Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

A DIY az angol Do It Yourself kifejezés rövidítése, amelynek jelentése úgy foglalható össze: Csináld magad! Varrni: A házi készítésű ruhák, dekorációs elemek sosem voltak ennyire népszerűek, megalkotásukhoz azonban a kézügyességen kívül sok másra is szükség lesz. Mutatjuk a legfontosabbakat!
A fotó forrása: ARTFULLY PHOTOGRAPHER / Shutterstock.com

Az otthoni szabás, varrás hozzátartozik a kultúránkhoz, ám amíg ezt felmenőink a legtöbbször szükségből végezték, manapság inkább kedvtelésből, divatból töltik ezzel az idejüket nők és férfiak. Egy ruhára, egy párnahuzatra vagy egy takaróra sokkal jobb érzés ránézni, jobban esik azt használni, ha maga varrta azt az ember, egész egyszerűen kötődés alakul ilyenkor ki egy tárgy és az alkotó között. A Csináld magad! megoldásokhoz azonban nem elég az elhatározás és a szakértelem, kiegészítőkre is szükség lesz.

 

Milyen kiegészítőt választhatok?

A legfontosabb a megfelelő rövidáru beszerzése, nem mindegy ugyanis, milyen tárgyhoz milyen anyagot választunk. Ha ebben sikerült dönteni, akkor már csak a kiegészítőket kell beszerezni, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Mik ezek? A varrás közben szükség lesz az olyan kellékekre, mint a szalagok, pom-pomok, patentek, gumik, hevederek, karabinerek, tépőzárak vagy zsinórok. Persze azt még a kezdés előtt ajánlott eldönteni, melyiket akarjuk majd használni, hiszen ez meghatározza az alkotási folyamatot. Szerencsére a Bubulakovo.hu oldalon bőséges választékkal minden elérhető, amire szükség lehet.

 

Hol tároljam az eszközeimet?

Ha komolyan veszed az otthoni ügyeskedést, berendezhetsz magadnak egy saját kis műhelyt. Nem kell ehhez egy egész helyiség, lehet ez egy sarok, vagy egy asztalka, rajta a legfontosabb dolgokkal. Itt tárolhatod a praktikus, jól használható, minőségi kiegészítőket, amelyekre elengedhetetlen szükséged lesz a munka közben. Ezek nem csak gyorsabb, de szebb munkát is eredményeznek.

Gondolkozz el, mit szeretnél megvalósítani, majd ez alapján szerezd be az ehhez szükséges bársony zsinórokat, szöveganyagból vagy bőrből készült rojtokat, szegecseket, lyukasztó csipeszeket, szabásminta papírokat, és már indulhat is a munka!

“Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

A hét témái

7 tipp, hogy mindig remekül nézz ki az irodában is

7 tipp, hogy mindig remekül nézz ki az irodában is Bár a home office komolyan átvette az uralmat az elmúlt években, azért akad még olyan munkahely, ahol elvárás a heti néhány, vagy akár az egész heti bejárás. Az irodai légkör pedig a legtöbb esetben megköveteli az...

Amikor egy gesztus többet mond ezer „szeretleknél” [19 kép]

Amikor egy gesztus többet mond ezer „szeretleknél” [19 kép] Nem lehet elégszer mondani, hogy „szeretlek”, de nem elég, ha mindig csak mondogatjuk és nincsenek mögötte tettek. Vannak olyan helyzetek, amikor sokkal többet mond el egy gesztus, egy ajándék vagy egy kedves...

Otthoni gyakorlatok, melyekkel télen is formában maradhatsz

Otthoni gyakorlatok, melyekkel télen is formában maradhatsz Az év végéhez közeledve egyre alacsonyabb számok jelennek meg a hőmérőn, és lassan teljesen elmegy a kedvünk a szabadtéri edzésektől. Ha nem akarsz a mínusz fokokban futni, és az edzőterem sem hívogat, akkor...

Tippek a terhesség utáni egészséges szexuális élethez

  Tippek a terhesség utáni egészséges szexuális élethez A szülés eléggé megviseli egy nő szervezetét. Ez különösen a nemi szervekre igaz, és akármennyire is szeretnénk magunkat áltatni, valószínű egy ideig nem is akarunk gondolni az együttlétek örömére. Viszont...