Mi a hosszú kapcsolat titka? – TOP15 tipp

Mi a hosszú kapcsolat titka? – TOP15 tipp

 

Sokan felteszik maguknak azt a kérdést, hogy  – Mi a hosszú kapcsolat titka? – Csodás érzés a szerelem, amitől úgy érezzük, 10 méterrel a föld fölött járunk, a színek sokkal élénkebbek, az ételek finomabbak, azért mert van „Ő” nekünk. Ilyenkor mindenről is a másik idéződik fel bennünk, az érzelem győzedelmeskedik az ész felett.

Mi a hosszú kapcsolat titka

Mi a hosszú kapcsolat titka?

Ezt  a „szerelemhormont” a tudomány nyelvén úgy hívják: fenil-etilamin. Ez a hormon termelődik a szervezetünkben mikor szerelmesek leszünk, vagyis a szerelemnek valójában több köze van az agyhoz, mint a szívhez. A szerelemhormon azonban nem termelődik örökké, ahogy bármi máshoz a szervezet ehhez is hozzászokik egy idő után. Ez az idő pedig átlagosan 2-3 év. Ezt követően a szerelem szerepét vagy átveszi egy magasabb szint, vagy valószínűleg elvész örökre. „A szerelem láng, a szeretet parázs. Az egyik lobogva lángol, a másik hosszan, tartósan melegít.”– ahogy Müller Péter megfogalmazta.

Miután a fenil-etilamin már nem segít átsuhanni a hétköznapokon, azért a bizonyos parázsért is „meg kell dolgozni”. A kérdés az, hogyan.

Mi a hosszú kapcsolat titka – TOP10+5 tipp

1. Nem tetszik valami? Mond ki!

Ne várj, ne nyomd el magadban, ne halogass napokat, heteket, hónapokat, akár éveket. Nincs is annál rosszabb mint, mikor valami ilyesmi hangzik el: „Bezzeg, mikor 2 évvel ezelőtt…”. A dolgokat jobb azon melegében megbeszélni, kibeszélni, legyen kis, vagy nagyhorderejű, mintsem magunkban tartani, mert szinte biztos, hogy akkor az később fog előtörni, akár egy vulkán és akkor jogosan fogja  amásik számon kérni rajtad, hogy miér nem akkro mondtad, amikor ez felmerült.

2. Ne félj önmagad lenni!

CSak természetesen! Nyilván az ember legjobb oldalát, legszebb arcát akarja kidomborítani szíve választottjának jelenlétében. De figyelni kell arra, hogy ez ne csússzon át színjátékba. Hamisan énekelsz? Néha kócos a hajad? Csak a tükör előtt tudsz táncolni? Kit izgat! Azok a párok akik már jó néhány éve együtt vannak, azt mondják épp ezek a „tökéletlenségek”, amit a legjobban lehet szeretni a másikban. Más oldalról meg, ez is „csak Te vagy”, aki pedig valóban szeret, annak úgy vagy jó, ahogy vagy.

3. Te számítasz!

Fontos, hogy lelki békében és kiegyensúlyozottságban élj magaddal, elégedett légy önmagaddal, büszke légy az életben elért eredményeidre, sikereidre és szeresd magad. Szép dolog a szerelem, de mit sem ér, ha magadat nem tudod szeretni. Egy stabil „mi” csak akkor tud létrejönni, ha egy (illetve kettő) stabil „én” építi. Fontos tehát figyelni és kifejezni saját érzésinket, vágyainkat, igényeinket. Ez elengedhetetlen, ha hosszú és boldog párkapcsolatra vágyunk. Minidg mondjuk el a párunknak, hogy mi van a fejünkben, mire vágyunk.

4. Bókok – A boldog, hosszú kapcsolat titka

Bókolj, bókolj bókolj… Nem ciki, nem megalázkodás, nem leszel alárendelt, hogy egy héten többször bókolsz párodnak. Ha arról a bizonyos parázsról van szó, ennek életben tartásának egyik kulcsa a bókokban rejlik. Egy-két dicsérő szó, kedves megjegyzés mindenkinek nagyon jól tud esni, bármire is vonatkozzék. Nem kerül semmibe, mégis feldobhatjuk vele a másik napját.

5. Elfogadás és támogatás

Fogadd el, hogy nem vagyok egyformák. Mindenkinek van valami heppje. Akik valóban szeretik egymást, azok igyekeznek elfogadni ezeket, még ha furának is tartják. A lényeg a kölcsönösség: „Te elfogadod az én dilimet, én is elfogadom a tiédet”, senki sem vágyik arra, hogy valaki meg akarja változtatni. 

6. Csók, csók, csók

Reggel, délben, este, éjfékor, hajnalban :). Egy kutatásból kiderült, hogy a csókok száma egyenesen arányos a párkapcsolattal való elégedettséggel. Minél több a puszi, az annál inkább mutatja, hogy a csók nem csak egy gesztus, mondjuk egy köszönés, hanem az intimitás jele.

7. Vedd le a terhet a válláról

Ha a másik feled egy őrült időszakon megy keresztül, akkor segítsd azzal, hogy nem kérsz rajta mindent számon. Hagyd, hogy pihenjen, és végezd el helyette a házimunkát, a főzést, vagy bármi olyat, amit a kedvesed csinált előzőleg. Fordított esetben ő is segíteni fog neked majd megkönnyíteni ezt a hasonló időszakot.

8. Egy kapcsolat kötelezettségekkel jár

Előfordulhat, hogy nem akarod mindig azt, amit a partnered szeretne – például munkahelyi rendezvényekre menni vele, vagy éppen ugyanaz a sportot űzni – de azt is tudd, hogy a másik fél mindig örömmel fogadja, ha te megérted ezeket a dolgait. Ha néha te is részt veszel ezekben nem leszel kevesebb.

