Miért olyan népszerű a kollagén?

A kollagén legfontosabb jótékony hatásai

kollagén narancsbőr ellen 1

Kép: canva.com

Egészségesen szép haj és bőr

A korral járó természetes kollagéncsökkenés hamar meglátszik a bőrön és a haj szerkezetén is. Ezért érdemes már huszonévesen is odafigyelni a táplálkozásunkra, illetve elgondolkodni táplálékkiegészítők fogyasztásán. Akár már nyolc hét rendszeres kollagénfogyasztásnak látható eredménye lesz.

Kollagén narancsbőr ellen

A bőr rugalmasságának megőrzésével nemcsak a ráncosodás csökkenthető, de a narancsbőr kialakulása is megelőzhető. A Journal of Medicinal Food 2015-ben tett közzé egy tanulmányt, amiben részletesen bemutatja, hogy milyen szerepe van a kollagénnek a bőr szépségének megőrzésében.

A csontok védelmében

A kollagén természetes csökkenése idővel csontritkuláshoz vezethet, mivel csontjaink javarészt kollagénből épülnek fel. Viszont, ha odafigyelünk a megfelelő pótlására, akkor megelőzhető a csontsűrűség csökkenése, és a vele járó csonttörések rizikója.

Ízületi fájdalmak enyhítése

A kollagén segítségével a csontok végét beborító porc megőrzi a rugalmasságát, és ezzel megkönnyíti az ízületek munkáját. Az ízületek könnyebb mozgása csökkenti az öregedéssel járó végtag fájdalmakat és az ízületek leépülésének kockázatát is csökkenti.

Erősebb körmök, és fogak

Ha folyton letörik, vagy hámlik a körmünk, könnyen lehet, hogy kollagénhiány áll a hátterében, mivel a kollagén a körmök és a fogak alapvető építőeleme. Így egyértelmű, hogy ha hiány van belőle az előbb-utóbb szemmel láthatóan is jelentkezni fog.

A könnyebb emésztésben is segít

Egészen pontosan nem a kollagén, hanem a fehérjékben található egyes aminosavak segítenek a bélflóra helyreállításában. Ezek az aminosavak néhány típusú bélbetegség esetén alacsonyabb szinten vannak, így pótlásuk segíthet a tüneti kezelésben.

A hét témái

A 2022-es Oscar-gála legszebb ruhái

A 2022-es Oscar-gála legszebb ruhái A Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett Oscar-gála ugyan Will Smith pofonjától volt leginkább hangos, mégsem felejthetjük el, hogy a kiváló filmek mellett a szebbnél szebb ruhákról is szól az esemény minden évben, 2022-ben 94....

Kicsi a gyerekszoba? Így rendezd be helytakarékosan

Kicsi a gyerekszoba? Így rendezd be helytakarékosan Egy gyermeknél is problémás lehet a kis méretű gyerekszoba praktikus elrendezése, több apróságnál pedig valódi fejtörést okozhat. De aggodalomra semmi ok, mindenre lehet megoldást találni és az egészen kis...

A jó házasság titka

Mi a jó házasság titka? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést és keresik rá  választ már régóta.. Röviden tömören "jó alapanyag és sok munka" :). A jó házasság titka nem egyetlen egy dologban rejlik. Egy házasság sokféleképpen lehet jó, ez az egyénektől függ, hogy...

Régi mesék, amiket ma is imádunk: neked melyik volt a kedvenced?

Régi mesék, amiket ma is imádunk: neked melyik volt a kedvenced? Lehet, hogy már feledésbe merült egy-két képkocka ezekből a régi mesékből, de ha az összeállításunkat végignézed, biztosan beugranak a szép emlékek. Imádtuk a szombat és a vasárnap reggeleket, és hiába...