Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

PARFÜM: Közeledik az év egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony! Ilyenkor feltör a vásárlási láz, mindenki a legmegfelelőbb ajándékok után kutat. Női rokonainknak, szerelmünknek gyakran választunk parfümöt, aminek megvásárlásakor nagyon vigyázni kell, ha el szeretnénk kerülni a hamis árukat.

Nagyobb városokban járva az utcán áruló parfümösök, az egyéni viszonteladók, a kínai áruházak a legnagyobb veszélyforrások. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhető, hogy becsapjanak.

Egy biztos: soha ne kérdezzük meg az eladót, hogy eredeti árut kínál-e, hiszen a válasz biztosan az igen lesz.

Manapság a hamis parfümök eladásának szintje a csillagos égig emelkedett, és rengetegen bedőlünk az olcsó árakkal felcímkézett illatoknak. Vannak gyengébb, és vannak szinte professzionális másolatok is.  A profi másolat rendelkezik minden olyan összetevővel, amelyek miatt akár eredeti parfümnek is hihetjük. A csomagolás, az üveg, még az illat is szinte teljesen megegyezik. Ettől még ugyanúgy a hamis kategóriába soroljuk, mert az illatát nem tartja meg olyan sokáig mint az eredeti.

Az egyik fontos dolog amit figyelned kell az a CSOMAGOLÁS!

  • Ha a dobozon feltüntetett név helyesírási hibával rendelkezik. az mindenképp árulkodó, ugyanis a designer termékekkel  ilyesféle hibák nem fordulhatnak elő.
  • A celofán csomagolásnak teljesen rá kell tapadnia a dobozra, vagy üvegre. Ha ez nem tökéletes az is gyanakvásra adhat okot.
  • De ami a legeslegfontosabb lehet: gyakran a csomagolás alján található egy sorszám, amelynek meg kell egyeznie a dobozban lévő üveg alján található számokkal. A hamis parfümöknél gyakran ez hiányzik. Az alábbi képen ez jól látható: A bal oldali parfüm üvegén is szerepel a kód, tehát eredeti, míg jobb oldali társa bizony hamis.

PARFÜM

A második dolog amit meg kell vizsgálnod, az az ÜVEG! | PARFÜM

  • Mindig bizonyosodj meg róla, hogy az üveg alján fel van tüntetve a származási hely. (Igaz ugyan, hogy sokszor ez a másolatokon is megtalálható)
  • Az eredeti parfümöknél jó minőségű az üveg. Az igazi parfümök üvege sima és finom felületű, míg a hamis parfümöknél kissé durva és kontúros. Ami még nagyon szembetűnő lehet, hogy üvegekre a márkanevet domborítva nyomtatják rá és a feliratok nehezen sérülnek. A hamis parfümöknél ezt gyakran matricával oldják meg.
  • A üvegcsek kupakja is sokat elárul: ha nem illeszkedik tökéletesen az üvegre lehet hogy hamis! Ezt úgy vizsgáld meg, hogy az üveget fejjel lefelé fordítod. Ha a kupak nem mozdul el, akkor az üveg rendben van, ha elmozdul, lötyög, az egyből legyen gyanús.

PARFÜM

És végül, az utolsó tényező, maga a PARFÜM!

A szakértők tanácsa: Ha felrázzuk a parfümös üveget,  akkor buborékok jelennek meg. Az igazi parfümöknél ezek a buborékok kb 10-15 másodpercen belül tűnnek el, míg a hamis parfümöknél azonnal.

  • És ne feledjük: Egy igazi parfüm legalább  2-3 órán keresztül kell, hogy érezhető legyen, míg a hamis parfümök illata elszáll 1 óra alatt.

PARFÜM

15 Beauty Hacks – Szépségtrükkök Neked

A hét témái

Miért jó a kapszula gardrób felépítése?

Miért jó a kapszula gardrób felépítése? Ha sikerül felépítened a saját, személyes stílusodnak megfelelő kapszula gardróbot, akkor a megjelenésed nagyszerű lehet. Minden reggel jól indul a nap, hiszen egy nagyszerűen összerakott outfizben lépsz ki az utcára. Ennek...

Ideális testképek a történelemben

Ideális testképek a történelemben Az ideális testsúlyról és testképről ódákat lehetne zengeni! Folyamatosan záporoznak ránk a médián keresztül az infók és képek, amikhez ( média és a társadalom egyes tagjai  szerint) hasonlítanunk kell. De ez a különböző évszázadok...

Juharszirup, az egészséges cukorpótló

  Juharszirup, az egészséges cukorpótló   Manapság már senki számára nem újdonság, hogy a hagyományos fehér cukor rendszeres fogyasztása nagy mennyiségben nem egészséges. Teljesen elkerülni szinte lehetetlen, hiszen majdnem minden ételben jelen van. (Még...

15 Hétköznapi Tárgy, Aminek Van Szavatossági Ideje, Mégsem Dobja Ki Őket Senki Sem Időben

Mi emberek úgy vagyunk beállítva, hogy a lejárt szavatosságú élelmiszereket egyből kidobjuk, hogy még véletlen se tudjuk őket elfogyasztani. Többnyire ez azért történik, mert…