9. Az érzelmek kommunikációja

Az, hogy valaki mennyire szereti, vagy tudja érzelmeit kifejezni, alkati kérdés. Egy kapcsolaton belül viszont ez egyáltalán nem elhanyagolható. Már csak azért sem, mert a másik bármennyire is szeret és ismer minket, attól még nem lesz gondolatolvasó. Meg kell tanulni kimondani ezeket: „Kérlek”, „Köszönöm”, „Sajnálom”, „Szeretlek”.

10. Az érintés szerepe

Azt mondják, napi 15 ölelés kell a boldogsághoz, a kiegyensúlyozott és egészséges élethez. Még állatkísérletekből is kiderült, hogy azok az egyedek, akiket gyakran simogattak, jobb egészségnek örvendhettek és tovább éltek. Arról nem is beszélve, hogy például az ölelés, az összetartozás és a másokhoz való kötödés kifejezése, amiből – mint látjuk, mindkét fél profitál és a kapcsolatot is ápolja.

Mi a hosszú kapcsolat titka? +5 TIPP

 

11. Kezeld magatokat családként, de vegyél részt az ő családjának életében is

A kedvesünknek nagyon jól fog esni, hogy családként gondolsz magatokra. Persze ettől a ti családotok is fontos még. Tölts megfelelő minőségi időt a párod családjával, ez megerősíti az összetartozásotokat.

12. A hála

Fejezd ki a hálád, nem ciki! Gondolkodás nélkül mondjuk, hogy „köszönöm” annak, aki ad egy zsebkendőt, vagy előreenged a liftben vagy feladja ránk a kabátot. A párunktól néha mégis sajnáljuk ezt a szócskát. Az évek múltán annyira természetessé válik a másik jelenléte, hogy elfelejtünk köszönetet mondani. Pedig semmit sem szabad készpénznek venni. Ha a másik megtesz értünk/nekünk valamit, a minimum egy „köszönöm”.

13. Tájékoztasd őt az egyéni programjaidról

Összefutottál egy régi barátnőddel az utcán és elmentek együtt vacsorázni? Szuper dolog, de ne felejtsd el, hogy a párod nem tud erről. Mindig oszd meg a saját terveidet vele, így nem fog izgulni, hogy hol vagy. Nem az engedélyét kell kérned, hanem ez egy udvarias lépés a részedről.

14. Légy őszinte vele ha a közös eseményekről van szó

Nem kell mindenhová elkísérni a párodat. Légy biztos abban, hogy elmondhatod neki, hogy nem szeretnél részt venni a számodra antipatikus családtagja születésnapján, vagy a haverjai által szervezett Super Bowl döntő megnézésén.

15. Megbocsátás

Haragtartás az igazi kapcsolat romboló.  Meg kell tehát tanulni megbocsátani, pontosabban készen kell rá állni. Megbocsátani minden kapcsolatban van mit, elkerülhetetlen, hogy az embert sérülés érje. Amíg azonban nem érzi, hogy egyensúlyban lenne, addig a neheztelés lassan, de biztosan szedi szét a kapcsolatot.

HA egy barátnőd felteszi neked ezt a kérdést, hogy mi a hosszú kapcsolat titka, akkor ezt a 15 pontot említsd meg neki mindenképp :).

Forrás: countrymagbrightside.me

További cikkek:

 

3 TIPP, HOGY VARÁZSLATOS MARADJON A TEKINTETED

VÉGET ÉR AZ ÉJJEL-NAPPAL BUDAPEST

SZENDVICSEK AZ ELSŐ OSZTÁLYRÓL – ÍNYCSIKLANDÓ FALATOK MINDEN ALKALOMRA.

HASZNOS TANÁCSOK MELLPLASZTIKA ELŐTT ÉS UTÁN

GOOGLE CLASSROOM: AZ ONLINE OKTATÁS JÖVŐJE?

A hét témái

Életed legjobb döntése lehet: 9 érv a kutyatartás mellett

Életed legjobb döntése lehet: 9 érv a kutyatartás mellett Szerencsés esetben már gyerekként megtapasztaljuk, hogy milyen egy kisállattal együtt élni. Legtöbbünknek legalább a nagyinál volt kutyája, de ha mégsem, akkor érdemes felnőttként elgondolkodni azon, hogy...

Tudod, hogyan öltözz az alaktípusod szerint?

Tudod, hogyan öltözz az alaktípusod szerint? Sokszor ott csúszik el a tökéletes outfit, hogy nem vagyunk igazán tisztában azzal, hogy mi áll jól nekünk, mivel nem ismerjük pontosan, hogy melyik alaktípusba tartozunk. Körte, alma esetleg homokóra? Gyakran...

Ezek lehetnek a szájfeltöltés legnagyobb veszélyei

  Ezek lehetnek a szájfeltöltés legnagyobb veszélyei   A szájfeltöltés ma már olyannyira elterjedt, hogy a képzett szakemberek mellett egyszerű kozmetikusok is elvégezhetik. Azonban bármennyire is tűnik ez egy alap kozmetikai beavatkozásnak, érdemes...

Milyen szempontok szólhatnak bele a beltéri ajtók kiválasztásába?

Milyen szempontok szólhatnak bele a beltéri ajtók kiválasztásába? Amikor az otthonunkba vagy éppen az irodánkba igyekszünk kiválasztani a megfelelő beltéri ajtókat, számos aspektust szem előtt kell tartanunk. Ezek az ajtók ugyanis meghatározzák egy-egy helyiség...