Laza és kényelmes: a munkavédelmi ing!

Laza és kényelmes: a munkavédelmi ing!

Amikor ingről van szó, viszonylag keveseknek jut eszébe a fizikai munka és a munkavédelem, pedig egy igazán laza, kényelmes, ugyanakkor praktikus és elegáns darabról van szó. Ezt a ruhadarabot akkor is bátran viselheted, ha egész nap kemény fizikai munkát végzel. Bár sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, mégis nagyon hamar a szívéhez nő ez a viselet azoknak, akik egyszer kipróbálják. Ebben a bejegyzésben a munkás ingekkel kapcsolatos tévhitekkel foglalkozunk. Megmutatjuk, miről is van szó.

Bár tény, hogy nem megszokott fizikai dolgozókat ingben látni, szerencsére már egyre inkább elterjedt ez a viselet. Hiszen ezzel vége a „pólós mindennapoknak” és végre vihetsz egy kis változatosságot a mindennapokba úgy, hogy közben remekül érzed magad a bőrödben. Ez egészen jó üzletnek hangzik, nem igaz?

Tévhit 1.: „Akadályoz a mozgásban és kényelmetlen lehet!” | Munkavédelmi ing

Ezt jellemzően azok szokták mondani, akik inget eddig csak elegáns szetthez viseltek, munka során sosem. Bár tény az, hogy első hallásra is kicsit hihetetlennek tűnik, hogy praktikus lehet egy munkavédelmi ing akkor, amikor nem egyszer mászol a mélybe vagy a magasba egy nap a munkád során vagy éppen egészen természetellenes testhelyzetben dolgozol. Ám a tények makacs dolgok. Ha számodra megfelelő méretű és kialakítású munkás inget választasz magadnak, akkor többé nem is akarsz majd mást hordani sem a melóban, sem pedig otthon.

Mivel kifejezetten ilyen terepre tervezték őket, mind az anyaguk, mint a kialakításuk tökéletesen alkalmas arra, hogy szabadon, akadályok nélkül mozogj és ne izzadj bele az első pillanatban, amikor erőfeszítésre van szükség. Bár a divatnak megfelelő kialakítás megtévesztő lehet, ezek munkás ruhák, vagyis megfelelően strapabíróak is pontosan ott megerősítve, ahol arra szükség van. Így a gombok sem potyognak le egykönnyen és az anyag is bírja a gyűrődést a szó szoros értelmében. Mindezek mellett pedig még praktikusak is, ugyanis a rajtuk elhelyezett zsebeknek köszönhetően mindig kéznél lehetnek az olyan kisebb méretű, ám fontos tárgyak mint a telefonod, a csavarhúzód vagy a slusszkulcsod.

Tévhit 2.: „Úgysincs olyan, ami nekem jó lenne!”

Bár lehet, hogy az öltönyödhöz nem volt könnyű megtalálnod az ideális inget, ez ebben az esetben nem jelenthet problémát. Hiszen a választék elképesztően széles. Vagyis ha például a flanel anyag nem jön be, akkor megpróbálkozhatsz a farmerből készült változattal, sőt, ha kifejezetten izzadós típus vagy, akkor érdemes a hálós résszel ellátott, extra jó szellőzést biztosító modellt választani. Vagyis a munkakörödnek, valamint az egyéni igényeinek megfelelően te is megtalálhatod a számodra tökéletes típust a kínálatunkban, amely nagyon hamar a szívedhez nő majd.

Tévhit 3.: „Az én munkámhoz nem lenne jó” | Munkavédelmi ing

Ez szintén egy olyan csípőből rávágott tévhit, amelynek semmilyen alapja nincs. Hiszen melyik fizikai munkához ne lenne megfelelő egy kényelmes, minőségi anyagból készült, strapabíró ruhadarab, amely nem akadályoz a mozgásban? Vagyis akár a mezőgazdaságban dolgozol, akár egy raktár, egy kertészet, egy műhely, egy építkezés vagy egy gyár a munkahelyed, remek választás egy ilyen ing.

Sőt, még azok körében is igen népszerűek ezek a darabok, akik amellett, hogy fizikai munkát végeznek. Gyakran találkoznak ügyfelekkel, kivitelezőkkel is vagy nem ritkán fordulnak meg különböző üzletekben, ahol fontos a megfelelő megjelenés. Hiszen így alapvetően adott egy elegáns megjelenés. Így lehet, hogy egy fél órája még kalapács volt a kezedben. Viszont most nyugodtan leülhetsz beszélgetni a viszonteladóddal vagy a tárgyalópartnereddel. Nem beszélve arról, hogy a ház körül is nagy hasznát veheted egy ilyen ruhadarabnak. Hiszen nincs kényelmesebb ennél a kerti munkákhoz sem.

Láthatod, hogy a fenti tévhitek és kifogások egyike sem tapasztalatokon alapul, hiszen a tények éppen ezek ellenkezőjét támasztják alá. Vagyis ha munkás ruhát keresel magadnak, egy ing mindenképpen telitalálat lehet.

 

Irány a főoldal >>

A hét témái

Autónk kritikus pontja – az elhanyagolt szélvédő

Autónk kritikus pontja – az elhanyagolt szélvédő Sok laikus számára a szélvédő karbantartása kimerül a rendszeres mosásban. Akik kicsit jobban értenek hozzá, esetleg gondosabban odafigyelnek a megfelelő szélvédőmosó folyadék megválasztására. Ez rendben is van, senki...

Így válaszd ki a hozzád illő parfümöt

A fanyar vagy az édes parfümök jönnek be inkább? Így válaszd ki a hozzád illő illatot Az illat láthatatlanul is behálóz: megfog, vagy épp eltaszít. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen parfümöt fújsz magadra. A neked megfelelő illat kiválasztása egyáltalán nem...

Milyen táplálékkiegészítőket érdemes szednünk?

Ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön és egészséges legyen, számos vitamin, nyomelem, és ásványi anyag beviteléről kell gondoskodnunk napi szinten.

Kézilabda EB 2022 Magyarország és Szlovákia közös rendezésében

Kézilabda EB 2022 Magyarország és Szlovákia közös rendezésében Hatalmas izgalommal vágtunk bele a 2022-es évbe, hiszen január közepén közösen rendezte Magyarország és Szlovákia a férfi Kézilabda Európa-bajnokságot. Korábban már összeszedtük, hogy szerintünk kik a...