Milyen pedikűrre van szükséged?

Milyen pedikűrre van szükséged?

#pedikűr #lábápolás

Ha pedikűröshöz készülünk, akkor fontos, hogy eldöntsük, mire lesz pontosan szükségünk. Pedikűrösből ugyanis többféle akad, attól függően milyen szakmai továbbképzést végeztek el a szakemberek. Az alábbiakban segítünk feltérképezni a két legfontosabb típust.

pedikűr

Esztétikai pedikűr

Lényegében az esztétikai pedikűrözéssel foglalkozó szakemberek azok, akik általános lábápolási technikával dolgoznak. Fő tevékenységük a lábkörmök és a láb ápolása, a körömreszelők használatával való körömforma kialakítása, a körömbőr eltávolítása és persze a lakkozás. Ezen kívül a nem ambuláns bőrkeményedés eltávolítást és sok esetben a tyúkszem kivételét is ők végzik. Az esztétikával foglalkozó szakemberek főleg tehát azzal foglalkoznak, hogy az egyébként egészséges lábak meg is tartsák az egészségüket és persze a szép állapotukat. Mikor forduljunk esztétikai pedikűröshöz? Ha szép, ápolt lábakat szeretnénk és csodálatosan lakkozott lábkörmöket. Illetve ha jól jönne egy lábmasszázs, hiszen gyakran ezt is magában foglalja a terület, valamint szeretnénk rendszeresen ápolni és karbantartani a lábainkat.

Gyógypedikűr

A gyógypedikűr a klasszikus pedikűr egyik speciális, továbbképesített változata. Vagyis egy esztétikai pedikűrös dönthet arról, hogy a gyógypedikűr vagy az esztétikai pedikűr fogásairól szeretne még többet megtanulni. Mivel elég nagy az átfedés a kettő között, ezért általában a professzionális pedikűrösök mindkettőt magas szinten űzik és folyamatosan továbbképzik magukat. A gyógypedikűrnél pedig ez még talán fontosabb is, mint az esztétika területén. A gyógypedikűrösök rendkívül komoly szakmai képzéseken vesznek részt azért, hogy a legkülönfélébb láb- és körömproblémákat megfelelően tudják kezelni és gyógyítani. Mikor menjünk gyógypedikűröshöz? Összességében: minden olyan lábfej bőr- és körömproblémával foglalkoznak, amely már komolyabb beavatkozásokat igényel. Például a durva, repedezett sarkak, a diabéteszes láb, illetve pikkelysömörös, de a gombás vagy bakteriális fertőzött körmök is idetartoznak. Ezen kívül a gyógypedikűr területéhez tartozik a körömbenövés és a köröm deformáció körömszabályozás általi megszüntetése.

 

5 TIPP AZ EGÉSZSÉGESEN SZÉP LÁBFEJÉRT

A hét témái

Gyöngyfűzés minták mindenkinek

A gyöngyékszerek már ősidők óta velünk vannak és számos kultúrában komoly értékeket képviselnek. Ez pedig a mai napig így van, sőt, ma is …

Európát nemibeteg katicák támadják

Mint ahogy hazánkban a poloskák és a katicabogarak is túlszaporodtak, európa számos országában is hasonló a helyzet. Annyi különbséggel, hogy ugyan a poloskákkal különösebben baj nincs, a katicákkal azért jóval több van. Merthogy nemi betegek is, amellett, hogy ellepik a házakat.

Hogyan érjem el, hogy akarjon a pasi? Mutatjuk a fogásokat!

Amikor felfigyelünk egy férfira, hamar feltesszük a kérdést: vajon hogyan érjem el, hogy akarjon? És hogy mi a válasz? Nem kell különleges trükkökhöz folyamodni, de azért egy kis női fifika nem árt.

Növeljük fogyókúránk hatékonyságát!

Növeljük fogyókúránk hatékonyságát! | piros fűszerpaprika A piros fűszerpaprika elengedhetetlen kelléke a magyar konyhának. Elég, ha csak a paprikás krumplira, a halászlére vagy akár egy jó magyaros gulyáslevesre gondolunk. A pirospaprika, azonban nem csak ételeink...