Így válasszuk ki a számunkra megfelelő mosógépet

Így válasszuk ki a számunkra megfelelő mosógépet

A háztartások szinte elhagyhatatlan készüléke a mosógép. Hatalmas segítséget jelent a ruhák tisztítása során, hiszen segítségével minimálisra csökkenthető a kézi munkavégzés. Nem mindegy azonban, milyen gépet választunk. Az alábbi összefoglaló ebben kíván segítséget nyújtani.

Magyarországon a kereskedelmi forgalomban jellemzően hagyományos elöltöltős, felültöltős és keskeny elöltöltős gépeket találunk. A legfőbb különbséget a helytakarékosságuk jelenti, így elsősorban a rendelkezésre álló szabad terület nagysága alapján érdemes választani közülük. A legnagyobb helyigénnyel természetesen a hagyományos elöltöltős gépek rendelkeznek; esetükben nem csak a nagyobb alapterülettel, hanem az előrefelé nyíló ajtóval is számolni kell. Ha kifejezetten kis alapterület áll rendelkezésünkre és minden négyzetcentiméter számít, abban az esetben a felültöltős mosógép a legjobb választás. A helytakarékosság mellett egyéb előnyös tulajdonság is említhető vele kapcsolatban; a felső ajtónak köszönhetően a mosás megszakítható és egy-egy ruhadarab időközben is behelyezhető. Az előrefelé nyíló ajtóval sem kell számolni, csupán azt kell szem előtt tartani, hogy ne falipolc alá helyezzük el. Sajnos az előnyös tulajdonságok mellé egy jelentős hátrány is társul: az energiahatékonysága lényegesen rosszabb, mint az elöltöltős változatoké. A két másik típus előnyös tulajdonságait igyekszik egyesíteni az elöltöltős keskeny mosógép, amely hatékonysága kiváló, de az előrefelé nyíló ajtó miatt helytakarékosságban nem képes felenni a versenyt a felültöltős társaival.

 

Miután döntést hoztunk a típusról | megfelelő mosógép

 

Miután döntést hoztunk a típusról, érdemes megfontolni a dobkapacitás nagyságát is. Rendszerint a hagyományos elöltöltős gépek rendelkeznek legnagyobb dobbal, a felültöltősek pedig a legkisebbel, de típusonként is jelentős eltérést tapasztalhatunk. Szerencsére létezik általános ajánlás, miszerint egyedül élők számára 4 kg, párok számára 5-6 kg, családok számára legalább 7 kg dobkapacitás lehet ideális, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy ezt az ajánlást a mosási szokásaink és a ruháink koszolódása könnyedén felülírhatja. Ha végképp nem tudunk dönteni, esetleg arra számítunk, hogy a közeljövőben nagyobb mosási kapacitásra lesz szükségünk, érdemes megfontolni egy súlyautomatikával rendelkező készülék vásárlását; az ilyen gépek képesek a töltet nagyságához igazítani a felhasznált víz mennyiségét, így kisebb töltet mosása esetén akár jelentős energiamegtakarítást érhetnek el.

 

Ha mosógépet választunk | megfelelő mosógép

 

Ha mosógépet választunk, akkor figyelmet kell fordítani a rendelkezésre álló programokra és funkciókra is. Minden készülék rendelkezik az alapvető programokkal, de ha speciális igényeink vannak, esetleg antibakteriális mosást szeretnénk végezni, akkor mindenképpen ilyen funkcióval rendelkező mosógépet kell választanunk.

Mindezek mellett további tulajdonságok is jelentőséggel bírhatnak. Érdemes tudni, hogy ma már rendelkezésre állnak zajcsökkentő megoldással rendelkező készülékek, amelyek kiváló szolgálatot tesznek a nyitott terekben.

Ha új mosógépet szeretnénk vásárolni, hatalmas választékkal találkozunk. A készülékek zöme jól ismert gyártótól származik, de találkozhatunk néhány olyan termékkel is, aminek a szervizháttere korlátozott lehet. A jobb háttértámogatás miatt érdemes előnyben részesíteni az ismert gyártók készülékeit.

 

VISSZA A FŐOLDALRA >>>

A hét témái

Vendégváró falatok, amik villámgyorsan elkészíthetőek

Vendégváró falatok, amik villámgyorsan elkészíthetőek Amikor vendégeket várunk, hirtelen ezerszer annyi feladatunk lesz, mint egyébként szokott lenni, akkor is, ha olyan csapat érkezik, akik már sokszor jártak nálunk, akkor pedig pláne, ha először jár nálunk valaki....

Fogyhatunk-e D vitamin segítségével?

Fogyhatunk-e D vitamin segítségével? Ha D vitaminról beszélünk, elsőre mindenkinek a napfény és a csontok egészsége jut eszébe. Azonban azt már kevesen tudják, hogy létezik D1, D2,D3,D4,D5 vitamin. Az emberi szervezet számára a D2 és a D3 vitamin számít igazán. Ezek...

Tudj meg többet a babák fogzásáról!

Tudj meg többet a babák fogzásáról! Babák fogzása: Minden szülő várja, hogy kibújjon az első tejfog. Vannak babák, akiknél szinte észrevétlen a folyamat, míg mások kellemetlen tünetekkel jelzik, hogy készül kibújni az első fogacska. De mégis mikor kezdődik a fogzás? A...

Sminktippek

Egyszerű, alapvető sminktippek, amelyekkel elkerülheted a legnagyobb sminkelési hibákat. Összegyűjtüttük neked a sminktippek közül azt a 15-öt, amire érdemes figyelned, kiemelve a 3 legfontosabbat. Sminktippek - TOP3+12 Az alábbi sminktippek betartásával, garantáltan...