Ne hanyagold el! 7 tipp a magas vérnyomás ellen

Ne hanyagold el! 7 tipp a magas vérnyomás ellen

A magas vérnyomás olyan enyhe tünetekkel jelentkezik, hogy nagyon könnyen elmegyünk mellette. Pedig a korai felismerésével viszonylag egyszerűen tehetünk ellene, legtöbb esetben természetes módon is. Így a legfontosabb lépés – mint a legtöbb betegség esetében – a megelőzés, és a rendszeres szűrővizsgálat. Főként, ha tudjuk, hogy hajlamunk van rá, hiszen nagyon komoly egyéb betegségek előszobája lehet. Magas vérnyomással nagyobb a rizikója a stroke, az infarktus, de akár a veseelégtelenség kialakulásának is. Így amint tudunk tegyünk lépéseket a magas vérnyomás ellen.

Milyen tünetekkel jelentkezik a magas vérnyomás?

Kép: canva.com

Az első tünetek közé tartozik az enyhe, főként reggel jelentkező fej-, és tarkófájdalom, de ha csökken a koncentrációképességünk, akkor is érdemes gyanakodni, esetleg, ha nem megszokott hosszan tartó fáradtság tör ránk, akkor is ellenőrizzük a vérnyomásunkat. De okozhat a magas vérnyomás szédülést, egyensúlyzavart, időszakosan szapora szívverést, netán tompa mellkasi nyomást is. A jó hír viszont az, hogy a genetika csupán egy része a magas vérnyomás kialakulásának, sokszor a helytelen életmód áll inkább a hátterében, amivel viszont a genetikával szemben tudunk mit kezdeni. Mutatunk 7 természetes módszert, melyekkel szembe szállhatunk a magas vérnyomással.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Hátfájás ellen gyógyír a rendszeres masszázs

A hátfájás sokunk problémája, függetlenül attól, hogy mivel is foglalkozik a mindennapokban. Sokszor irodistabetegségnek mondják, de ugyanúgy szenvedhetnek tőle azok is, akik fizikai munkát végeznek. A sok ülés és a rendszeres fizikai terhelés egyaránt kiválthat ugyanis hátfájást, persze más és más területeken.

Kolodko Mihály miniszobraival egyre több helyen összefuthatunk

Kolodko Mihály miniszobraival egyre több helyen összefuthatunk Aki figyelmesen járja Budapest utcáit, már biztosan összefutott legalább egy mini gerillaszoborral, melyek eleinte engedély nélkül kerültek a helyükre. Azonban semmilyen szabály nem tiltotta, hogy ilyen...

11 utas, akik valóban a Titanicon voltak

Olyan régen volt, mégis a könnyeinkkel küszködünk, ha eszünkbe jut a varázslatosan kezdődő ám katasztrófába torkolló utazás: 2200 utasból csupán 700-an menekültek meg azon az éjszakán, amikor is az óceánjáró nekiütközött annak a bizonyos jéghegynek. Számos film készült a történetből, azonban a Titanic hallatán mégis Leo és Kate arca ugrik be mindenkinek először, és Celine Dion hangja cseng a fülünkben. A képernyő előtt ülve bele sem gondolunk, hogy ezek az emberek, akik épp az életükért küzdenek “csak” színészek.

Ez történik veled, ha többé nem hordasz melltartót

Ez történik veled, ha többé nem hordasz melltartót A tinikor küszöbén alig vártuk, hogy megkapjuk vagy megvehessük életünk első melltartóját, néhány év hordás után viszont minden nő fejébe megfordul legalább egyszer, hogy milyen lehet az élet nélküle… A melltartó...