Költözés családdal: problémamentesen, lépésről lépésre

Költözés családdal: problémamentesen, lépésről lépésre

 

Megtaláltad álmaid házát, a tökéletes helyet a családi fészek otthonos kialakításához és a gyermekeid felneveléséhez. Egy gyönyörű új ház nagy udvarral, esetleg egy tágas lakás, barátságos szomszédokkal, szép parkokkal és nagyszerű iskolákkal a közelben. Egy új kezdet – számodra és a családod számára is.

Költözés

A költözés azonban rendkívül stresszes folyamat, hiszen amellett, hogy rengeteg ügyintézéssel jár, szinte az egész életeteket dobozokba kell csomagolni, A-ból B-be szállítani, majd kipakolni és berendezni a kuckótokat.

Ez pedig nem csak rád helyezhet nyomást, de az egész családodra is.

Érdemes körültekintően és előre tervezni, így a családi költözés gördülékenyebbé és mindenki számára boldogabbá válhat.

Költözés kicsikkel és nagyokkal 

A költözés olyan fontos döntés, amelyet neked, partnerednek és gyermekeidnek közösen kell megbeszélnetek. Ideje összehívni a családi találkozót!

Ismertesd velük, miért is szükséges ez a lépés:

előléptetés, jobb lehetőségek, nagyobb ház, családtag gondozása.

Ez fontos annak érdekében, hogy megértsék, mitől lesz jobb és kellemesebb az új helyen, így kevésbé rázza meg őket a változás, könnyebben alkalmazkodnak majd a helyzethez!

Ha a párod – férjed vagy feleséged – szeretne költözni, légy nyitott, empatikus, és ami a legfontosabb, ne táplálj haragot kedvesed iránt. Ismertesd az érzéseidet. Egy csapat tagjaként együtt vesztek részt ebben a lépésben, és egy ilyen fontos döntésnek közösnek kell lennie.

Gondold át, milyen hatással lesz rád és a családodra a lépés.

Kisvárosból nagyobb városba mész? Át tudnád alakítani jelenlegi munkádat home office állássá? Erősebb iskolába járhatnak a gyermekeid ahol biztosan megkapják a megfelelő oktatást?

A család legkisebb tagjainak sem lesz a költözés fenékig tejfel: új barátok szerzése, új iskolához való alkalmazkodás, vagy akár egy baráttól vagy barátnőtől való búcsú csak néhány a kihívások közül, amelyekkel szembesülhetnek.

De minden helyzetnek két oldala van.

A költözés új lehetőségeket jelent a barátkozásra, egy vadonatúj környék felfedezésére, új hobbik és érdeklődési körök megismerésére, valamint az új szoba díszítésére.

Bármilyen oknál fogva is dönt a család a költözés mellett, ebben az időben igazán össze kell tartanotok, hiszen senkinek sem egyszerű!

Érdemes megfogadni néhány tanácsot, amelyekkel megkönnyítheted saját magad, illetve a család számára is a költözést!

Költözés

5 tipp, hogy gördülékenyen elfoglalhassátok az új családi fészket

1.) Legyen részletes terved, de állj készen a változtatásra

A sikeres költözéshez elengedhetetlen az előre tervezés, de az is fontos, hogy rugalmas legyél, hiszen nem sikerülhet mindig minden úgy, ahogyan szeretnéd.

Készíts egy tervet azzal a tudattal, hogy valószínűleg ez még koránt sem a végleges felállás, gondolkodj alternatív megoldásokon, ez a lépés pedig segíteni fog rendet teremteni a mozgó káoszban, és előre legyűrheted azt a stresszt, amely azzal fog járni, ha a terv valóban megváltozik.

2.) Ismertesd a családdal a költözés menetét

Értesíts mindenkit terveidről a háztartásban. Hallgasd meg, mit mondanak az üggyel kapcsolatban, és fontold meg érveiket, ezek alapján pedig legyél nyitott az esetleges átütemezésre is.

