünk érte. Hogyan is? Forduljunk a természethez!

A természetben található gyógynövények rengeteg féle jótékony hatással bírnak, így az ezekből készített teák a ciszták felszívódásában is segíthetnek. Az egyes füvek görcsoldó, harmonizáló, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása például tehet a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében, de akár az emlőciszta gyógyulásában is segítséget nyújthat bizonyos esetekben úgy, hogy a mell ciszta felszívódását segíti.

A természet ezenkívül segíthet az egészségesebb étkezés elérésében is. A saját kertünkben, vagy épp a környék gazdái által termesztett, vegyszerektől mentes zöldség és gyümölcs például egészen biztonsan fellélegzést fog jelenteni a szervezetnek a bolti árúk után.

Hogyan segít az életmódváltás?

A megfelelő orvosi és gyógynövényes kezelések mellett érdemes belekezdeni az életmódváltásba is. A folyamatos stresszt le kell vezetni, így javasolt minden nap foglalkozni választott hobbinkkal, mozogni kicsit, lelassulni, élvezni az életet. Emellett a szervezetünkbe bevitt anyagokat is érdemes felülvizsgálni. A káros hatásokkal rendelkezőket kizárni, hiszen mindezzel jóval energikusabbá és egészségesebbé válhatunk!  – Amely nem csupán hangulatunkon és önmagunkról alkotott képünkön fog javítani, de a különböző megbetegedésekkel szemben is ellenállóbbá válhatunk.

A természet tehát mint a legtöbb esetben, cisztásodás esetén is segítségül hívható. Fontos azonban, hogy az orvosok által előírt terápia mellett fogyasszunk gyógynövényes teákat, valamint alakítsuk át életmódunkat, hiszen ha teszünk testünk gyógyulásáért, egészen biztosan meghálálja majd!

 

További cikkek:

FIATALÍTSD MEG ARCBŐRÖDET RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSSEL

LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG GYERMEKKORBAN

3 ÜDE GYEREKTAPÉTA TREND A NATÚR TREND JEGYÉBEN

RÖVID NŐI FRIZURÁK – MILYEN LESZ AZ IDEI TREND?

TUNIKA: TRENDI ÉS PRAKTIKUS VISELET NYÁRRA

10 FÉRFI SZTÁR, AKIKÉRT 15 ÉVE RAJONGTUNK

A hét témái

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében Biztosan hallottad már te is, hogy a gyomrodra megy a stressz, vagy nem tudsz dolgokat megemészteni. Ezek nem csupán szóbeszédek, valóban hatással van a gyomrunkra a lelkiállapotunk. Az állandó hasfájás napokat, heteket...

Mondd meg a bőrtípusod, megmondjuk milyen rúzs illik Hozzád!

Mondd meg a bőrtípusod, megmondjuk milyen rúzs illik Hozzád! A szem és a haj színe mellett, a bőr is igen meghatározó tud lenni, amikor sminkelünk. A következő cikkben elmondjuk nektek, hogy melyik bőrtípushoz, milyen színű rúzs illik a legjobban.   Világos,...

Az igaz szerelem létezik, és akár 80 évig is tarthat

Az igaz szerelem létezik, és akár 80 évig is tarthat Az idős házaspár története igazi tündérmese, ami bizonyítja, hogy létezik az életen át tartó igaz szerelem. Nancy és Eric Kingston fiatalon ismerkedtek meg és több, mint nyolcvan évnyi házasság után sem engedik el...

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve?

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve? Asztrológusok, numerológiával foglalkozó szakemberek egyaránt úgy gondolják, hogy az idei esztendő a lágy energiák éve. Azaz a nőies minőség az élet számos területén megjelenhet. A lakberendezésben is. Sőt! De ez nem jelent egyet a...