Kovászos uborka, a nyár isteni kiegészítője

Aki már evett igazi házi kovászos uborkát az tudja, hogy az egyik legfinomabb kiegészítője a nyári ebédeknek. Ma már télen is elérhető a bolti verzió, de az igazán finom otthon készül a kertben vagy a teraszon. Nem kell megijedni tőle, bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint amennyire valójában az. S ha ráéreztünk az érlelés ízére egész nyáron falatozhatjuk a főétkezés mellé, de akár nassolni valónak is szuper. És amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is. Kedvezően hat az idegrendszerre így a legnehezebb nyári nap után is megnyugvás lehet egy kovászos uborka vacsorára.

Mi mindenre van szükségünk a készítéséhez?

Kép: canva.com

Azon túl, hogy legyen jó meleg, és találjunk egy napsütötte, de mégis védett helyet a kertben vagy a teraszon, kelleni fog még úgy 2-2,5 kg kovászolni való uborka, 1 fej fokhagyma, 2 csokor friss kapor, 2 l langyos víz, kenyér, és jó sok só. Illetve készítsünk elő 3 db literes vagy 1 db háromliteres befőttesüveget, amibe beletesszük majd a hozzávalókat.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!