Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától

Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától

Egy korszak véget ér III. Károly király számára. Bár a walesi hercegi cím és a hozzá tartozó ingatlanok legidősebb fiára, Vilmos hercegre szálltak a trónra lépését követően. Az angol király megtartotta walesi rezidenciáját, Llwynywermodot, és a Cornwall-i Hercegségnek fizet bérleti díjat. A Telegraph szerint mindez a végéhez közeledik.

A kiadvány királyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy bár Károly még mindig „szenvedélyesen” rajong Walesért, idén nyáron lejár a vidéki birtok bérleti szerződése, tekintettel arra, hogy nem lesz lehetősége olyan gyakran ott tartózkodni, mint herceg korában. Eközben Vilmos herceg szóvivője állítólag azt mondta, hogy inkább a helyi gazdaságot ösztönzi azzal, hogy szállodákban száll meg, és nem tervezi, hogy állandó otthont létesít a vidéken. Valószínűnek tűnik, hogy az otthon látogathatóvá vagy bérelhetővé válik, mivel a 192 hektáros birtokon lévő kisebb nyaralók már most is bérelhetők nyaralásra.

A Dél-Walesben, a hegyvidéki Bannau Brycheiniog Nemzeti Park szélén fekvő birtok eredetileg Anne Boleyn egyik William Williams nevű rokonának tulajdonában volt a 13. vagy 14. században – írja a BBC. Károly 2007-ben vásárolta meg a birtokot a Cornwall-i Hercegségen keresztül mintegy 1,5 millió dollárért. Craig Hamilton építész helyi és újrahasznosított anyagok felhasználásával, walesi mesteremberek segítségével restaurálta a három hálószobás főházat, amely egykor mintagazdaság kocsiszínháza volt. Három házikó, egy pajta, amelyben egy faaprítékkal működő kazán található (ez fűti az egész birtokot), valamint az egykor a birtokot díszítő kastély omladozó romjai.

A rezidencia belső tereit Camilla királynő húga, Annabel Elliot tervezte, aki walesi bútorokkal, textilekkel és régiségekkel töltötte meg a helyet. A zöld hüvelykujjáról ismert Károly rózsákat, jázmint és loncot ültetett a kertekbe. A birtok területén hat juharfát ültettek újra, amelyek eredetileg Vilmos herceg és Kate herceg 2011-es esküvőjén szegélyezték a folyosót.

Eladó ingatlan

Ha esetleg Te is keresel új családi fészket, akkor nézd meg az eladó házakat, vagy az eladó lakásokat a megveszLAK-on. Ha esetleg az eladáson is gondolkozol, akkor jó, ha tudod, hogy a megveszLAK.hu országos ingatlan hirdetési portálján az ingatlan hirdetés ingyen lehetséges a magánszemélyeknek! Nincsenek rejtett költségek. Magánszemélyek összesen 1db ingatlan hirdetést adhatnak fel. A hirdetéshez maximálisan 20 fotót lehet feltölteni minden egyéb plusz költség nélkül.

Szeretnéd tudni, hogy mennyit ér az ingatlanod? A kérdés megválaszolásában segít Neked az ingyenes értékbecslő kalkulátor. Nincs más tennivalód, mint az ingatlan adatait megadni. Az algoritmus a megveszLAK adatbázisában tárolt több százezer aktív és egy éven belül törölt ingatlan hirdetés adatai alapján megpróbálja kiszámolni Neked, hogy mennyit ér az ingatlanod.

Kép forrása: https://www.flickr.com/photos/foreignoffice/52367201776/in/photostream/

 

 

További cikkek:

CSEPPET SEM ‘KIS PÉNZ, KIS FOCI’: KIDERÍTETTÜK, KI AZ A PSG OGLI 7 ÉS MEKKORA VAGYONA VAN!

KAPUZÁRÁSI PÁNIK TÜNETEI: HOGYAN GYŐZD LE?

A SZERELEM DÖNTÉS KÉRDÉSE

KORPÁS HAJRA SZÓDABIKARBÓNA! HOGYAN?

TAVASZI FÁRADTSÁG LEKÜZDÉSE EGYSZERŰ LÉPÉSEKKEL

TÁRSKERESÉS 30 FELETT! HOL? HOGYAN?

A JÓ HÁZASSÁG TITKA

A hét témái

Tényleg vonzóbb az a férfi, aki mos, főz és olykor még takarít is?

Tényleg vonzóbb az a férfi, aki mos, főz és olykor még takarít is? A tudomány szerint több szempontból is vonzóbb az a férfi, aki besegít az otthoni teendőkbe. Michele Adams és Scott Coltrane, szociológusok hosszasan vizsgálták, hogy mitől lesz valóban vonzó egy...

Lakásfelújítás néhány óra alatt? Ezekkel a trükkökkel menni fog

Lakásfelújítás néhány óra alatt? Ezekkel a trükkökkel menni fog Valami újra vágysz, de semmi kedved szétverni a csempét, vagy újrafesteni az egész lakást? Érthető, hiszen egy lakásfelújítás elképesztően sok macerával, kosszal és anyagi ráfordítással járhat. Sok...

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek Ma már merőben más a viszonyunk a celebekkel, mint az internet kora előtt. A közösségi média felületeknek köszönhetően olyan közel érezhetjük magunkhoz a kedvenceinket, mint a történelem során soha. És sok sztár...

Mit jelent az önmegvalósítás? Így kezdd el!

Mit jelent az önmegvalósítás? Így kezdd el! Az önmegvalósítás lényegében egy út – a saját utad. Ezt kell megtalálni, és végig menni rajta, hogy az életben azzá válj, aki lenni szeretnél. Ez persze könnyebbnek hangzik, mint amilyen a gyakorlatban, mégis érdemes...