Hogyan készül a kovászos uborka?
Kép: canva.com
Az uborkákat jól mossuk meg, egyesével dörzsöljük át, hogy biztosan ne maradjon szennyezett, akár áztathatjuk is néhány percet. Ezután vágjuk le az uborkák végeit, és hosszában legalább két helyen vágjuk be, de ne vágjuk szét az uborkákat. Így jól át fogja a só járni. Ha ez megvan, akkor az előzőleg már kimosott befőttesüvegekbe rendezzük el őket a lehető legegyenletesebben. Majd tegyünk minden üvegbe legalább két gerezd fokhagymát – ízlés szerint növelhetjük az adagot. Az uborkák mellé szurkáljuk be a kaprot, és öntsük fel az egészet langyos sós vízzel. A vizet érdemes megkóstolni, ha túl sósnak találjuk, akkor éppen ideális lesz mire megérnek az uborkák. Majd az egészet fedjük le néhány kenyérszelettel.