Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

A DIY az angol Do It Yourself kifejezés rövidítése, amelynek jelentése úgy foglalható össze: Csináld magad! Varrni: A házi készítésű ruhák, dekorációs elemek sosem voltak ennyire népszerűek, megalkotásukhoz azonban a kézügyességen kívül sok másra is szükség lesz. Mutatjuk a legfontosabbakat!
A fotó forrása: ARTFULLY PHOTOGRAPHER / Shutterstock.com

Az otthoni szabás, varrás hozzátartozik a kultúránkhoz, ám amíg ezt felmenőink a legtöbbször szükségből végezték, manapság inkább kedvtelésből, divatból töltik ezzel az idejüket nők és férfiak. Egy ruhára, egy párnahuzatra vagy egy takaróra sokkal jobb érzés ránézni, jobban esik azt használni, ha maga varrta azt az ember, egész egyszerűen kötődés alakul ilyenkor ki egy tárgy és az alkotó között. A Csináld magad! megoldásokhoz azonban nem elég az elhatározás és a szakértelem, kiegészítőkre is szükség lesz.

 

Milyen kiegészítőt választhatok?

A legfontosabb a megfelelő rövidáru beszerzése, nem mindegy ugyanis, milyen tárgyhoz milyen anyagot választunk. Ha ebben sikerült dönteni, akkor már csak a kiegészítőket kell beszerezni, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Mik ezek? A varrás közben szükség lesz az olyan kellékekre, mint a szalagok, pom-pomok, patentek, gumik, hevederek, karabinerek, tépőzárak vagy zsinórok. Persze azt még a kezdés előtt ajánlott eldönteni, melyiket akarjuk majd használni, hiszen ez meghatározza az alkotási folyamatot. Szerencsére a Bubulakovo.hu oldalon bőséges választékkal minden elérhető, amire szükség lehet.

 

Hol tároljam az eszközeimet?

Ha komolyan veszed az otthoni ügyeskedést, berendezhetsz magadnak egy saját kis műhelyt. Nem kell ehhez egy egész helyiség, lehet ez egy sarok, vagy egy asztalka, rajta a legfontosabb dolgokkal. Itt tárolhatod a praktikus, jól használható, minőségi kiegészítőket, amelyekre elengedhetetlen szükséged lesz a munka közben. Ezek nem csak gyorsabb, de szebb munkát is eredményeznek.

Gondolkozz el, mit szeretnél megvalósítani, majd ez alapján szerezd be az ehhez szükséges bársony zsinórokat, szöveganyagból vagy bőrből készült rojtokat, szegecseket, lyukasztó csipeszeket, szabásminta papírokat, és már indulhat is a munka!

“Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

A hét témái

Google Classroom: az online oktatás jövője?

A Google Classroom sokak szerint az online oktatás legpraktikusabb segítője. Te vajon mindent tudsz a működéséről?

Mit jósolnak a csillagok? Novemberi horoszkóp

Mit jósolnak a csillagok? Novemberi horoszkóp Az asztrológiát, a csillagjóslás tudományát áltudománynak tekintik, de az emberiség az idők kezdete óta hiszi, hogy a csillagok irányítják sorsunkat. Novemberi horoszkópunkból te is megtudhatod mi vár Rád! KOS Minden...

A valódi úriember 20 ismérve

Vajon mi a valódi úriember legfontosabb ismérve? Honnan tudhatod, hogy egy igazi úriember udvarol neked? Ismerd fel, ha egy úriember próbálja megnyerni kegyeid és ne hagyd veszni! Ez a cikk segít neked eldönteni, hogy mitől is igazán úriember egy úriember :). Úriember...

Lehangolt vagy mostanában? 11 tipp a téli depresszió ellen

Lehangolt vagy mostanában? 11 tipp a téli depresszió ellen Levert vagy mostanában? Semmihez sincs kedved, olyan dolgok sem érdekelnek túlzottan, amiért egyébként nagyon is érdeklődsz? Könnyen lehet, hogy te is beleestél a téli depresszió okozta lehangoltságba. A...