Így válaszd a problémák helyett a megoldásokat

Így válaszd a problémák helyett a megoldásokat

Hogyan reagálsz, ha szembe jön egy probléma? Gondolkoztál már ezen, vagy egyszerűen sodródsz az árral? Sokan hajlamosak leakadni a megoldandó feladat mellett és ezzel gátolni saját magunkat, még mások egy pillanat alatt képesek a legnagyobb probléma esetén is a megoldásra fókuszálni. Az utóbbi helyzet szerencsésebb, hiszen, ha toporgunk a probléma mellett, talán sosem lesz megoldása, és csak halmozzuk a gondokat, és görgetjük a megoldásra váró helyzeteket. Hogyan válts fókuszt és legyél probléma központú helyett megoldás orientált? Ehhez hoztunk most néhány tippet.

Beszélj róla!

Kép: canva.com

Ha problémád akad, bátran beszélj róla. Senki nem várja el, hogy mindent egyedül oldj meg, viszont néma gyereknek még az anyja sem érti a szavát. Így jobban jársz, ha kinyitod a szád és beszélsz a nehézségeidről. Sokszor már az is elég, ha valaki meghallgat. De, ha a megkönnyebbülés nem elég, hátha van a másiknak egy-két okos ötlete a helyzet megoldására.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Rozmaring tea hatása életünkre

A rozmaring nagyon közkedvelt növény hazánkban is. Amíg mi cserepekben és balkonládákban nevelgetjük a nemcsak illatos, de dekoratív növényünket, addig a mediterrán országokban többméteres bokorrá növi ki magát a napsütésben. Ételeink fűszerezése mellett pedig meg is ihatjuk megfelelően elkészítve.

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja
Sosem szabad általánosítani, ez különösen igaz, ha a női nemről van szó. Minden nő más, minden nő különleges és megismételhetetlen – a férfiak nagy örömére. Mégis van két nagyobb csoport, ahová besorolhatjuk a nőket szokásaik, viselkedésük és megjelenésük szerint. Az egyik oldal, akiknek igenis fontos a nőiség megélése, mindent megtesz azért, hogy csinos legyen minden pillanatban még a másik oldal, akinek sokkal fontosabb a kényelem és a szabadság, mint a tűsarkú és a smink.

Margot Robbie Barbie szerepében is csodálatos lesz

Margot Robbie Barbie szerepében is csodálatos lesz Már jó ideje tudjuk, hogy megkezdődött az élőszereplős Barbie-film forgatása, azonban azt sokáig titokban tartották, hogy ki alakítja a gyermekkorunk ikonikus játékának szerepét. Találgatások ugyan voltak, és jó...

20 csodás nő a világ különböző tájairól

Csodás nő: – A szépség nem azon múlik, hogy hol születik, vagy hol cseperedik nővé az ember lánya, amit Natalia Ivanova fotós, újságíró és producer több száz fotóval kíván bemutatni. A fotókon különböző etnikumú nők szerepelnek egészen közelről fotózva, kiemelve az adott népcsoport valódi szépségét.