Költözés családdal: problémamentesen, lépésről lépésre

Költözés családdal: problémamentesen, lépésről lépésre

 

Megtaláltad álmaid házát, a tökéletes helyet a családi fészek otthonos kialakításához és a gyermekeid felneveléséhez. Egy gyönyörű új ház nagy udvarral, esetleg egy tágas lakás, barátságos szomszédokkal, szép parkokkal és nagyszerű iskolákkal a közelben. Egy új kezdet – számodra és a családod számára is.

Költözés

A költözés azonban rendkívül stresszes folyamat, hiszen amellett, hogy rengeteg ügyintézéssel jár, szinte az egész életeteket dobozokba kell csomagolni, A-ból B-be szállítani, majd kipakolni és berendezni a kuckótokat.

Ez pedig nem csak rád helyezhet nyomást, de az egész családodra is.

Érdemes körültekintően és előre tervezni, így a családi költözés gördülékenyebbé és mindenki számára boldogabbá válhat.

Költözés kicsikkel és nagyokkal 

A költözés olyan fontos döntés, amelyet neked, partnerednek és gyermekeidnek közösen kell megbeszélnetek. Ideje összehívni a családi találkozót!

Ismertesd velük, miért is szükséges ez a lépés:

előléptetés, jobb lehetőségek, nagyobb ház, családtag gondozása.

Ez fontos annak érdekében, hogy megértsék, mitől lesz jobb és kellemesebb az új helyen, így kevésbé rázza meg őket a változás, könnyebben alkalmazkodnak majd a helyzethez!

Ha a párod – férjed vagy feleséged – szeretne költözni, légy nyitott, empatikus, és ami a legfontosabb, ne táplálj haragot kedvesed iránt. Ismertesd az érzéseidet. Egy csapat tagjaként együtt vesztek részt ebben a lépésben, és egy ilyen fontos döntésnek közösnek kell lennie.

Gondold át, milyen hatással lesz rád és a családodra a lépés.

Kisvárosból nagyobb városba mész? Át tudnád alakítani jelenlegi munkádat home office állássá? Erősebb iskolába járhatnak a gyermekeid ahol biztosan megkapják a megfelelő oktatást?

A család legkisebb tagjainak sem lesz a költözés fenékig tejfel: új barátok szerzése, új iskolához való alkalmazkodás, vagy akár egy baráttól vagy barátnőtől való búcsú csak néhány a kihívások közül, amelyekkel szembesülhetnek.

De minden helyzetnek két oldala van.

A költözés új lehetőségeket jelent a barátkozásra, egy vadonatúj környék felfedezésére, új hobbik és érdeklődési körök megismerésére, valamint az új szoba díszítésére.

Bármilyen oknál fogva is dönt a család a költözés mellett, ebben az időben igazán össze kell tartanotok, hiszen senkinek sem egyszerű!

Érdemes megfogadni néhány tanácsot, amelyekkel megkönnyítheted saját magad, illetve a család számára is a költözést!

Költözés

5 tipp, hogy gördülékenyen elfoglalhassátok az új családi fészket

1.) Legyen részletes terved, de állj készen a változtatásra

A sikeres költözéshez elengedhetetlen az előre tervezés, de az is fontos, hogy rugalmas legyél, hiszen nem sikerülhet mindig minden úgy, ahogyan szeretnéd.

Készíts egy tervet azzal a tudattal, hogy valószínűleg ez még koránt sem a végleges felállás, gondolkodj alternatív megoldásokon, ez a lépés pedig segíteni fog rendet teremteni a mozgó káoszban, és előre legyűrheted azt a stresszt, amely azzal fog járni, ha a terv valóban megváltozik.

2.) Ismertesd a családdal a költözés menetét

Értesíts mindenkit terveidről a háztartásban. Hallgasd meg, mit mondanak az üggyel kapcsolatban, és fontold meg érveiket, ezek alapján pedig legyél nyitott az esetleges átütemezésre is.

Ismertesd velük, mikor és hogyan történik majd a költözés, mutasd meg az új otthonotokat ( ha teheted, még a költözés előtt látogassátok meg azt ) és készítsd fel őket arra, hogy ki kell venniük a részüket a folyamatokban.

3.) Szentelj nagy figyelmet a család legkisebb tagjaira

A költözés mindig nehéz dolog egy gyerekeknek, de még nehezebb, ha úgy érzik, nincs beleszólásuk abba, és egyszerűen egyik helyről a másikra hurcolják őket.

