Így válasszuk ki a számunkra megfelelő mosógépet

Így válasszuk ki a számunkra megfelelő mosógépet

A háztartások szinte elhagyhatatlan készüléke a mosógép. Hatalmas segítséget jelent a ruhák tisztítása során, hiszen segítségével minimálisra csökkenthető a kézi munkavégzés. Nem mindegy azonban, milyen gépet választunk. Az alábbi összefoglaló ebben kíván segítséget nyújtani.

Magyarországon a kereskedelmi forgalomban jellemzően hagyományos elöltöltős, felültöltős és keskeny elöltöltős gépeket találunk. A legfőbb különbséget a helytakarékosságuk jelenti, így elsősorban a rendelkezésre álló szabad terület nagysága alapján érdemes választani közülük. A legnagyobb helyigénnyel természetesen a hagyományos elöltöltős gépek rendelkeznek; esetükben nem csak a nagyobb alapterülettel, hanem az előrefelé nyíló ajtóval is számolni kell. Ha kifejezetten kis alapterület áll rendelkezésünkre és minden négyzetcentiméter számít, abban az esetben a felültöltős mosógép a legjobb választás. A helytakarékosság mellett egyéb előnyös tulajdonság is említhető vele kapcsolatban; a felső ajtónak köszönhetően a mosás megszakítható és egy-egy ruhadarab időközben is behelyezhető. Az előrefelé nyíló ajtóval sem kell számolni, csupán azt kell szem előtt tartani, hogy ne falipolc alá helyezzük el. Sajnos az előnyös tulajdonságok mellé egy jelentős hátrány is társul: az energiahatékonysága lényegesen rosszabb, mint az elöltöltős változatoké. A két másik típus előnyös tulajdonságait igyekszik egyesíteni az elöltöltős keskeny mosógép, amely hatékonysága kiváló, de az előrefelé nyíló ajtó miatt helytakarékosságban nem képes felenni a versenyt a felültöltős társaival.

 

Miután döntést hoztunk a típusról | megfelelő mosógép

 

Miután döntést hoztunk a típusról, érdemes megfontolni a dobkapacitás nagyságát is. Rendszerint a hagyományos elöltöltős gépek rendelkeznek legnagyobb dobbal, a felültöltősek pedig a legkisebbel, de típusonként is jelentős eltérést tapasztalhatunk. Szerencsére létezik általános ajánlás, miszerint egyedül élők számára 4 kg, párok számára 5-6 kg, családok számára legalább 7 kg dobkapacitás lehet ideális, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezt az ajánlást a mosási szokásaink és a ruháink koszolódása könnyedén felülírhatja. Ha végképp nem tudunk dönteni, esetleg arra számítunk, hogy a közeljövőben nagyobb mosási kapacitásra lesz szükségünk, érdemes megfontolni egy súlyautomatikával rendelkező készülék vásárlását; az ilyen gépek képesek a töltet nagyságához igazítani a felhasznált víz mennyiségét, így kisebb töltet mosása esetén akár jelentős energiamegtakarítást érhetnek el.

 

Ha mosógépet választunk | megfelelő mosógép

 

Ha mosógépet választunk, akkor figyelmet kell fordítani a rendelkezésre álló programokra és funkciókra is. Minden készülék rendelkezik az alapvető programokkal, de ha speciális igényeink vannak, esetleg antibakteriális mosást szeretnénk végezni, akkor mindenképpen ilyen funkcióval rendelkező mosógépet kell választanunk.

Mindezek mellett további tulajdonságok is jelentőséggel bírhatnak. Érdemes tudni, hogy ma már rendelkezésre állnak zajcsökkentő megoldással rendelkező készülékek, amelyek kiváló szolgálatot tesznek a nyitott terekben.

Ha új mosógépet szeretnénk vásárolni, hatalmas választékkal találkozunk. A készülékek zöme jól ismert gyártótól származik, de találkozhatunk néhány olyan termékkel is, aminek a szervizháttere korlátozott lehet. A jobb háttértámogatás miatt érdemes előnyben részesíteni az ismert gyártók készülékeit.

 

VISSZA A FŐOLDALRA >>>

A hét témái

Sztárok smink nélkül – Felismered őket?

Sztárok akik nincsenek kisminkelve - Felismered őket? Sztárok smink nélkül - Felismered őket? A vörös szőnyegen ragyognak, csillognak, ám a sztárok is emberek, hétköznapjaikban ők is jobban szeretik középpontba helyezni a saját természetes szépségüket. Nézd meg a...

12 étel, amiből annyit ehetsz amennyit bírsz

12 étel, amiből annyit ehetsz amennyit bírsz, akár diéta alatt is Mindegy, hogy fogyás, vagy súlykontroll céljából válogatjuk meg, hogy mit eszünk, a legnehezebb feladat ellenállni a minket körülvevő finomabbnál finomabb falatoknak. Azonban a jó hírünk az, hogy...

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet Ha otthonról dolgozunk ugyan megspóroljuk az irodábajáráshoz szükséges üzemanyag költségét, vagy a tömegközlekedés árát, de olyan észrevétlen kiadásokkal is csökkentjük a terheinket, mint a büfében vásárolt kávé,...

20 anya-lány fotó: biztosan nem tudod eldönteni, hogy ki kicsoda

Néhány családban olyan erősek a gének, mintha futószalagon jöttek volna a világra a tagjai. Persze a hasonlóságban segíthet az egyező ízlés, stílus és a szokások, de mégis olykor olyan meglepő hasonlóságokat produkál a természet, hogy csak tátott szájjal nézünk egy-egy anya-lánya páros után, mert fogalmunk nincs arról, hogy ki az idősebb. Összeállításunkban pont ilyen párosokat, illetve hármasokat mutatunk be, akikről akkor sem tudnánk eldönteni, hogy ki volt előbb, ha élőben találkoznánk.
20 kép, amin biztosan nem tudod megállapítani, hogy melyik nő az anya és melyik a lánya, viszont, ha figyelmesen végig nézed a listát, a képek alatt néhol eláruljuk a megoldást 😉