Karácsonyi ajándék ötletek az otthoni edzések kedvelőinek

Karácsonyi ajándék ötletek az otthoni edzések kedvelőinek

Biztos, hogy van olyan barátod, rokonod, szeretted, akinek lételeme a mozgás. Esetleg te is ebbe a táborba tartozol? Ha nem, akkor segítségképpen ebben a cikkben most felsorolunk néhány hasznos eszközt, kiegészítőt otthoni edzésekhez. Ezek akár a karácsonyfa alá is kerülhetnek, és tökéletes ajándékok lehetnek a minden mozgáskedvelő számára.

 

Ajándékötlet a szabadtéri kocogás szerelmeseinek

A téli időszak igencsak behatárolja a kültéri sportok lehetőségét. Ha kimész a futópályára vagy a parkba pár körre, nem is kocogsz, hanem vacogsz. Fázol, aztán izzadásig kimelegszel a hideg ellenére, majd még jobban fázol. Sajnos ez esetben légúti betegségek, köhögés, megfázás, vagy akár tüdőgyulladás felé kocogsz. Egyéb veszélyek is leselkednek a gyanútlan futókra télvíz idején, például az útvonalát keresztező észrevétlen jégtakaró. A telet sajnos nem igazán kültéri sportokra teremtették, leszámítva néhány kivételt, ami kifejezetten hóhoz kötött (például síelés, snowboard, professzionális hóemberkészítés forraltbor kíséretében). Ha kocogásról van szó, azt akár otthon is lehet végezni a tévé előtt. Még a készülő friss mézeskalács illata is motiváló lehet – hiszen nem telhet el karácsony ilyen szezonális csemege nélkül. Úgyis le lesz mozogva! 

Mivel nincs otthon fedett sportpályánk, ehhez a mozgáshoz futópadot, extrém kis helyigényt igénylő gyaloglópadot célszerű igénybe venni. Ezek viszont ajándéknak igen drágák (kivéve, ha magad leped meg vele). Aki a tüdőgyulladás a tüdőgyulladással való hazardírozás helyett inkább otthon helyben fut, annak főnyeremény lehet akár egy egyszerű fittness alátétszőnyeg is. Ezeket különféle gépek alá szoktak helyezni, viszont jó megoldás lehet otthonra is. Ez már megfizethető, szintén kicsi a helyigénye, kemény és rugalmas – nem úgy, mint a járólap. Kellemesebb rajta a futás, speciális, csúszásmentes anyagból készül. A másik nagy előnye, hogy az alsó szomszéd nem fog folyamatos dübögést észlelni, mivel nemcsak minden léptünk energiáját tompítja (kímélve ezzel az ízületeket), hanem az ezzel járó hangokat is. Ha inkább „talajtornász” beállítottságú illetőt szeretnél meglepni, a szőnyeg kistesója – egy fitness matrac is jó alternatíva lehet.

Ajándékötlet izmosodni vágyóknak

Ha a cél némi izomzat felszedése, akkor az otthoni edzés nélkülözhetetlen kelléke a kézisúlyzó. Egyszerű, hatékony, minimális helyet igényel, és még az ajtót is ki lehet vele támasztani. Különféle súlyokban, vagy akár variálható készlet formájában szerezhető be. Az elvégzett gyakorlattól függ a súly választása. Vannak olyan gyakorlatok, amelyeknél öt kg is bőven elég, és olyanok is, amihez 15 kg is kevés. Ha edzettebb az ajándékozandó alany, akkor jó meglepetés lehet egy húzódzkodó rúd is. Ezek könnyedén az ajtókeretbe feszíthetők, és biztonságosan használhatók. A saját súllyal végzett edzés extrém hatékony, persze megfelelő kondi kell a gyakorlatok helyes végrehajtásához. A kar, hát, váll, bicepsz edzésére tökéletes, attól függően, hogy milyen módon húzódzkodunk. Talajra fektetve pedig használható akár fekvőtámaszra, vagy egyéb tricepsz- és mellgyakorlatra. A jó minőségű darabok fogófelületei csúszásmentes, nedvszívó anyaggal vannak bevonva – így nem csúszik le róluk a kéz. Ha ilyen jellegű sporteszközt vásárolsz (akár ajándéknak, akár magadnak), mindig az eszköz teherbírása legyen az első adat, ami alapján választasz!

