Modern esküvői szokások a nagyvilágból

Modern esküvői szokások a nagyvilágból

A szívmelengető szokásoktól a furcsa hagyományokig számos mód létezik az ifjú pár örök szerelmének megpecsételéséhez. Ha az esküvői hagyományok sorozata, mint a csokordobás, vagy a menyasszony ellopása nem tűnik idegennek számodra, meg fogsz lepődni, hogy más országokban mennyire eltérő, a magyarok számára egyáltalán nem ismert tradíciók sorozata jellemző.

esküvői szokások, menyasszony

Kína – a menyasszony három ruhát cserél egy nap alatt

Míg nálunk a hagyományosnak mondható menyasszonyi ruha hódít, addig Kínában sok menyasszony szokása a Qipao nevű ruhát viselni a ceremónia során, hogy később az esküvőn átöltözzön egy modernebb kiszerelésbe. De, amikor már javában zajlik a buli, egy harmadik koktélruhában is megjelenik.

Venezuela – a menyasszony és a vőlegény a vártnál gyorsabban tűnik el

Nem szokatlan, hogy a venezuelai esküvői résztvevők menyasszony és vőlegény nélkül találják magukat. Állítólag a szerencse jele, ha az ifjú házasoknak sikerült elkapás nélkül megszökniük a buliból, míg az a vendég lesz a szerencsés, aki először fedezi fel távozásukat.

Kongó – mosoly nélküli nap az ifjú pár számára

Ha a legtöbb kultúrában az esküvő napja örömre és bulizásra ad okot, a kongói hagyomány szerint a menyasszony és a vőlegény nem nevethet vagy mosolyoghat az esküvő napján.

Norvégia – zajos menyasszonyi korona | Esküvői szokások

Norvégiában az egyik esküvői hagyomány, hogy a menyasszonynak fémes színű koronát kell viselnie a fején, amelyet különféle kiegészítőkkel díszítenek, amelyek úgy szólnak, mint a harangok. A korona által kiadott hang képes elriasztani a gonosz szellemeket és elhárítani a balszerencsét.

Spanyolország – a vőlegény nyakkendőjét darabokra vágni

Bizony, a becsületlovagok ollóval vágnak ki anyagdarabokat a vőlegény nyakkendőjéből. A darabokat később eladják a többi vendégnek, hogy több pénzt szerezzenek a menyasszonynak.

Peru – a torta, amely a leendő menyasszonyt hirdeti

Ha Magyarországon a menyasszonyi csokrot elkapó lesz az, aki legközelebb férjhez megy. Peruban a menyasszonyi tortát úgy díszítik és szerelik össze, hogy megjövendölje a leendő menyasszonyt. A koszorúslányok a torta tövében elhelyezett zsinórokat húznak ki. Amelyeknek a végeihez különböző szimbólumok vannak kötve, és aki a jegygyűrűs zsinórt választja, az lesz a szerencsés.

Svédország – Az esküvő résztvevői szabadon lophatnak egy csókot a vőlegénytől

Nem vicc, a svédországi esküvőn jelen lévő hölgyek és urak csókot lophatnak a vőlegénytől! De csak egy feltétellel: csak akkor, ha a menyasszony nincs vele az asztalnál. Akkor pedig meg van engedve!

 

 

További cikkek:

KÁROLY KIRÁLY BÚCSÚT VESZ WALESI VIDÉKI BIRTOKÁTÓL

MI A HOSSZÚ KAPCSOLAT TITKA? – TOP15 TIPP

ALVÁS PROBLÉMÁK ELLEN – A PIHENTETŐ ALVÁS TITKA

HOSSZÚ SZEMPILLÁK TERMÉSZETESEN 2 HÓNAP ALATT!

SMINK TIPPEK, HOGY MINDIG FIATALOSAN NÉZZÜNK KI

A hét témái

Plasztikai műtétek sorát vállalták be, hogy hasonlítsanak Brad Pittre

Plasztikai műtétek sorát vállalták be, hogy hasonlítsanak Brad Pittre Szinte mind álltunk már órákat sorban, vagy vártunk heteket, hónapokat, hogy végre megvehessük a kedvencünk koncertjére a jegyet, vagy eljussunk időben a moziba, hogy az elsők között lássuk a...

Tippek, hogyan frissítsd fel a lakásod dekorációját

Frissítsd fel a lakásod: Az otthon töltött idő el tudja venni a lakás varázsát – lehet, hirtelen unalmasnak találod a bútorok elrendezését,

Cukiság a hétvégére

Cukiságok a hétvégére, nézd végig a képeket! Cukiság:  Talán nem túlzok,ha azt állítom,hogy minden nő szívesen nézeget édes kisállatokat az interneten. Látva az aranyos kis pofikat,egyből jobb kedvre derül az ember lánya. Éppen ezért,összegyűjtöttünk nektek pár fotót...

Híres anyukák, akik akár a vörös szőnyegen is anyák maradnak

Híres anyukák, akik akár a vörös szőnyegen is anyák maradnak A vörös szőnyegen minden sztár a legjobb formáját igyekszik nyújtani, szebbnél szebb ruhákban, és kiegészítőkkel csillognak. Azonban néhány híresség arra sem fél kihasználni az alkalmat, hogy megmutassa...