Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

 

A cisztásodás egyre gyakrabban fordul elő manapság a női társadalomban, amely nem csoda, hiszen ebben a felgyorsult, egészségtelen ételekkel és tisztítószerekkel teli világban nehéz gondtalan, egészséges életet élni. Ha azonban kialakultak a nem kívánt ciszták, nincs mit tenni: mindent meg kell tenni a gyógyulás érdekében. Hogyan is lehetséges ez és hogyan segít a természet?

cisztásodás

Mitől alakulhat ki cisztásodás a női szervezetben?

A női cisztásodás a legtöbb esetben a napjaink egészségtelen életmódjának köszönhető túl magas ösztrogénszint által alakul ki. A női hormon túlzott jelenléte a szervezetben a fogyasztott ételek és italok, a használt tisztítószerek, szépségápolási szerek, az egyes természetes gyógymódok és a stresszes életmód következtében alakulhat ki. 

Hogyan segíthet a természet a ciszták felszívódásában?

Ha kialakultak a női ciszták, a diagnózis után javasolt az orvosoktól kapott kezelési javaslat szerint eljárni a nagyobb baj megakadályozása érdekében, azonban ez nem jelenti azt, hogy emellett ölbe tett kézzel kell várnunk, hogy javuljon az állapotunk, hiszen mi is tehetünk érte. Hogyan is? Forduljunk a természethez!

A természetben található gyógynövények rengeteg féle jótékony hatással bírnak, így az ezekből készített teák a ciszták felszívódásában is segíthetnek. Az egyes füvek görcsoldó, harmonizáló, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása például tehet a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében, de akár az emlőciszta gyógyulásában is segítséget nyújthat bizonyos esetekben úgy, hogy a mell ciszta felszívódását segíti.

A természet ezenkívül segíthet az egészségesebb étkezés elérésében is. A saját kertünkben, vagy épp a környék gazdái által termesztett, vegyszerektől mentes zöldség és gyümölcs például egészen biztonsan fellélegzést fog jelenteni a szervezetnek a bolti árúk után.

Hogyan segít az életmódváltás?

A megfelelő orvosi és gyógynövényes kezelések mellett érdemes belekezdeni az életmódváltásba is. A folyamatos stresszt le kell vezetni, így javasolt minden nap foglalkozni választott hobbinkkal, mozogni kicsit, lelassulni, élvezni az életet. Emellett a szervezetünkbe bevitt anyagokat is érdemes felülvizsgálni. A káros hatásokkal rendelkezőket kizárni, hiszen mindezzel jóval energikusabbá és egészségesebbé válhatunk!  – Amely nem csupán hangulatunkon és önmagunkról alkotott képünkön fog javítani, de a különböző megbetegedésekkel szemben is ellenállóbbá válhatunk.

A természet tehát mint a legtöbb esetben, cisztásodás esetén is segítségül hívható. Fontos azonban, hogy az orvosok által előírt terápia mellett fogyasszunk gyógynövényes teákat, valamint alakítsuk át életmódunkat, hiszen ha teszünk testünk gyógyulásáért, egészen biztosan meghálálja majd!

 

További cikkek:

FIATALÍTSD MEG ARCBŐRÖDET RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSSEL

LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG GYERMEKKORBAN

3 ÜDE GYEREKTAPÉTA TREND A NATÚR TREND JEGYÉBEN

RÖVID NŐI FRIZURÁK – MILYEN LESZ AZ IDEI TREND?

TUNIKA: TRENDI ÉS PRAKTIKUS VISELET NYÁRRA

10 FÉRFI SZTÁR, AKIKÉRT 15 ÉVE RAJONGTUNK

A hét témái

A Nespresso kompatibilis komposztálható kapszulákkal a környezetet is óvjuk

Hogyan jutottunk el a Nespresso kompatibilis komposztálható kapszulákig a kávé kezdeteitől? A kávézás története rendkívül messzire nyúlik vissza. A főzési technikák sokasága vár, rengeteg lehetőség van arra, hogy hogyan készítsük el reggelente az energiát adó italt, többek között instant kávé, filteres, a jó öreg kotyogós vagy éppen a frissen őrölt változat, esetleg a kapszulás kávé.

3+1 holmi, amit ősszel olcsóbban vásárolhatsz meg

3+1 holmi, amit ősszel olcsóbban vásárolhatsz meg Ki ne szeretné az akciókat? Mindenki szeret olcsóbban vásárolni, akkor is, ha nem hajlandó bevallani. A piros kis címkék, és a százalékjelek nagyon vonzóak, és már népes Facebook csoportok is alakultak arra, hogy...

Szőke árnyalatok, amik idén télen (is) hódítanak

Szőke árnyalatok, amik idén télen (is) hódítanak A szőke sosem megy ki a divatból, viszont változik: ma már nem elég annyit mondani a fodrásznak, hogy szőke hajat szeretnél, hiszen millió és egy változata van. És ez nemcsak annyiban merül ki, hogy világosabb,...

Milyen tünetekkel jelentkezhet a pánikbetegség?

Milyen tünetekkel jelentkezhet a pánikbetegség? Lehet, hogy már te is átélted, csak nem törődtél vele. A pánikbetegség tucatnyi más betegséghez hasonló tüneteket produkálhat, súlyosabb esetben infarktus gyanúval mentőt hívunk, enyhébb tünetek jelentkezésekor pedig...