Kapcsolódjunk a kertben! – Kerti játékok, amik javítják a szülők és a gyerek közötti köteléket

Kapcsolódjunk a kertben! – Kerti játékok, amik javítják a szülők és a gyerek közötti köteléket

 

A modern élet felfokozott tempója és a digitális technológia térhódítása sokszor megnehezíti a szülők és gyermekek közötti kapcsolat megerősítését. A kerti játékok azonban remek lehetőséget nyújtanak a közös időtöltésre és a kapcsolódásra.

Kerti játékok

A friss levegőn való játék és a természet közelsége nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is pozitív hatással van kicsikre és nagyokra egyaránt. Ebben a cikkben bemutatunk három kerti játékot, amelyek segítenek a jó szülő-gyerek kapcsolat kialakításában!

Kerti csúszda, a felszabadító örömforrás

A kerti csúszda az egyik legkedveltebb játék a gyermekek körében, nem véletlenül. A csúszdázás egy igazán felszabadító örömforrás ami közben a gyermek és a szülő között kialakuló vidám kommunikáció és a sok nevetés erősíti a köteléket.

A szülők segíthetnek a gyerekeknek biztonságosan lecsúszni, ami kiváló eszköz a bizalom és a kölcsönös egymásra támaszkodás megerősítésére. Emellett a csúszda használata segíti a gyerekek finommotoros készségeinek fejlesztését és az egyensúlyérzékük javítását.

Homokozó játékok, a kreatív együttműködés eszközei

A homokozó játékok egyedülálló lehetőséget kínálnak a kreatív együttműködésre a szülők és a gyermekek között. A homokozóban való játék során a gyerekek szabadjára engedhetik képzelőerejüket, miközben a szülők is aktívan részt vehetnek a homokvárak építésében vagy a homokozó formákkal való játékban.

Kerti játékok

A közös projektek megtervezése és megvalósítása nemcsak a gyerekek képességeit fejleszti, hanem erősíti a szülők és a gyerekek közötti köteléket is. A homokozóban eltöltött idő során a szülő és a gyermek gyakorolják az együttműködést, a kommunikációt és a problémamegoldást, miközben jól szórakoznak.

Kerti labdajátékok: csapatszellem és versengés

Az olyan kerti játékok, mint például a tollaslabda, a labda vagy a frizbi, ideálisak a csapatszellem fejlesztésére. Valamint az egészséges versenyszellem kialakítására. A közös sportolás segíti a csapatmunka készségeinek és a fair play szemléletnek a kialakítását.

A közös cél elérése érdekében való együttműködés erősíti a köteléket és a bizalmat egymás iránt. A versengés lehetősége pedig lehetővé teszi a szülők és a gyermekek közötti barátságos rivalizálást, ami további örömforrás és közös élmények generálója.

 

 

 

További cikkek:

5 LÉPÉS, AMI SEGÍT A HOBBINKBÓL EGY JÓL MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁST INDÍTANI

ÜNNEPI KALENDÁRIUM -15 TIPP KARÁCSONYIG

EGYÜK MAGUNKAT SZÉPRE!

LEGJOBB IMMUNERŐSÍTŐ CSODASZEREK TÉLRE!

FEHÉRBOROS SAJTLEVES

KARÁCSONYI ÁLOM KÖRMÖK

 

A hét témái

Készíts csábítóan tökéletes fotósorozatot magadról (mutatjuk hogyan)!

Minden nő életében eljön az a pillanat amikor szeretne magáról egy csábítóan tökéletes, olykor igazán sokatmondó és mutató fotósorozatot. Szuper ajándék lehet a kedvesednek évfordulóra vagy születésnapra, de csak úgy is meglepheted vele. De az is teljesen rendben van, ha csak a magad szórakoztatására szeretnéd elkészíteni a lenge fotókat.

Mi köze a fokhagymának az orchideavirágzáshoz?

Mi köze a fokhagymának az orchideavirágzáshoz? Orchideával nem lőhetsz mellé, minden nő örül ennek az egzotikus szépségnek. Körüllengi valamiféle titokzatosság és elegancia – talán a korábbi elérhetetlensége miatt. Évekkel ezelőtt ugyanis nem volt minden virágbolt...

5+1 legfinomabb koktél idén nyárra

5+1 legfinomabb koktél idén nyárra Egy kellemes koktél a naplementében vagy egy hűsítő finomság a napsütötte tengerparton? A kedvenc koktélunk bármikor mosolyt csalhat az arcunkra és kellemesebbé teheti a pihenést bárhol is vagyunk. Tucatnyi koktél akár otthon is...

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek Ma már merőben más a viszonyunk a celebekkel, mint az internet kora előtt. A közösségi média felületeknek köszönhetően olyan közel érezhetjük magunkhoz a kedvenceinket, mint a történelem során soha. És sok sztár...