Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától

Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától

Egy korszak véget ér III. Károly király számára. Bár a walesi hercegi cím és a hozzá tartozó ingatlanok legidősebb fiára, Vilmos hercegre szálltak a trónra lépését követően. Az angol király megtartotta walesi rezidenciáját, Llwynywermodot, és a Cornwall-i Hercegségnek fizet bérleti díjat. A Telegraph szerint mindez a végéhez közeledik.

A kiadvány királyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy bár Károly még mindig „szenvedélyesen” rajong Walesért, idén nyáron lejár a vidéki birtok bérleti szerződése, tekintettel arra, hogy nem lesz lehetősége olyan gyakran ott tartózkodni, mint herceg korában. Eközben Vilmos herceg szóvivője állítólag azt mondta, hogy inkább a helyi gazdaságot ösztönzi azzal, hogy szállodákban száll meg, és nem tervezi, hogy állandó otthont létesít a vidéken. Valószínűnek tűnik, hogy az otthon látogathatóvá vagy bérelhetővé válik, mivel a 192 hektáros birtokon lévő kisebb nyaralók már most is bérelhetők nyaralásra.

A Dél-Walesben, a hegyvidéki Bannau Brycheiniog Nemzeti Park szélén fekvő birtok eredetileg Anne Boleyn egyik William Williams nevű rokonának tulajdonában volt a 13. vagy 14. században – írja a BBC. Károly 2007-ben vásárolta meg a birtokot a Cornwall-i Hercegségen keresztül mintegy 1,5 millió dollárért. Craig Hamilton építész helyi és újrahasznosított anyagok felhasználásával, walesi mesteremberek segítségével restaurálta a három hálószobás főházat, amely egykor mintagazdaság kocsiszínháza volt. Három házikó, egy pajta, amelyben egy faaprítékkal működő kazán található (ez fűti az egész birtokot), valamint az egykor a birtokot díszítő kastély omladozó romjai.

A rezidencia belső tereit Camilla királynő húga, Annabel Elliot tervezte, aki walesi bútorokkal, textilekkel és régiségekkel töltötte meg a helyet. A zöld hüvelykujjáról ismert Károly rózsákat, jázmint és loncot ültetett a kertekbe. A birtok területén hat juharfát ültettek újra, amelyek eredetileg Vilmos herceg és Kate herceg 2011-es esküvőjén szegélyezték a folyosót.

Eladó ingatlan

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Ha esetleg az eladáson is gondolkozol, akkor jó, ha tudod, hogy a megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálján az ingatlan hirdetés ingyen lehetséges a magánszemélyeknek! Nincsenek rejtett költségek. Magánszemélyek összesen 1db ingatlan hirdetést adhatnak fel. A hirdetéshez maximálisan 20 fotót lehet feltölteni minden egyéb plusz költség nélkül.

Szeretnéd tudni, hogy mennyit ér az ingatlanod? A kérdés megválaszolásában segít Neked az ingyenes értékbecslő kalkulátor. Nincs más tennivalód, mint az ingatlan adatait megadni. Az algoritmus a megveszLAK adatbázisában tárolt több százezer aktív és egy éven belül törölt ingatlan hirdetés adatai alapján megpróbálja kiszámolni Neked, hogy mennyit ér az ingatlanod.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/foreignoffice/52367201776/in/photostream/

 

 

További cikkek:

CSEPPET SEM ‘KIS PÉNZ, KIS FOCI’: KIDERÍTETTÜK, KI AZ A PSG OGLI 7 ÉS MEKKORA VAGYONA VAN!

KAPUZÁRÁSI PÁNIK TÜNETEI: HOGYAN GYŐZD LE?

A SZERELEM DÖNTÉS KÉRDÉSE

KORPÁS HAJRA SZÓDABIKARBÓNA! HOGYAN?

TAVASZI FÁRADTSÁG LEKÜZDÉSE EGYSZERŰ LÉPÉSEKKEL

TÁRSKERESÉS 30 FELETT! HOL? HOGYAN?

A JÓ HÁZASSÁG TITKA

A hét témái

15 érdekes tény a világból

15 érdekes tény a világból 15 érdekes tény a világból: A következő kis cikkünk, olyan tényeket sorol fel amik nélkül lehet ugyan élni, azonban kétségkívül színt visznek hétköznapjainkba és érdekesebbé teszik  a világról alkotott képünket.   1.   2. 3.  ...

Illóolaj párologtatóba? Így gyógyulhatsz kellemes illatok mellett

Illóolaj párologtatóba? Így gyógyulhatsz kellemes illatok mellett Az illóolajok nem csupán finom illatú kiegészítői az otthonunknak, de segíthetnek az ellazulásban, a koncentrációban, és egyes betegségekkel járó tünetek enyhítésében. Használatuk nem új-keletű dolog,...

Mire jó a jojó?

Ki ne ismerné ezt a kedves kis apró játékot? A jojó évszázadokkal ezelőtt hódította meg Európát és azóta töretlen a sikere. Minden háztartásban van belőle legalább egy. A gyerekek örömmel játszanak vele, azonban azt kevesen tudják, hogy a jojó a felnőttek számára is hasznos játék. Hogy miért? Cikkünkből kiderül.

Neked ki volt a kedvenc Való Világ 10 játékosod?

Neked ki volt a kedvenc VV10 játékosod? Mutatjuk kivel mi történt a kiköltözés óta Megosztó személyiségek, izgalmas szócsaták, románcba torkolló beszélgetések. A Való Világ 10 Powered by Big Brother (VV10) jubileumi tízes számmal indult útjának 2020. novemberében 14...