Ismertesd velük, mikor és hogyan történik majd a költözés, mutasd meg az új otthonotokat ( ha teheted, még a költözés előtt látogassátok meg azt ) és készítsd fel őket arra, hogy ki kell venniük a részüket a folyamatokban.

3.) Szentelj nagy figyelmet a család legkisebb tagjaira

A költözés mindig nehéz dolog egy gyerekeknek, de még nehezebb, ha úgy érzik, nincs beleszólásuk abba, és egyszerűen egyik helyről a másikra hurcolják őket.

Mindenképpen kommunikálj velük ebben a nehéz időszakban – magyarázd el nekik, miért lesz jobb elköltözni, és válaszolj minden kérdésükre.

Összpontosíts a pozitív dolgokra: új iskola, rengeteg különóra lehetőség, szoba dekorálás, bútorok kiválasztása, új barátok és rengeteg izgalmas kaland.

Költözés

4.) Válaszd a legjobb pillanatot a költözésre

Ha nagy családdal költözöl, olyan időszakot kell választanod, amely mindenki számára kényelmes és megfelelő.

Vedd számításba a következőket:

  • Milyen hamar hagyhatjátok el a pároddal a jelenlegi munkahelyeteket?
  • Mikor kezdtek az új pozícióban?
  • Mikor kell elhagynotok régi otthonotokat?
  • Mennyi időn belül költözhettek be az új lakásba/házba?
  • Nyári szünetben, vagy év közben váltanának iskolát legszívesebben a gyerekek?

5.) Mindig legyen nálad minden, ami nélkülözhetetlen

Több különböző korú gyermeked van, és ezért mindegyiküknek naponta más-más tárgyra van szüksége?

Ha költöztök, ügyelj arra, hogy ezeket a holmikat egy külön hátizsákba vagy dobozba csomagold be, amelyet magaddal viszel, így ezek kéznél lehetnek szinte bármilyen pillanatban.

Fontos még a víz, a tej, a gyümölcslé, a gyógyszerek, a harapnivalók, a papírtányérok, a szalvéták, valamint kifestőkönyvek és játékok bepakolása is, így a lehető legtöbb felmerülő helyzetre fel leszel készülve.

Célszerű minden gyereknek külön táskát készíteni egy váltóruhával, a legkedvesebb játékaikkal, a testápolási cikkeikkel , és bármi mással, amiről úgy gondolod, hogy a gyermekednek szüksége lehet rá az utazás során, vagy az első 1-2 napban az új otthonotokban, amikor még egymás hegyén-hátán állnak a dobozok.

A Franko Költöztetés segítségével problémamentes lehet a családi költözés:

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet:

leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget.

Ez egy stresszmentes költözés receptje, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan berendezkedhettek az álom otthonotokba!

 

 

ÖSSZEKÖLTÖZÉSEN GONDOLKODTOK? 6 OK, AMIÉRT MEGÉRI IGENT MONDANI

A hét témái

10 férfi sztár, akikért 15 éve rajongtunk

10 férfi sztár, akikért 15 éve rajongtunk Voltak filmek, amiket csak miattuk néztünk meg, hétről hétre követtük a sorozatokat, amikben ők játszották legtöbb esetben a főszerepet, a róluk készült poszterekkel pedig kitapétáztuk a szobánkat. Ma ezt valószínűleg már nem...

Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már...

Francia édesség: Clafoutis

Clafoutis - Francia édesség A tökéletes Clafoutis Hozzávalói: 4 db tojás 80 gr finomliszt 80 gr + 20 gr kristálycukor 50 gr + 20 gr vaj friss gyümölcs 120 gr pálinka vaníliás cukor Elkészítés: Ez a készítmény azzal indul, hogy a sütőformát vajjal ki kell kenni és...

21 legszebb menyasszonyi frizura

21 legszebb menyasszonyi frizura Fogadalmak, első tánc, szerelmes pillantások, álomszerű fehér ruha és varázslatos helyszín, aminek minden apró részletében ott rejlik a romantika. Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodik, így minden percét igyekszik...