A kávézacc jóslás a XVI.-XVII. században az egyik a legnépszerűbb jövendölési módszer volt.  Eredetileg az aztékok használták. A kávézacc jóslás  a kakaóbaból származik, ugyanis a jóslás során az aztékok őrölt kakaóbabot használtak, ezt leforrázták, és a főpap ebből jósolt. Valószínűleg innen származik a kávézacc jóslás, mely főleg a vándorcigányoknak köszönhetően maradt fent.

 

Mi az a kávézacc jóslás

A kávézacc jóslás főleg azok számára lehet izgalmas, akik szeretik a kávé illatát és aromáját, ugyanis a jóslat megfejtéséhez fel kell hörpinteni a jósláshoz készített kávét. A kávézacc ugyanis a csésze alján mutatja meg a jóslatot. A kávézacc-jóslás a XVI.-XVII. században a tenyérjóslás mellett a legnépszerűbb jövendölési módszer volt. A legrégebbi nyomok arra utalnak, hogy az aztékok őrölt kakaóbabot használtak, ezt leforrázták, és a főpap ebből jósolt. Valószínűleg ennek utóda lehet a kávézaccból való jövendölés, mely főleg a vándorcigányok jóvoltából maradt meg az utókor számára.

A kávézacc jóslás menete

A kávézacc jóslás lépési a következők. Készít elő egy lábast, amibe kezdésnek vizet és egy kis cukrot önts. Daráld finomra a kávét. Miután már kellőképpen forró a víz, a már korábban feldarált kávét szórd bele és forrald fel a vizet.

A kávézacc jóslás csak akkor lesz sikeres, ha nagyon finomra őrölt kávét használsz. Ugyanis porcukor finomságú kávé esetén lesz csak a jóslat jól kivehető. A felforrt kávét öntsd ki a csészédbe, majd hagyd egy kicsit pihenni, hogy a kávézacc leülepedjen. A kávét fenékig ki kell innod, hogy megtud a jóslatot. A jósláshoz széles tetejű, lefele szűkülő, kisebb csészét válassz, mely belül fehér színű.

Hogyan jósoljunk?

Koncentráljunk arra  kérdésre, amire választ akarunk kapni a kávé ivás alatt. Miután megittuk a kávét, borítsd rá a csészét a csészealjra, majd erőteljesen az óramutatójárásával megegyezően megforgatjuk, majd emeljük le a csészét és nézzünk bele. Kezd el a kapott ábra megfejtését. A fülénél fogd a csészét és az óra járásával ellenkező irányba haladj.

A jobb oldalt a közel múltra vonatkozik, a bal oldal a közeljövőt mutatja, a füllel szemközti rész pedig a jelent. A csésze alján és oldalán sokféle ábrát fogsz látni. Az órajárásával ellentétes irány kezdj el haladni.  Amit látsz próbáld meg összekötni a feltett kérdéssel. 

A kávézacc jóslás csak nagyon rövid időre mutat előre. Ne keressünk benne több ébre nyúló történésekre választ. Az ábrák megfejtéseire nagyon sok módszer létezik. A csésze füle jelzi az otthont, a házat. 

A fültől távolabb eső ábrák a lehetőségeket, illetve a balszerencsét, a figyelmeztetéseket mutatják. Ez vonatkozik a munkára, az utazásra, üzleti tervekre stb. Az erőteljes vonalak, csomók jelentése nagyon fontos. A megjelenő számok napokat, hónapokat jeleznek. A közeli számok jelentik a napokat, a távoli számok pedig a hónapokat.

A kirajzolódó alakok embereket jelölnek. Más esetben pedig lovak, kutyák, madarak ábrái adják a megfejtést. Fontos a csésze alja (belül), ha nem látjuk, mert sok zacc maradt benne – megoldhatatlan gondot, elhúzódó problémát mutat, lelki bánat, nem talál kiutat.

Kávézacc jóslás megfejtése

Kávézacc jóslás ábráinak jelentése

ajtó bezárva – titok
ajtó nyitva – jó családi élet
angyalszárny – minden jóra fordul
angyal – védelem
borsó – gazdagság
apró pontok – kis pénz
csiga – tehetetlenség
gyertya – jó barát
gyűrű – házasság
törött gyűrű – válás
egyenes vonal – hosszú élet
hegyek – megpróbáltatások
hold – anya, anyaság
hold + ház- betegség
ház – megvalósult álom
háló – bánat
hal – szerencse
hegy + csillag – siker
ház + ördög – vagyon elvesztése
kút – valami elveszett
kutya – hűség
kéz – segítség a munkában
kör – minél nagyobb, annál nagyobb szerencse
könyv – tanulás
koporsó – bánat
kés, kard – sérülés, veszély
kakas – elárulnak
kamion – költözés távoli helyre
kígyó – gonoszság, ami bekövetkezik
létra – kellemetlen munka
macska – megcsalás
madár – hírek
nap – jó egészség
olló – barátság megszakad
ördög – nagy ellenség
repülő – sorsváltozás
tányér – veszekedés
törött tányér – pénzkiadás
törött vonal – egészségügyi gondok

Irány a főoldal >>

GreenPatika.hu webáruház >>

0 Shares:
You May Also Like
Elolvasom

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja Sosem szabad általánosítani, ez különösen igaz, ha a női nemről van szó. Minden nő más, minden nő különleges és megismételhetetlen - a férfiak nagy örömére. Mégis van két nagyobb csoport, ahová besorolhatjuk a nőket szokásaik, viselkedésük és megjelenésük szerint. Az egyik oldal, akiknek igenis fontos a nőiség megélése, mindent megtesz azért, hogy csinos legyen minden pillanatban még a másik oldal, akinek sokkal fontosabb a kényelem és a szabadság, mint a tűsarkú és a smink.