Kínos téli divatbakik

Kínos téli divatbakik

A legkínosabb divatbakik nagyon viccesek tudnak lenni, ha nem pont te vagy a nevetés tárgya. Vannak bizonyos ruhák és kiegészítők, amelyek jobb ha örökre a feledés homályába vesznek és ha ezek mellett megjegyzed a divat néhány alapvető szabályát, akkor biztos, hogy elkerülöd ciki öltözködési hibákat.

1. Bő kabát és lábszárig érő szoknya

Ha túl bő kabát alúl kilóg a szoknya nem túl szép látvány, sőt a hosszabb-rövidebb rétegek optikailag felszabdalják az alakodat és jelentősen megrövidítik a lábadat. Érdemes úgy belőni a szoknya hosszát, hogy a kabát aljáig érjen, vagy egy arasznyival legyen hosszabb. Ez az összeállítás még magassarkú mellett is slamposnak tűnik.

divatbaki

2. Tűsarkú és jég | téli divatbakik

A magassarkú nagyon elegáns, nyújtja a lábakat, előnyösen formálja az alakot, és mi imádjuk. Azt viszont nem amikor a csúszós jégen, és hóban egyensúlyozunk vele. Sajnos néha a szekrényben kell hagynunk, és olyan lábbelit választani amelyben nem csak, hogy nem leszünk nevetségesek, de még az egészségünket is megőrzik egy-egy esés elkerülésével.

 

3. Szőrmebunda

Manapság inkább a szőrmemellények élik virágkorukat, aminek mi bizony örülünk. Ugyanis a hatalmas szőrmebunda szinte senkinek sem előnyös, és ha nem megfelelő darabokkal kombináljuk sajnos tréfa középpontjává válhatunk, „medvés” kinézetünkkel. Arról pedig már nem is beszélünk, hogy egy eredeti szőrmebunda elkészítése 18 róka, vagy 36 perzsabárány életébe kerül. Elrettentő, igaz?

divatbaki

4. Csupasz derék és dekoltázs

Ami nyáron csinos, az nem biztos, hogy a télen is szép. Harmincöt fok melegben esztétikus lehet, egy ízlésesen kivillanó derék vagy mélyebb dekoltázs, de ezek, a hideg időben inkább komikus látvány nyújtanak. Arról nem is beszélve, komoly egészségügyi veszélyei vannak. Azért mert a hőmérséklet 0 fok körül van, még lehet nőiesen és szexisen öltözködni, de nem kell mindent a kirakatba pakolni.

divatbakik

5. Karácsonyfa effektus | téli divatbakik

Közeleg a karácsony, és ha nem vigyázunk a túl sok zöld és piros együttes viselésekor mi magunk úgy festhetünk, mint egy díszes karácsonyfa, pláne ha ékszereket is aggatunk magunkra. Kerüljük tehát ennek a két élénk színnek a viselését egy outfiten belül.

 

6. Narancssárga bőr | téli divatbakik

Mindenki szeretné megőrizni a szép napbarnított bőrsznét, azonban sokan abba a hibába esnek, hogy a túlzott szolárium használat vagy a barnítókrémek helytelen használata miatt narancssárga bőrszínt ölt magára. Tisztázzuk: a narancs bőrszín bizony kínos.

divatbakik

7. Állatos sapkák | téli divatbakik

Az elmúlt években megmagyarázhatatlanul elterjedtek az állatfejeket idéző sapkák. Gyerekeknél aranyos, és figyelemfelkeltő, de felnőttként, sőt már tiniként is ez a fajta figyelemfelkeltés nem minden esetben pozitív. Lehet, hogy cuki, de senkit sem lehet ilyen fejfedőben komolyan venni, és nem mindegy, hogy viccesnek vagy inkább nevetségesnek találnak mások.

divatbakik

Az öt legnagyobb divatbaki, amit el kell kerülnöd

Az embereknek mindig is fontos volt, hogy jól nézzenek ki és kövessék a divatot. Azonban a divatvilág olyan dinamikus, hogy nehéz mindig naprakésznek lenni. A sok trend között könnyű eltévedni, és számos hiba elkövetésére van lehetőség. A következő cikkben összegyűjtöttük az öt legnagyobb divatbakit, amit érdemes elkerülnöd.

