Mi mindenre jó az avokádó?

Ez a fura hatalmas maggal megáldott növény sokkal többre képes, mint kinéznénk belőle. Pedig sokan azt sem tudjuk igazán, hogy gyümölcs vagy zöldség, mégis levesz a lábunkról. Semleges ízének köszönhetően lehet édesség, vagy akár a legsósabb saláta alapanyaga is, krémes állaga pedig bármilyen szendvicskrémet feldob. Az avokádó egy olyan univerzális növény, ami egyszerre zöldség, gyümölcs és gyógynövény. Mutatjuk, hogy mi mindent érdemes tudnod róla.

Ideális vitaminforrás

Kép: canva.com

Az avokádó kalóriatartalma növény létére meglepően magas. Ennek ellenére mégis arra biztatunk mindenkit, hogy rendszeresen fogyassza, hiszen tele van olyan vitaminokkal, mint a B-, C-, E-, és az A-vitamin, telítetlen zsírsavakban is gazdag, illetve egy-egy érett példány káliumot, vasat, foszfort, kalciumot és magnéziumot is magas százalékban tartalmaz. Kitűnő antioxidáns, így jó hatással van a szív-, és érrendszeri problémákra is.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!