Mindenképpen kommunikálj velük ebben a nehéz időszakban – magyarázd el nekik, miért lesz jobb elköltözni, és válaszolj minden kérdésükre.

Összpontosíts a pozitív dolgokra: új iskola, rengeteg különóra lehetőség, szoba dekorálás, bútorok kiválasztása, új barátok és rengeteg izgalmas kaland.

Költözés

4.) Válaszd a legjobb pillanatot a költözésre

Ha nagy családdal költözöl, olyan időszakot kell választanod, amely mindenki számára kényelmes és megfelelő.

Vedd számításba a következőket:

  • Milyen hamar hagyhatjátok el a pároddal a jelenlegi munkahelyeteket?
  • Mikor kezdtek az új pozícióban?
  • Mikor kell elhagynotok régi otthonotokat?
  • Mennyi időn belül költözhettek be az új lakásba/házba?
  • Nyári szünetben, vagy év közben váltanának iskolát legszívesebben a gyerekek?

5.) Mindig legyen nálad minden, ami nélkülözhetetlen

Több különböző korú gyermeked van, és ezért mindegyiküknek naponta más-más tárgyra van szüksége?

Ha költöztök, ügyelj arra, hogy ezeket a holmikat egy külön hátizsákba vagy dobozba csomagold be, amelyet magaddal viszel, így ezek kéznél lehetnek szinte bármilyen pillanatban.

Fontos még a víz, a tej, a gyümölcslé, a gyógyszerek, a harapnivalók, a papírtányérok, a szalvéták, valamint kifestőkönyvek és játékok bepakolása is, így a lehető legtöbb felmerülő helyzetre fel leszel készülve.

Célszerű minden gyereknek külön táskát készíteni egy váltóruhával, a legkedvesebb játékaikkal, a testápolási cikkeikkel , és bármi mással, amiről úgy gondolod, hogy a gyermekednek szüksége lehet rá az utazás során, vagy az első 1-2 napban az új otthonotokban, amikor még egymás hegyén-hátán állnak a dobozok.

A Franko Költöztetés segítségével problémamentes lehet a családi költözés:

A cég kizárólag költöztetésre specializálódott, így minden adott ahhoz, hogy tárgyaidat biztonságban tudd az utazás során:

modern, tiszta költöztetésre kialakított, nagy raktérfogatú, zárt, burkolt, filcezett felépítménnyel rendelkező tehergépkocsikkal rendelkeznek.

Akár kompletten, be- és kicsomagolással (szekrények, tárolók beltartalmának dobozolása), csomagolóanyagok biztosításával, bútorok szükségszerű szét- és összeszerelésével együtt végzik el a költöztetést.

Egy megbízható költöztető cég rengeteget segíthet:

leveszik a terhet a válladról és úgy segítsenek téged, ahogy a korábbi sikeres projektek és költöztetések során is tették azt.

Fogadd meg a tippjeinket és válassz professzionális költöztető céget.

Ez egy stresszmentes költözés receptje, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan berendezkedhettek az álom otthonotokba!

 

 

ÖSSZEKÖLTÖZÉSEN GONDOLKODTOK? 6 OK, AMIÉRT MEGÉRI IGENT MONDANI

A hét témái

Természetes megoldások migrén ellen

Természetes megoldások migrén ellen Aki találkozott már az érzéssel mindent megtesz, hogy ne forduljon elő újra és újra. A migrénes fejfájás rettentő kellemetlen, ami akár napokra is kiütheti az embert. A fejfájás és a velejáró hányinger olyan erős is lehet, hogy ki...

Elképzelhetetlen, hogy télen ne legyen melegvíz a lakásban. Ezért a következő dolgokra nagyon oda kell figyelni

Elképzelhetetlen, hogy télen ne legyen melegvíz a lakásban. Ezért a következő dolgokra nagyon oda kell figyelni Közelít a tél, s bizony már az őszi napok sem adnak túlságosan sok melegséget. Ám a melegvíz megléte évszaktól függetlenül kulcsfontosságú. Semmi sem...

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?

Legjobb illóolajok az egészséges hajért

Legjobb illóolajok az egészséges hajért   Az illóolajokat a haj sűrűségének növelésére, fényessé tételére, a fejbőr hidratálására, a korpásodás kezelésére vagy a hajszín világosítására használják. Tehát, melyik természetes olaj a legjobb a hajhoz, és hogyan kell...