Madártejes szelet recept
A madártej szelet egy könnyű és páratlanul finom desszert, kezdő és haladó szakácsok is könnyen elkészíthetik.
Hozzávalók:
- Teteje 3 dl növényi tejszín
- Krém 25 dkg Rama
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 ek. liszt
2 cs. vaníliás pudingpor
8 tojássárgája - Tészta fél csomag sütőpor
8 ek. liszt
nyolc evőkanál cukor
8 tojásfehérje
A madártej szelet elkészítése:
1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet és sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütöm.
2. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. A Ramát kihabosítom a porcukorral, és összekeverem a kihűlt, főzött krémmel.
3. A krémet a tésztára simítom. Tetejére kenem a keményre vert tejszínhabot.
További receptek: