Lehallgatás, nyomkövetés? Veled is megtörténhet!

Lehallgatás, nyomkövetés? Veled is megtörténhet!

Az élet bármit hozhat! Legjobb barátból ellenség, házastársból haragos, üzlettársból rivális, de könnyen válhatunk általános csalás áldozatává is. Sajnos a mai világ senkit nem kímél. Nehezen lehet már nemhez, korhoz vagy egyéb paraméterhez kötni, bárkiből lehet áldozat. | nyomkövetés

Lehallgatás, nyomkövetés!gps-nyomkövető-megtalálása

Kép forrása: Saját fotó

Az átverésnek számos formáját ismerjük, mégis akad nap, mint nap olyan, metódus, amelyről soha nem hallottunk, ha mégis, akkor is hihetetlennek ítéljük, hogy velünk megtörténjen. Ilyesmi csak James Bond-dal fordulhat elő. Vagy mégsem? A modern világ bárkinek lehetőséget ad, aki egy kicsit is utánanéz, hogy akár nyomkövetésre, akár lehallgatásra alkalmas eszközt vagy programot szerezzen be, melyet az ellen vet be, aki ellen szeretne. A jó hír viszont az, hogy a legtöbb esetben ezek felderíthetőek!

A magánélethez mindenkinek joga van!

Bármilyen konfliktus küszöbén is állunk, jogunk van a magánéletünkhöz. Persze a “sértett” fél, aki éppen belesni kíván az életünkbe ezt nyilván nem így gondolja, azért bátorkodik követni vagy lehallgatni bennünket. Ha bármikor felmerül a gyanú, hogy megfigyelnek bennünket, javasolt a spekuláció helyett inkább utánajárni. De mielőtt belevágunk, érdemes tudni, hogy a valóság más, mint amit a városi legendákból gondolnánk.

Például, ha kattog, zörög a vonal, nem kell egyből gyanakodnunk, hogy lehallgatás áldozatai vagyunk. Ha azok is vagyunk, ezeket a hibákat kiküszöbölik mire lehallgatásra kerül a sor. Aki kémkedésre adja a fejét, jóval professzionálisabban teszi a dolgát, minthogy ilyen nyomot hagyjon maga után. Azonban a net egyes részein elérhető úgynevezett kémprogramok sajnos könnyen telepíthetőek minden netes elérhetőséggel rendelkező eszközre, ezekkel pedig egyszerűen beleshetnek az életünkbe. De a lakásban, az irodában vagy az autónkban elhelyezett eszközök is alkalmasak erre.

A kémprogramok szabad szemmel láthatatlanok

Örömmel mondanánk, hogy csak néhány kattintás a telefonon és máris megtudhatjuk, hogy lehallgatás áldozatai vagyunk-e, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Azonban néhány jel mégis akad, amiből gyanút foghatunk. Ha szokatlanul gyorsan merül a telefonunk vagy olyan alkalmazásokat találunk a készüléken, melyeket nem mi töltöttünk le, érdemes elgondolkodni. Valamint sok kémprogram “ügyel” arra, hogy ne kapcsolhassuk ki a megfigyelt eszközt. Így nem kizárt, hogy hiába nyomunk rá a kikapcsolás gombra, nem vagy csak nagyon lassan fog leállni az eszköz.

Autós nyomkövetés, hogyan és miért?

Az autós nyomkövetés régi, de jól bevált módszer. Annak, aki mindent tudni akar rólunk, igazi kincs, hogy éppen merre járunk. Ma már tucatnyi módon oszthatjuk meg a lokációnkat másokkal, sokszor éppen a biztonságunk érdekében tesszük ezt. Azonban, ha valaki az akaratunkon és a tudtunkon kívül akarja látni, hogy éppen merre járunk, nem fog bennünket megkérni, hogy osszuk meg vele a helyadatainkat. Sokkal inkább nyúl olyan nyomkövetőkhöz, amelyeket egy apró trükkel el tud helyezni például az autónkban. A GPS nyomkövetők egyes műszerekkel jól bemérhetőek, giroszkópos megoldás esetén azonban komolyabb átvizsgálásra van szükség, ugyanis ez álló helyzetben inaktív, így megtalálni sem lehet.

Mit tegyünk, ha felmerül a gyanú?

