Miért olyan népszerű a kollagén?

Hogyan pótolható természetes úton a kollagén?

kollagén narancsbőr ellen 1

Kép: canva.com

Életmódunkkal sok esetben a saját szervezetünk ellen dolgozunk ezért időről időre érdemes felülvizsgálni, hogy miből mennyit eszünk, és az milyen hatással van a testünkre. 25 éves kor fölött javasolt az alábbi természetes kollagénforrásokra nagyobb hangsúlyt fektetni.

    • A zöldségek és a gyümölcsök a C-vitamintartalmukkal segítenek a kollagéntermelés fokozásában, és segítenek fenntartani a megfelelő kollagénszintet. Fogyasszunk citrusféléket, áfonyát, epret, paprikát.
    • Az A-vitaminban gazdag édesburgonya, sárgarépa és a spenót szintén fokozza a kollagéntermelést, és segít fenntartani az ideális szintet. A zöldségek mellett hasonló szerepe van a halaknak, a szárnyasoknak, a tojásnak és a tejtermékeknek.
    • A hosszú ideig főzött, csont- és húsleves is tele van kollagénnel. Így az is jó, ha ezekből készült leveseket fogyasztunk. Minél tovább főzzük a levest, annál több kollagént nyerhetünk vele.

15 tipp: így sminkelj 50 fölött

A hét témái

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?   Egy várandós anyuka igyekszik mindent megtenni gyermeke biztonságáért és egészségért. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a várandósság során az anyuka is végig egészséges maradjon, és semmilyen...

Hátfájás ellen gyógyír a rendszeres masszázs

A hátfájás sokunk problémája, függetlenül attól, hogy mivel is foglalkozik a mindennapokban. Sokszor irodistabetegségnek mondják, de ugyanúgy szenvedhetnek tőle azok is, akik fizikai munkát végeznek. A sok ülés és a rendszeres fizikai terhelés egyaránt kiválthat ugyanis hátfájást, persze más és más területeken.

Nagy szempilla-ABC: Formák, stílusok és színek megértése a legszebb szempillákért

Nagy szempilla-ABC: Formák, stílusok és színek megértése a legszebb szempillákért A szépségipar folyamatosan fejlődik, és az egyik legkiemelkedőbb újítás a műszempillák terén történt. A műszempillák lehetőséget nyújtanak arra, hogy bárki könnyedén fokozza a szemek...

Hogyan válasszunk kényelmes cipőt gyermekünknek?

A gyerekcipő kiválasztása korántsem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik.  Számos szempontot figyelembe kell venni a választás során – mutatjuk ezek közül a legfontosabbakat.