otthoni edzés

Ajándékötlet bárkinek, aki ügyel az egészségére | otthoni edzés

A tél eléggé megviseli a szervezetet. Az import, kamionban érett paradicsomnak messze nincs annyira „napfény íze”, mint annak, amit egy hazai kiskertben szakítunk le. Ráadásul nem is olcsó. Kevesebb, rosszabb minőségű, drágább idényjellegű zöldséghez jutunk, holott ebben az időszakban lenne a legnagyobb szüksége a szervezetünknek a vitaminokra. Az immunrendszer karbantartására vitaminokat, az izmok pallérozására pedig különféle táplálék kiegészítőket, fehérjét is ajándékozhatunk. Akár szabadtéren, akár otthon edz az ember, nagyon sokat segít egy sportos óra. Ezek jóval többet tudnak, mint megmutatni a pontos időt. Számos egészségfigyelő funkcióval (például szívritmus figyelés, az alvás mennyiségének- és minőségének követése) és GPS alapú helykövetéssel vannak felvértezve, melyek akkor is jól jöhetnek, ha valaki nem sportol rendszeresen.

otthoni edzés

 Az ilyen órák előnyei azonban a sportos életmód esetén domborodnak ki igazán. Nemcsak a lépést számolják, hanem a beállított edzésprogramok alapján különféle adatokat statisztikáznak. Ilyen például az edzés során elégetett kalória, a megtett távolság, a mozgás ideje, és még számos más olyan információ, ami segíti az edzések értékelését. Ezen túlmenően az edzés kényelmét is fellendíti, a kedvenc, motiváló zenéink közt könnyedén váltogathatunk akár futás közben is. Vezérli a telefon zenelejátszóját, így nem kell az edzést azzal megszakítani, hogy a telefonunkat berhelgetjük. Az értesítések, üzenetek kezelését is megkönnyíti. Egy ilyen órával nem lősz mellé azoknál sem, akik nem sportolnak annyit, viszont azért ügyelnek az egészségükre (például diétáznak).

Végül egy utolsó ajándékvásárlási tipp…

Idejében szerezd be az ajándékokat, ne hagyd az utolsó pillanatra, amikor az üzleteket már kifosztotta a tömeg, a kiszállítás pedig már bizonytalan a szállítócégek túlterheltsége miatt!

 

További cikkek:

MIÉRT JÓ A KAPSZULA GARDRÓB FELÉPÍTÉSE?

HOGYAN LEHET TÉLEN IS KELLŐEN VILÁGOS AZ OTTHONUNK?

MILYEN EREDMÉNYT HOZHATNAK A KÜLÖNBÖZŐ TÁRSKERESŐ MÓDSZEREK?

KÖLTÖZÉS CSALÁDDAL: PROBLÉMAMENTESEN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 

A hét témái

Rosacea: kellemetlen, de kezelhető!

Könnyen kipirosodó, érzékeny bőr, értágulatok, pattanások – ezek mind a rosacea tünetei. De vajon mi okozza ezt a bőrproblémát, és hogyan lehet enyhíteni a tüneteit?

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?

Tudod, hogyan öltözz az alaktípusod szerint?

Tudod, hogyan öltözz az alaktípusod szerint? Sokszor ott csúszik el a tökéletes outfit, hogy nem vagyunk igazán tisztában azzal, hogy mi áll jól nekünk, mivel nem ismerjük pontosan, hogy melyik alaktípusba tartozunk. Körte, alma esetleg homokóra? Gyakran...

A téli bőrápolás lépései, hogy újra puha és egészséges legyen a bőröd

A téli bőrápolás lépései, hogy újra puha és egészséges legyen a bőröd Bőrünk védelme minden évszakban fontos, azonban minden évszakban másként kell óvnunk magunkat. A téli, hideg hónapokban komoly szélsőségeknek vagyunk kitéve, hiszen a meleg, fűtött lakásból a...