Íme a legjobb kókuszos süti recept. Sok kókuszos süti receptet találsz a neten, de ebben garantáltan nem fogsz csalódni. Nyilvánvalóan a kókuszos süti recept alapj a kókusz. A kókusz egyébként is a sütemények kedvelt hozzávalója, de azt talán kevesen tudják, hogy számtalan jótékony hatással is bír. Remek kalciumforrás, de méregtelenítésre, az emésztés segítésére is kiváló, ezen kívül A-, D- és E-vitamin-tartalma is magas. Válasszon egy finom desszertet receptjeink közül, és bolondítsa meg a süteményeket egy kis kókusszal!
A kókuszos süti recept hozzávalói
- A kókuszos réteghez 25 dkg Rama
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék + 5 dkg a szóráshoz (kb) - Eszközigény 2 közepes keverőtál, folpack, nyújtófa, (nyújtódeszka), fakanál, különböző kiszúró formák
- A kakaós réteghez 50 dkg háztartási keksz
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 1/2 dl Rum Aroma
10 dkg porcukor
A kókuszos süti elkészítés a recept alapján
1. A kekszet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kakaót, a cukrot, a rumot és annyi vizet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
2. Egy másik tálban a margarint habosra keverjük a porcukorral – akkor jó, ha a margarin kivilágosodott, illetve ha belekóstolunk, és már nem ropog fogunk alatt a cukor (kóstolással óvatosan, el ne fogyjon!). Ezután hozzáadjuk a 20 dkg kókuszreszeléket.
3. Nyújtódeszkára (ha nincs, lehet az asztalon is, de fontos, hogy tiszta legyen) folpackot terítünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre azért van szükség, hogy majd jobban elváljon a süti a fóliától.
4. A kakaós masszát három egyenlő részre osztjuk. Ezeket kb. fél centi vastagra, és téglalap alakúra fogjuk nyújtani. Ha kinyújtottuk az első lapot, rákenjük a kókuszos krém felét. Kinyújtjuk a második kakaós lapot és az előzőek tetejére helyezzük, majd rákenjük a maradék fehér keveréket és lefedjük a harmadik lappal. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
5.Ha ragadna, hűtőbe tesszük. (Célszerű egy nappal korábban összeállítani a rétegeket, lehűteni és csak másnap kiszaggatni.) Egy szív alakú kiszúró formával kiszaggatjuk. Célszerű korábban összeállítani a lapokat és egy éjszakát hűteni.