Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

Mire lesz szükségem, ha otthon szeretnék elkezdeni varrni?

A DIY az angol Do It Yourself kifejezés rövidítése, amelynek jelentése úgy foglalható össze: Csináld magad! Varrni: A házi készítésű ruhák, dekorációs elemek sosem voltak ennyire népszerűek, megalkotásukhoz azonban a kézügyességen kívül sok másra is szükség lesz. Mutatjuk a legfontosabbakat!
A fotó forrása: ARTFULLY PHOTOGRAPHER / Shutterstock.com

Az otthoni szabás, varrás hozzátartozik a kultúránkhoz, ám amíg ezt felmenőink a legtöbbször szükségből végezték, manapság inkább kedvtelésből, divatból töltik ezzel az idejüket nők és férfiak. Egy ruhára, egy párnahuzatra vagy egy takaróra sokkal jobb érzés ránézni, jobban esik azt használni, ha maga varrta azt az ember, egész egyszerűen kötődés alakul ilyenkor ki egy tárgy és az alkotó között. A Csináld magad! megoldásokhoz azonban nem elég az elhatározás és a szakértelem, kiegészítőkre is szükség lesz.

 

Milyen kiegészítőt választhatok?

A legfontosabb a megfelelő rövidáru beszerzése, nem mindegy ugyanis, milyen tárgyhoz milyen anyagot választunk. Ha ebben sikerült dönteni, akkor már csak a kiegészítőket kell beszerezni, hogy gördülékenyen menjen a munka.

Mik ezek? A varrás közben szükség lesz az olyan kellékekre, mint a szalagok, pom-pomok, patentek, gumik, hevederek, karabinerek, tépőzárak vagy zsinórok. Persze azt még a kezdés előtt ajánlott eldönteni, melyiket akarjuk majd használni, hiszen ez meghatározza az alkotási folyamatot. Szerencsére a Bubulakovo.hu oldalon bőséges választékkal minden elérhető, amire szükség lehet.

 

Hol tároljam az eszközeimet?

Ha komolyan veszed az otthoni ügyeskedést, berendezhetsz magadnak egy saját kis műhelyt. Nem kell ehhez egy egész helyiség, lehet ez egy sarok, vagy egy asztalka, rajta a legfontosabb dolgokkal. Itt tárolhatod a praktikus, jól használható, minőségi kiegészítőket, amelyekre elengedhetetlen szükséged lesz a munka közben. Ezek nem csak gyorsabb, de szebb munkát is eredményeznek.

Gondolkozz el, mit szeretnél megvalósítani, majd ez alapján szerezd be az ehhez szükséges bársony zsinórokat, szöveganyagból vagy bőrből készült rojtokat, szegecseket, lyukasztó csipeszeket, szabásminta papírokat, és már indulhat is a munka!

“Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

A hét témái

Ezek a legjobb facebookos boltok!

Ezek a legjobb facebookos boltok! Napjainkban az interneten való vásárlás reneszánszát éli. Nem is csoda, hiszen mekkora könnyebbség kinézni a nekünk tetsző dolgokat, pár kattintással megrendelni, elutalni a pénzt, és az áru már indul is egyenesen az ajtónkig. Akár...

Cukorbetegség: tünetek és veszélyes szövődmények

A cukorbetegség akár életveszélyes szövődményekhez is vezethet, ezért fontos a korai diagnózis. De milyen tünetekkel forduljunk orvoshoz?

Új élet kezdődik – a fogantatás csodája

A fogantatás egyike az élet nagy csodáinak. Sok tulajdonságunk a genetika révén már ebben a pillanatban eldől.

Zendaya is megérkezett Budapestre

Zendaya is megérkezett Budapestre A Disney csatorna falai között felnőtt színésznőt tucatnyi helyről ismerhetjük, hiszen a gyerek csatornán túl Katy Perry háttértáncosaként is feltűnt annak idején, gyerekként pedig modellkedett is. Az igazi áttörést azonban az HBO...