Kapcsolódjunk a kertben! – Kerti játékok, amik javítják a szülők és a gyerek közötti köteléket

Kapcsolódjunk a kertben! – Kerti játékok, amik javítják a szülők és a gyerek közötti köteléket

 

A modern élet felfokozott tempója és a digitális technológia térhódítása sokszor megnehezíti a szülők és gyermekek közötti kapcsolat megerősítését. A kerti játékok azonban remek lehetőséget nyújtanak a közös időtöltésre és a kapcsolódásra.

Kerti játékok

A friss levegőn való játék és a természet közelsége nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is pozitív hatással van kicsikre és nagyokra egyaránt. Ebben a cikkben bemutatunk három kerti játékot, amelyek segítenek a jó szülő-gyerek kapcsolat kialakításában!

Kerti csúszda, a felszabadító örömforrás

A kerti csúszda az egyik legkedveltebb játék a gyermekek körében, nem véletlenül. A csúszdázás egy igazán felszabadító örömforrás ami közben a gyermek és a szülő között kialakuló vidám kommunikáció és a sok nevetés erősíti a köteléket.

A szülők segíthetnek a gyerekeknek biztonságosan lecsúszni, ami kiváló eszköz a bizalom és a kölcsönös egymásra támaszkodás megerősítésére. Emellett a csúszda használata segíti a gyerekek finommotoros készségeinek fejlesztését és az egyensúlyérzékük javítását.

Homokozó játékok, a kreatív együttműködés eszközei

A homokozó játékok egyedülálló lehetőséget kínálnak a kreatív együttműködésre a szülők és a gyermekek között. A homokozóban való játék során a gyerekek szabadjára engedhetik képzelőerejüket, miközben a szülők is aktívan részt vehetnek a homokvárak építésében vagy a homokozó formákkal való játékban.

Kerti játékok

A közös projektek megtervezése és megvalósítása nemcsak a gyerekek képességeit fejleszti, hanem erősíti a szülők és a gyerekek közötti köteléket is. A homokozóban eltöltött idő során a szülő és a gyermek gyakorolják az együttműködést, a kommunikációt és a problémamegoldást, miközben jól szórakoznak.

Kerti labdajátékok: csapatszellem és versengés

Az olyan kerti játékok, mint például a tollaslabda, a labda vagy a frizbi, ideálisak a csapatszellem fejlesztésére. Valamint az egészséges versenyszellem kialakítására. A közös sportolás segíti a csapatmunka készségeinek és a fair play szemléletnek a kialakítását.

A közös cél elérése érdekében való együttműködés erősíti a köteléket és a bizalmat egymás iránt. A versengés lehetősége pedig lehetővé teszi a szülők és a gyermekek közötti barátságos rivalizálást, ami további örömforrás és közös élmények generálója.

 

 

 

További cikkek:

5 LÉPÉS, AMI SEGÍT A HOBBINKBÓL EGY JÓL MŰKÖDŐ VÁLLALKOZÁST INDÍTANI

ÜNNEPI KALENDÁRIUM -15 TIPP KARÁCSONYIG

EGYÜK MAGUNKAT SZÉPRE!

LEGJOBB IMMUNERŐSÍTŐ CSODASZEREK TÉLRE!

FEHÉRBOROS SAJTLEVES

KARÁCSONYI ÁLOM KÖRMÖK

 

A hét témái

Minimalista karácsony: egyszerűen is varázslatos lehet az ünnep

Minimalista karácsony: egyszerűen is varázslatos lehet az ünnep Amióta az eszünket tudjuk a karácsony szinte egyenlő a színpompával, a csillogással, a rengeteg étellel, és tucatnyi – sokszor felesleges – ajándékkal. Ezt látjuk a filmekben, és legtöbben ezt láttuk a...

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz Vannak olyan helyzetek amikor nincs kedvünk vagy időnk hosszabb sorozatba belekezdeni, de mégis néznénk valamit. Ezekre az alkalmakra ideálisak az egyre népszerűbb néhány évadból álló, akár 2-3 nap alatt is...

Focistafeleségek: vajon ők lennének a világ legszerencsésebb női?

Focistafeleségek: vajon ők lennének a világ legszerencsésebb női? Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő. Nincs ez másképpen a focistáknál sem. Állandó nyüzsgés és kihívás az életük, nem is hinnénk, hogy mindemellett jut idejük a családra is. Pedig valahogy mégis...

Mit árul el rólad az otthonod berendezése? Mutatjuk

Mit árul el rólad az otthonod berendezése? Mutatjuk Amikor elkezdjük az otthonunkat tervezni, bele sem gondolunk, hogy mi mindent fog elárulni rólunk, hogy hány fotó kerül ki a falra vagy milyen színű kanapét választunk. Azonban a környezetünkben lévő tárgyak, még a...