Hogyan pótolható természetes úton a kollagén?
Életmódunkkal sok esetben a saját szervezetünk ellen dolgozunk ezért időről időre érdemes felülvizsgálni, hogy miből mennyit eszünk, és az milyen hatással van a testünkre. 25 éves kor fölött javasolt az alábbi természetes kollagénforrásokra nagyobb hangsúlyt fektetni.
-
- A zöldségek és a gyümölcsök a C-vitamintartalmukkal segítenek a kollagéntermelés fokozásában, és segítenek fenntartani a megfelelő kollagénszintet. Fogyasszunk citrusféléket, áfonyát, epret, paprikát.
- Az A-vitaminban gazdag édesburgonya, sárgarépa és a spenót szintén fokozza a kollagéntermelést, és segít fenntartani az ideális szintet. A zöldségek mellett hasonló szerepe van a halaknak, a szárnyasoknak, a tojásnak és a tejtermékeknek.
- A hosszú ideig főzött, csont- és húsleves is tele van kollagénnel. Így az is jó, ha ezekből készült leveseket fogyasztunk. Minél tovább főzzük a levest, annál több kollagént nyerhetünk vele.