Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

Így segíthet a természet a női cisztásodáson!

 

A cisztásodás egyre gyakrabban fordul elő manapság a női társadalomban, amely nem csoda, hiszen ebben a felgyorsult, egészségtelen ételekkel és tisztítószerekkel teli világban nehéz gondtalan, egészséges életet élni. Ha azonban kialakultak a nem kívánt ciszták, nincs mit tenni: mindent meg kell tenni a gyógyulás érdekében. Hogyan is lehetséges ez és hogyan segít a természet?

cisztásodás

Mitől alakulhat ki cisztásodás a női szervezetben?

A női cisztásodás a legtöbb esetben a napjaink egészségtelen életmódjának köszönhető túl magas ösztrogénszint által alakul ki. A női hormon túlzott jelenléte a szervezetben a fogyasztott ételek és italok, a használt tisztítószerek, szépségápolási szerek, az egyes természetes gyógymódok és a stresszes életmód következtében alakulhat ki. 

Hogyan segíthet a természet a ciszták felszívódásában?

Ha kialakultak a női ciszták, a diagnózis után javasolt az orvosoktól kapott kezelési javaslat szerint eljárni a nagyobb baj megakadályozása érdekében, azonban ez nem jelenti azt, hogy emellett ölbe tett kézzel kell várnunk, hogy javuljon az állapotunk, hiszen mi is tehetünk érte. Hogyan is? Forduljunk a természethez!

A természetben található gyógynövények rengeteg féle jótékony hatással bírnak, így az ezekből készített teák a ciszták felszívódásában is segíthetnek. Az egyes füvek görcsoldó, harmonizáló, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása például tehet a petefészek ciszta felszívódásának elősegítése érdekében, de akár az emlőciszta gyógyulásában is segítséget nyújthat bizonyos esetekben úgy, hogy a mell ciszta felszívódását segíti.

A természet ezenkívül segíthet az egészségesebb étkezés elérésében is. A saját kertünkben, vagy épp a környék gazdái által termesztett, vegyszerektől mentes zöldség és gyümölcs például egészen biztonsan fellélegzést fog jelenteni a szervezetnek a bolti árúk után.

Hogyan segít az életmódváltás?

A megfelelő orvosi és gyógynövényes kezelések mellett érdemes belekezdeni az életmódváltásba is. A folyamatos stresszt le kell vezetni, így javasolt minden nap foglalkozni választott hobbinkkal, mozogni kicsit, lelassulni, élvezni az életet. Emellett a szervezetünkbe bevitt anyagokat is érdemes felülvizsgálni. A káros hatásokkal rendelkezőket kizárni, hiszen mindezzel jóval energikusabbá és egészségesebbé válhatunk!  – Amely nem csupán hangulatunkon és önmagunkról alkotott képünkön fog javítani, de a különböző megbetegedésekkel szemben is ellenállóbbá válhatunk.

A természet tehát mint a legtöbb esetben, cisztásodás esetén is segítségül hívható. Fontos azonban, hogy az orvosok által előírt terápia mellett fogyasszunk gyógynövényes teákat, valamint alakítsuk át életmódunkat, hiszen ha teszünk testünk gyógyulásáért, egészen biztosan meghálálja majd!

 

További cikkek:

FIATALÍTSD MEG ARCBŐRÖDET RÁDIÓFREKVENCIÁS KEZELÉSSEL

LAKTÓZÉRZÉKENYSÉG GYERMEKKORBAN

3 ÜDE GYEREKTAPÉTA TREND A NATÚR TREND JEGYÉBEN

RÖVID NŐI FRIZURÁK – MILYEN LESZ AZ IDEI TREND?

TUNIKA: TRENDI ÉS PRAKTIKUS VISELET NYÁRRA

10 FÉRFI SZTÁR, AKIKÉRT 15 ÉVE RAJONGTUNK

A hét témái

Rajtad múlik, hogy mennyit költesz

Rajtad múlik, hogy mennyit költesz Természetesen vannak olyan alapdolgok, amiről kevésbé dönthetünk, hogy megvesszük vagy sem, mert az életünk elengedhetetlen kellékei, és bármennyibe is kerül, ételre, ruhára és tisztálkodási szerekre költenünk kell. Viszont azt...

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében

Állandó hasfájás gyötör? Ez lehet a hátterében Biztosan hallottad már te is, hogy a gyomrodra megy a stressz, vagy nem tudsz dolgokat megemészteni. Ezek nem csupán szóbeszédek, valóban hatással van a gyomrunkra a lelkiállapotunk. Az állandó hasfájás napokat, heteket...

Közeleg a Húsvét 2023

Közeleg a Húsvét 2023 Közeleg a Húsvét 2023, amely a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe. Az ünnep időpontja április 16-ára esik, és az egész világon ünneplik a keresztények és más vallások követői is. Az ünnep célja Jézus Krisztus feltámadásának megünneplése...

A babamasszázs technikája: így nyugtasd meg a kisbabát!

Hogyan érdemes masszírozni a kisbabát, Máris megmutatjuk, milyen a legjobb, nyugtató hatású babamasszázs technikája.