  1. Túl sok minta egy időben! Az élénk színek és a különböző minták remekül mutatnak, de túl sok egy időben káoszt okozhat az öltözékben. Érdemes választani egy mintás darabot, és azt egyszerűbb ruhadarabokkal kombinálni.
  2. Nem megfelelő cipőméret! A cipőméret nagyon fontos a kényelem és az egészség szempontjából. Ha a cipő túl kicsi vagy túl nagy, fájdalmat okozhat a lábakban, és hosszú távon problémákat okozhat. Mindig mérjük le a lábunkat, és válasszuk a megfelelő méretű cipőt.
  3. Túl sok ékszer! Az ékszerek sokszor az öltözék fénypontjai, azonban túlzásba vitt ékszerhasználat átlagos, elegáns öltözéket változtathat színes cirkuszi jelmezre. A kevesebb több szabálya a legjobb, a túlzás csak a célja ellentétes hatást ér el.
  4. Túl hosszú vagy túl rövid nadrág! A hosszúság nagyon fontos tényező, amikor nadrágról van szó. Túl hosszú nadrágban könnyen megbotolhatunk, míg a túl rövid nadrág inkább hasonlít egy pirátának, mint egy divatos öltözékre. Mindig válasszuk ki az optimális hosszúságú nadrágot, hogy kényelmesen és stílusosan tudjuk magunkat viselni.
  5. Nem megfelelő alsónemű! Az alsónemű az öltözék alapja, de sokan figyelmen kívül hagyják ezt. Nem megfelelő alsónemű viselése sok kellemetlenséget okozhat, és sokszor keresztbe teszi az öltözék szépségét. Mindig válasszunk kényelmes és jól illeszkedő alsóneműt, hogy magabiztosak és kényelmesek legyünk.

 

+5 baki Csak hogy még jobban képbe kerülj a divatbakikkal kapcsolatban

A divat nagy hatással van mindennapjainkra, ruházkodásunkra és stílusunkra. Azonban, ahogy az életben bármi más, a divatban is előfordulhatnak bakik és hibák. Nézzük meg a legismertebb divatbakikat, amelyeket a múltban és jelenben is gyakran elkövetnek!

A rövid nadrág harisnyával kombinálva

Ez a divatbaki mindig is vitatott volt, és még mindig az. Talán az egyik legkétségbeesettebb módja annak, hogy melegen tartsuk magunkat, azonban a rövid nadrágokat és harisnyákat nem szabad összekeverni. Az egyetlen kivétel a sportolók, akik a sportruházatban való edzéshez viselik.

Túl sok kiegészítő viselése

A kiegészítők nagyszerű módja annak, hogy a ruházatunkat kiegészítsük, azonban az egész öltözetet gyakran túlterhelik. Csak azokat a kiegészítőket viselje, amelyek kifejezik stílusát és az öltözék hangulatát, a túlzás azonban sosem jó.

Azonos minták és textúrák viselése

Bár a minták és textúrák keverése nagyszerű módja annak, hogy érdekes és változatos stílust hozzunk létre, az azonos minták és textúrák viselése egy unalmas és összevissza hatást kelt.

Rongyos, kopott ruházat viselése

Bár lehet, hogy a rongyos, kopott ruházat az új trend, de sosem kellemes látványt nyújt. A ruházat gondozása fontos, hiszen a megfelelő ápolással és karbantartással azokat hosszú életre lehet tervezni.

Fehér zokni viselése sportcipővel

A sportcipők tökéletesek a sportoláshoz és a kényelmes viselethez, azonban a fehér zoknikkal történő viselésük csak rossz hatást kelt. Ha sportcipőt visel, akkor a fekete, szürke vagy színes zokni az ideális választás.

Összefoglalva, a divat sok lehetőséget kínál a kreativitásunk kifejezésére, azonban azokat a hibákat, amelyeket el kell kerülnünk, nem szabad elfelejteni. Legyenek a fenti divatbakik a figyelmeztető jel, hogy elkerüljük a hibákat és stílusosak legyünk mindig!

 

 

15 kínos ruhadarab, amit senkinek nem lenne szabad viselnie

A hét témái

Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már...

10 jógapóz, ami emésztési problémák esetén is segíthet

10 jógapóz, ami emésztési problémák esetén is segíthet A hasi diszkomfort érzet az egyik legrémesebb dolog, ami beárnyékolhatja a mindennapjainkat. A hasfájás, görcsök, haspuffadás, netán székrekedés mögött számtalan dolog állhat, így, ha gyakran tapasztaljuk, érdemes...

3 híresség, aki jobban néz ki néhány plusz kilóval

3 híresség, aki jobban néz ki néhány plusz kilóval Gyakran előfordul, hogy a hírességeknek egy-egy szerep, koncert, vagy divatbemutató kedvéért drasztikus fogyásba kell kezdeniük, vagy egyszerűen csak az életmódjuk, vagy akár egy tragédia miatt fogynak le. Íme 6...

A konyhai zsíroldás nem lesz rémálom, ha ezekre figyelünk!

A konyhai zsíroldás nem lesz rémálom, ha ezekre figyelünk! A takarítási feladatok között sokszor áll az első nem szeretem helyen a konyha takarítása. Ez érthető is, hiszen amíg a porszívózással gyorsan végzünk, addig bizony konyhai zsíroldás sokszor feladja a leckét....