Járjon a gyerek bölcsődébe, vagy ne?

Járjon a gyerek bölcsődébe, vagy ne? Ha igen, mikor érdemes elkezdeni?

Minden szülőnek a baba érdeke a legfontosabb, így akár már a babatervezés idején felmerülhet kérdésként, hogy mikor kezdjen el a gyerek rendszeresen közösségbe járni. Tény, hogy a kicsi fejlődését, de hasonlóképp a családi dinamikát is meghatározza ez a döntés, így érdemes jól átgondolni, hogy mi legyen mire bölcsődés korba lép a gyermek. Számtalan érv szól a bölcsőde mellett és természetesen ellene is, ezért most szeretnénk némi útmutatást adni, hogy egyszerűbb legyen dönteni, ha eljön az idő.

Járjon a gyerek bölcsődébe vagy ne?

Kép: canva.com

Sok családban egyértelmű, hogy amint betölti a gyermek az első vagy második életévét beíratják a bölcsődébe. Jellemzően ezek olyan esetek amikor a szülőnek vissza kell mennie dolgozni és nincs ki vigyázzon a munkaidő alatt a babára. De, ahol döntéshelyzet van ott komoly dilemmát okozhat, hogy menjen a gyerek bölcsibe, vagy maradjon otthon anyuval, esetleg apuval, vagy a nagyszülőkkel. Ilyenkor érdemes átgondolni a lehetőségeket, pro-kontra listát összeállítani, és annak megfelelően cselekedni, ahogy nekünk és a gyermeknek a legjobb. Engedjük el, hogy a szomszéd már hónapok óta minden egyes nap bölcsibe viszi a mi gyermekünkkel egyidős kicsijét. Minden család más, és mindenkinek más igényei vannak. Kutatások szerint kötődés és kiegyensúlyozottság szempontjából nincs eltérés azok a gyerekek között, akik néhány hónaposan kerülnek közösségbe és azok között, akik csak háromévesen kezdenek el csoportba járni.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

20 étel, amit inkább ne tarts hűtőben

Sokszor gondolkodás nélkül tesszük be a hűtőbe az ételeket, bele sem gondolva, hogy a hideg esetleg rosszat tehet nekik. A legtöbb ételt valóban a hűtőben kell tárolni, hiszen a hideg megakadályozza a baktériumok elszaporodását, így később indul romlásnak az ennivaló, azonban van néhány olyan élelmiszer, aminek árthat, ha a hűtőben tároljuk. Összeszedtünk húsz olyan ételt, amit előszeretettel tartunk közel nulla fokon, pedig ezzel jócskán veszít az élvezeti értékéből.

Inspiráló videó – Miért halunk meg belül 25 évesen?

Miért halunk meg belül 25 évesen? - Inspiráló videó Az interneten, rengeteg motivációs videót találni. Némelyik jó, némelyik, csak közhelyeket puffogtat. A következő videó, azonban megéri a (közel) 4 percet az életedből, hiszen igazán felemelő és inspiráló...

22 megdöbbentő kép, ami felnyitja a szemed, hogy milyen is a társadalmunk

Nagyon erős, vizuális társadalomkritikát mutatunk nektek, ezúttal egy francia művész, Dran jóvoltából eszmélhetünk rá, hogy milyen rossz irányba is megy az emberiség. Megdöbbentő milyen kifejezőek ezek a rajzok!

Ideális testképek a történelemben

Ideális testképek a történelemben Az ideális testsúlyról és testképről ódákat lehetne zengeni! Folyamatosan záporoznak ránk a médián keresztül az infók és képek, amikhez ( média és a társadalom egyes tagjai  szerint) hasonlítanunk kell. De ez a különböző évszázadok...