Mit diktál a divat, ha a konyha berendezése áll a reflektorok fényében?

Mit diktál a divat, ha a konyha berendezése áll a reflektorok fényében?

A konyha a lakás egyik központi helyisége. Sőt sok esetben az egyedüli centrum, ahol a közös fedél alatt élők összegyűlhetnek, ahol kezdődhet a reggel, és ahol csendben leszállhat az est mennyei illatokkal övezve. Viszont a bútorok kiválasztása mégsem támaszkodhat kizárólag az esztétikumra, tehát érdemes kiegyensúlyozni a hasznosság és a szépség területeit. Megéri ez a libikókázás, mert az eredmény kezessége és szemeket gyönyörködtető léte magáért beszél!

konyha berendezése

Melyek a legpraktikusabb konyhai árnyalatok?

Sokan vágynak világos színekre, amik tágítják a teret, amik mintha fényesebbé varázsolnák az adott helyiséget. Ezek az álmok akkor különösen hangsúlyosak, ha amúgy a konyha kicsike, tehát ha más nem, látvány tekintetében jól jön némi érzéki csalódás.

A konyhai pultok kiválasztásánál ideálisak a világosabb árnyalatok, különösen akkor, ha az alapanyaguk is könnyedén kezelhető, tisztítható. Illetve az sem mellékes, hogy pontosan milyen feladatot tölt be a polcrendszer. Ha például olyan eszközök vagy anyagok kapnak helyet, amik nem hagynak maguk után nyomot, akkor nincsen probléma, mert különösebben takarításra sincsen szükség. Ellenben, ha esélyes a maszatolódás, akkor mindenképpen kifizetődő taktika szem előtt tartani a praktikus tulajdonságokat, például a könnyed tisztíthatóságot.

Amúgy a világos árnyalatok kifejezetten trendiek, és a legtöbb esetben roppantul előnyösek. A másik irány a természetesség felé mutat, amikor minden vagy fából készül, vagy fa hatását kelti. Ez az út akkor járható könnyedén, ha a helyiség tágassága teret enged a fás színek hódításának.

Tesco kedvezmény kódot

Mi mivel passzoljon?

A konyhai szekrények szintén kulcsfontosságúak, amik nélkül nem élet a konyhai élet. Határozottan esztétikus fordulat, ha a polcok és a szekrények megjelenésükben harmonizálnak egymással. A kontrasztos összkép csak kivételes esetekben mutat jól, azaz ezzel a megoldással érdemes csínján bánni. A szekrények tisztán tartása fokozottan lényeges szempont, azaz nem jó ötlet olyan alapanyagra voksolni, ami könnyen elszíneződik és nehezen takarítható.

A fotó forrása: Malysheva Liudmyla / Shutterstock.com

 

További cikkek:

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG KOMPOSZTÁLÓ SEGÍTSÉGÉVEL

 

A hét témái

7 tipp a karácsonyi pluszkilók ellen

7 tipp a karácsonyi pluszkilók ellen Az ünnepek közeledtével már jó előre örülünk a finom falatoknak, tervezgetjük a menüt, ki milyen süteményt süt. Ennek azonban megvan a maga hátrány is: könnyen felszaladnak azok a bizonyos pluszkilók. A jó hír, hogy ez megelőzhető...

Milyen az igazán jó babaágynemű?

Amikor egy kicsi élet növekszik édesanyja szíve alatt, bizony nem kérdés, hogy miután a világra jött és elfoglalja a kis birodalmát, szülei mindenből a legjobbat szeretnék neki. E téren igen lényeges kérdés például az, hogy milyen babaágynemű kerül a kiságyba. Hiszen a most megvásárolt szett bizony sokáig biztosítja majd a puha és meleg fészket a kisbaba számára. Nem mindegy azonban, milyen anyagot és méretet választ. Összegyűjtöttük ez ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Molettként is csinosan: 7 öltözködési tipp gömbölyded nőknek

Molettként is csinosan: 7 öltözködési tipp gömbölyded nőknek Sokáig a divat világa nem gondolt csupán a százhetven magas és ötven kilós nőkre, ez mára viszont nagyon sokat változott, és a legtöbb divatház már előrukkol vékonyabb és molettebb hölgyeknek szánt...

Veszélyes nőtípusok! 5 nőtípus, aki tönkreteheti a kapcsolatodat!

Veszélyes nőtípusok, akiktől féltsd a párod! Ha mondjuk Angelina Jolie megkörnyékezné szíved választottját, valószínűleg nehéz lenne kedvesednek teljes érdektelenséget mutatnia. A valóságban viszont nem a szexis színésznőtől kell tartanod. A közvetlen környezetedben...