Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

A DIY az angol Do It Yourself kifejezés rövidítése, amelynek jelentése úgy foglalható össze: Csináld magad! Varrni: A házi készítésű ruhák, dekorációs elemek sosem voltak ennyire népszerűek, megalkotásukhoz azonban a kézügyességen kívül sok másra is szükség lesz. Mutatjuk a legfontosabbakat!
A fotó forrása: ARTFULLY PHOTOGRAPHER / Shutterstock.com

Az otthoni szabás, varrás hozzátartozik a kultúránkhoz, ám amíg ezt felmenőink a legtöbbször szükségből végezték, manapság inkább kedvtelésből, divatból töltik ezzel az idejüket nők és férfiak. Egy ruhára, egy párnahuzatra vagy egy takaróra sokkal jobb érzés ránézni, jobban esik azt használni, ha maga varrta azt az ember, egész egyszerűen kötődés alakul ilyenkor ki egy tárgy és az alkotó között. A Csináld magad! megoldásokhoz azonban nem elég az elhatározás és a szakértelem, kiegészítőkre is szükség lesz.

 

Milyen kiegészítőt választhatok?

A legfontosabb a megfelelő rövidáru beszerzése, nem mindegy ugyanis, milyen tárgyhoz milyen anyagot választunk. Ha ebben sikerült dönteni, akkor már csak a kiegészítőket kell beszerezni, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Mik ezek? A varrás közben szükség lesz az olyan kellékekre, mint a szalagok, pom-pomok, patentek, gumik, hevederek, karabinerek, tépőzárak vagy zsinórok. Persze azt még a kezdés előtt ajánlott eldönteni, melyiket akarjuk majd használni, hiszen ez meghatározza az alkotási folyamatot. Szerencsére a Bubulakovo.hu oldalon bőséges választékkal minden elérhető, amire szükség lehet.

 

Hol tároljam az eszközeimet?

Ha komolyan veszed az otthoni ügyeskedést, berendezhetsz magadnak egy saját kis műhelyt. Nem kell ehhez egy egész helyiség, lehet ez egy sarok, vagy egy asztalka, rajta a legfontosabb dolgokkal. Itt tárolhatod a praktikus, jól használható, minőségi kiegészítőket, amelyekre elengedhetetlen szükséged lesz a munka közben. Ezek nem csak gyorsabb, de szebb munkát is eredményeznek.

Gondolkozz el, mit szeretnél megvalósítani, majd ez alapján szerezd be az ehhez szükséges bársony zsinórokat, szöveganyagból vagy bőrből készült rojtokat, szegecseket, lyukasztó csipeszeket, szabásminta papírokat, és már indulhat is a munka!

“Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

A hét témái

Maltipoo: az egyik legcukibb kutyafajta az egész világon

Maltipoo: az egyik legcukibb kutyafajta az egész világon Könnyen lehet, hogy sosem találkoztál még ilyen cuki kutyával, mint a legújabb kedvenc, a plüssmaci kinézetű maltipoo. Gyerekek és felnőttek egyaránt odavannak ezért az édes hibrid kutyafajtáért, akit magunkkal...

3 egyszerűen elkészíthető vegán szendvicskrém

3 egyszerűen elkészíthető vegán szendvicskrém A vegán életmód sokak számára még mindig ijesztő, hiszen csak azt látják, hogy mi az, amit nem lehet. Pedig sokkal érdekesebb, hogy milyen új ízeket, recepteket fedezhetünk fel az alternatív életmódot választva. Ugyan az...

Selfiegép lánybúcsúra, születésnapra

Selfiegép lánybúcsúra, születésnapra Egy igazán különleges és szórakoztató program minden korosztálynak. Számos olyan program van ami szuper, emlékezetes ajándék lehet majd a barátnőd lánybúcsúján. Lehet limuzinban pezsgőzni a lánybandával, vagy chipanddele táncost...

Húgyúti fertőzések, felfázás? Így strandoljunk okosan

Húgyúti fertőzések, felfázás? Így strandoljunk okosan A strandszezonnak a felhőtlen szórakozásról és a pihenésről kellene szólnia, mégis előfordul – sajnos gyakrabban, mint bárki szeretné –, hogy ehelyett inkább olyan egészségügyi gondokkal kell szembenéznünk, mint a...