Aki ma megfigyelésre adja a fejét, annak tényleg nagyon könnyű dolga van. Egyrészről legtöbben nem is gyanakszunk rá, hogy ilyesmi megtörténhet, másrészről pedig ma már gyerekjáték az erre alkalmas eszközöket beszerezni és elhelyezni. A féltékeny férj vagy feleség minden gond nélkül elrejthet egy poloskát az autóban vagy egy kamerát a hálóban. De a válást követően sem lehetetlen a lehallgatás, ahogy a nyomkövetés sem. A történetek száma végtelen, és olykor az sem kizárt, hogy az ex figyeltetése többe kerül, mint a hátrahagyott közös otthon maga. De mondván, hogy a cél szentesíti az eszközt, ez sokakat nem érdekel.

Ha felmerül a lehallgatás vagy a nyomkövetés gyanúja, mindenképpen kérjünk segítséget. Sajnos ma már tényleg bárki hozzáférhet az erre alkalmas programokhoz, eszközökhöz, és veszélybe sodorhat ezzel bennünket. Segítséggel viszont minden olyan lehallgató és nyomkövető eszköz felderíthető, ami működőképes állapotban van a vizsgálat idején. Jellemzően ezek GSM alapú eszközök, melyek nyomkövetésre és lehallgatásra is alkalmasak. Egy erre szakosodott biztonságtechnikai szakember néhány óra alatt kideríti, hogy megalapozott volt-e a gyanú.

Mivel annyira hihetetlen éppen ezért zseniális módszer, mind a nyomkövető elhelyezése, mind a lehallgató programok vagy eszközök használata. Számtalan okból láthatja indokoltnak bármelyiket az elkövető. A filmek pedig kiváló ötletforrásként szolgálnak arra, hogy hogyan is figyelhető meg a megcsalás gyanújába keveredett házastárs vagy a barát, aki kiszúrt másikkal. Az ember gyarló és ameddig ilyen lehetőségek állnak a rendelkezésünkre, addig használni is fogjuk őket. Azonban, ha el szeretnéd kerülni, hogy te is áldozat légy, nézesd át az autódat, az otthonodat vagy az irodádat egy biztonságtechnikai szakemberrel, aki a jelenlétedben vizsgálja át a kijelölt területeket.

 

További cikkek:

5 OK, AMIÉRT MEGÉRI KIPRÓBÁLNOD A MÁGNESES MŰSZEMPILLÁT

MALTIPOO: AZ EGYIK LEGCUKIBB KUTYAFAJTA AZ EGÉSZ VILÁGON

SZTÁROK, AKIK ÉRDEKES MÓDOT VÁLASZTOTTAK A TETOVÁLÁSUK ELREJTÉSÉHEZ

5+1 TIPP, HOGY EGYSZERŰBB LEGYEN RENDET TARTANI AZ OTTHONODBAN

5+1 EGÉSZSÉGTELENNEK TARTOTT ÉTEL, AMI AKÁR EGÉSZSÉGES IS LEHET

A hét témái

Lainey Molnar, egy tehetséges illusztrátor szókimondó rajzai

Lainey Molnar, egy tehetséges illusztrátor szókimondó és (mindig) aktuális rajzai Te is tökéletes sminkkel és frizurával ébredsz minden reggel? Akkor is jó a kedved, ha a menstruációd legkeményebb időszakát éled? Hát persze, hogy nem. Hiszen ilyen maximum a filmekben...

Alvás problémák ellen – a pihentető alvás titka

Alvás problémák ellen - a pihentető alvás titka Mit tehetsz alvás problémák ellen? Ma már szinte "népbetegségnek" mondható a rossz alvás . Az emberek viszonylag nagy százaléka küzd kisebb-nagyobb alvásproblémákkal: ha az éjszaka folyamán többször is felébredsz,...

A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál

A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál A konyhai trendek - beleértve a konyhabútorokat is - 2022-ben jelentősen megújultak és izgalmasabbak, mint valaha. Az elmúlt években a konyhák az otthonok legforgalmasabb helyiségévé váltak – a tisztán funkcionális főzési...

Hogyan válasszunk sport babakocsit? (Sport babakocsi)

A picik megszületése után egyszer csak elérkezik az az idő, amikor a nyak- és hátizomzat már elég fejlett és erős, ahhoz, hogy a baba önállóan üljön és tartsa a fejét. Ilyenkor kerül előtérbe a szülők életében a sport babakocsi használata. Igen ám, de hogyan válasszunk sport babakocsit? Erre a kérdésre adunk választ az alábbi cikk során.