Maca gyökér: egy növény, amiért már az inkák is rajongtak
Semmi energiád a hétköznapokhoz, esetleg az immunrendszered is rendetlenkedik? Nem túlzás azt mondani, hogy a maca gyökér szinte mindenre megoldást nyújt. Természetes erőforrás, amit már a perui őslakosok is előszeretettel fogyasztottak, annak ellenére, hogy natúr állapotában kellemetlen föld íze van, és az állaga sem az igazi. Valahol megrekedt a cékla és a retek szilárdsága között. De a hatása felülmúlhatatlan, és jó hír, hogy ha mindezt élvezni akarjuk, manapság már nem kell gyökér formájában rágcsálnunk, beszerezhetjük por vagy tablettaként is. Ezeknél már nyoma sincs a rossz íznek, hatásuk viszont legalább annyira rendben van, mint az inkák által rágcsált gyökereknek.
Mi az a maca gyökér?
Kép: canva.com
A maca gyökér egy igazi energiabomba, ami tele van vitaminokkal, és ásványi anyagokkal, melyek hatására segít a szervezetünk egyensúlyának megtartásában. Nálunk ugyan csak az elmúlt évtizedben került előtérbe, azonban múltja évezredekre nyúlik vissza. A maca, vagy másként a perui ginzeng eredetileg meglehetősen viszontagságos körülmények között nő az Andokban, közel 3400 méteres magasságokban. Innen hódította meg szinte az egész világot és vált a legnépszerűbb afrodiziákummá.
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!