Modern esküvői szokások a nagyvilágból

Modern esküvői szokások a nagyvilágból

A szívmelengető szokásoktól a furcsa hagyományokig számos mód létezik az ifjú pár örök szerelmének megpecsételéséhez. Ha az esküvői hagyományok sorozata, mint a csokordobás, vagy a menyasszony ellopása nem tűnik idegennek számodra, meg fogsz lepődni, hogy más országokban mennyire eltérő, a magyarok számára egyáltalán nem ismert tradíciók sorozata jellemző.

esküvői szokások, menyasszony

Kína – a menyasszony három ruhát cserél egy nap alatt

Míg nálunk a hagyományosnak mondható menyasszonyi ruha hódít, addig Kínában sok menyasszony szokása a Qipao nevű ruhát viselni a ceremónia során, hogy később az esküvőn átöltözzön egy modernebb kiszerelésbe. De, amikor már javában zajlik a buli, egy harmadik koktélruhában is megjelenik.

Venezuela – a menyasszony és a vőlegény a vártnál gyorsabban tűnik el

Nem szokatlan, hogy a venezuelai esküvői résztvevők menyasszony és vőlegény nélkül találják magukat. Állítólag a szerencse jele, ha az ifjú házasoknak sikerült elkapás nélkül megszökniük a buliból, míg az a vendég lesz a szerencsés, aki először fedezi fel távozásukat.

Kongó – mosoly nélküli nap az ifjú pár számára

Ha a legtöbb kultúrában az esküvő napja örömre és bulizásra ad okot, a kongói hagyomány szerint a menyasszony és a vőlegény nem nevethet vagy mosolyoghat az esküvő napján.

Norvégia – zajos menyasszonyi korona | Esküvői szokások

Norvégiában az egyik esküvői hagyomány, hogy a menyasszonynak fémes színű koronát kell viselnie a fején, amelyet különféle kiegészítőkkel díszítenek, amelyek úgy szólnak, mint a harangok. A korona által kiadott hang képes elriasztani a gonosz szellemeket és elhárítani a balszerencsét.

Spanyolország – a vőlegény nyakkendőjét darabokra vágni

Bizony, a becsületlovagok ollóval vágnak ki anyagdarabokat a vőlegény nyakkendőjéből. A darabokat később eladják a többi vendégnek, hogy több pénzt szerezzenek a menyasszonynak.

Peru – a torta, amely a leendő menyasszonyt hirdeti

Ha Magyarországon a menyasszonyi csokrot elkapó lesz az, aki legközelebb férjhez megy. Peruban a menyasszonyi tortát úgy díszítik és szerelik össze, hogy megjövendölje a leendő menyasszonyt. A koszorúslányok a torta tövében elhelyezett zsinórokat húznak ki. Amelyeknek a végeihez különböző szimbólumok vannak kötve, és aki a jegygyűrűs zsinórt választja, az lesz a szerencsés.

Svédország – Az esküvő résztvevői szabadon lophatnak egy csókot a vőlegénytől

Nem vicc, a svédországi esküvőn jelen lévő hölgyek és urak csókot lophatnak a vőlegénytől! De csak egy feltétellel: csak akkor, ha a menyasszony nincs vele az asztalnál. Akkor pedig meg van engedve!

 

 

További cikkek:

KÁROLY KIRÁLY BÚCSÚT VESZ WALESI VIDÉKI BIRTOKÁTÓL

MI A HOSSZÚ KAPCSOLAT TITKA? – TOP15 TIPP

ALVÁS PROBLÉMÁK ELLEN – A PIHENTETŐ ALVÁS TITKA

HOSSZÚ SZEMPILLÁK TERMÉSZETESEN 2 HÓNAP ALATT!

SMINK TIPPEK, HOGY MINDIG FIATALOSAN NÉZZÜNK KI

A hét témái

Curtis, ahol tud segít: pózolás helyett inkább jótékonykodik a rapper

Curtis, ahol tud segít: pózolás helyett inkább jótékonykodik a rapper Bár nem az első és reméljük, nem is az utolsó akciója a sztárnak, hogy ilyen volumenű segítségnyújtásra adja a fejét. Az elmúlt időkben sokkal inkább a balhék és az elmulasztott koncertek miatt...

Ünnepi kalendárium -15 tipp karácsonyig

Ünnepi kalendárium -15 tipp karácsonyig Ünnepi kalendárium! Lassan megkezdődik a visszaszámlálás, már kevesebb mint két hét van hátra az év legszebb ünnepéig, karácsonyig. Ilyenkor sokan már javában agyalunk az ünnepi menün, az ajándékokon, miközben még megy a nagy év...

Ékszerdivat: ezek az ékszerek hódítanak idén nyáron

Ékszerdivat: ezek az ékszerek hódítanak idén nyáron A kiegészítőknek és az ékszereknek nagyon fontos szerepe van az öltözködés során. Sokszor a legegyszerűbb szettet is varázslatossá teheti egy jól kiválasztott nyaklánc, de éppúgy el is ronthatja egy rossz választás....

20 ruha, ami mindent vitt a 2021-es Oscar-díjátadón

A 93. Oscar-gálán a megszokottakhoz hűen rengeteg gyönyörű ruhát láthattunk. Volt, akinek jobban állt és volt, akinek kevésbé… A 2021-es díjátadó a koronavírus miatt rendhagyóvá sikerült. A szervezők az online rendezvény mellőzése miatt tágas tereket választottak a ceremónia lebonyolítására. Az átadót megelőző fogadásra, és a vörös szőnyeges bevonulásra az Union Stationt bérelték ki, ami elegendő teret biztosított arra is, hogy a sajtó külön területet kapjon. Maga a díjátadó pedig a Dolby Színházban zajlott.