Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

PARFÜM: Közeledik az év egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony! Ilyenkor feltör a vásárlási láz, mindenki a legmegfelelőbb ajándékok után kutat. Női rokonainknak, szerelmünknek gyakran választunk parfümöt, aminek megvásárlásakor nagyon vigyázni kell, ha el szeretnénk kerülni a hamis árukat.

Nagyobb városokban járva az utcán áruló parfümösök, az egyéni viszonteladók, a kínai áruházak a legnagyobb veszélyforrások. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhető, hogy becsapjanak.

Egy biztos: soha ne kérdezzük meg az eladót, hogy eredeti árut kínál-e, hiszen a válasz biztosan az igen lesz.

Manapság a hamis parfümök eladásának szintje a csillagos égig emelkedett, és rengetegen bedőlünk az olcsó árakkal felcímkézett illatoknak. Vannak gyengébb, és vannak szinte professzionális másolatok is.  A profi másolat rendelkezik minden olyan összetevővel, amelyek miatt akár eredeti parfümnek is hihetjük. A csomagolás, az üveg, még az illat is szinte teljesen megegyezik. Ettől még ugyanúgy a hamis kategóriába soroljuk, mert az illatát nem tartja meg olyan sokáig mint az eredeti.

Az egyik fontos dolog amit figyelned kell az a CSOMAGOLÁS!

  • Ha a dobozon feltüntetett név helyesírási hibával rendelkezik. az mindenképp árulkodó, ugyanis a designer termékekkel  ilyesféle hibák nem fordulhatnak elő.
  • A celofán csomagolásnak teljesen rá kell tapadnia a dobozra, vagy üvegre. Ha ez nem tökéletes az is gyanakvásra adhat okot.
  • De ami a legeslegfontosabb lehet: gyakran a csomagolás alján található egy sorszám, amelynek meg kell egyeznie a dobozban lévő üveg alján található számokkal. A hamis parfümöknél gyakran ez hiányzik. Az alábbi képen ez jól látható: A bal oldali parfüm üvegén is szerepel a kód, tehát eredeti, míg jobb oldali társa bizony hamis.

PARFÜM

A második dolog amit meg kell vizsgálnod, az az ÜVEG! | PARFÜM

  • Mindig bizonyosodj meg róla, hogy az üveg alján fel van tüntetve a származási hely. (Igaz ugyan, hogy sokszor ez a másolatokon is megtalálható)
  • Az eredeti parfümöknél jó minőségű az üveg. Az igazi parfümök üvege sima és finom felületű, míg a hamis parfümöknél kissé durva és kontúros. Ami még nagyon szembetűnő lehet, hogy üvegekre a márkanevet domborítva nyomtatják rá és a feliratok nehezen sérülnek. A hamis parfümöknél ezt gyakran matricával oldják meg.
  • A üvegcsek kupakja is sokat elárul: ha nem illeszkedik tökéletesen az üvegre lehet hogy hamis! Ezt úgy vizsgáld meg, hogy az üveget fejjel lefelé fordítod. Ha a kupak nem mozdul el, akkor az üveg rendben van, ha elmozdul, lötyög, az egyből legyen gyanús.

PARFÜM

És végül, az utolsó tényező, maga a PARFÜM!

A szakértők tanácsa: Ha felrázzuk a parfümös üveget,  akkor buborékok jelennek meg. Az igazi parfümöknél ezek a buborékok kb 10-15 másodpercen belül tűnnek el, míg a hamis parfümöknél azonnal.

  • És ne feledjük: Egy igazi parfüm legalább  2-3 órán keresztül kell, hogy érezhető legyen, míg a hamis parfümök illata elszáll 1 óra alatt.

PARFÜM

15 Beauty Hacks – Szépségtrükkök Neked

A hét témái

Pumped Gabo kiáll a környezetvédelem mellett

Pumped Gabo kiáll a környezetvédelem mellett Instagram oldalán folyamatosan követhetjük Pumped Gabo mindennapjait, ahogy az influenszerként ma már el is várható tőle. Ha egy-két nap kimarad, máris a halálhírét keltik az embernek, pedig csak egy kis pihenésre vágyik,...

Az illatok hatása az érzelmekre és a jó közérzetre

Az illatok hatása az érzelmekre és a jó közérzetre   Az illatoknak mély és hatékony hatása van az emberek közérzetére, mivel közvetlenül a limbikus rendszerhez kapcsolódnak, ami az agy azon része, amely felelős az érzelmekért és az emlékezetért. Egy-egy illat...

Hogyan válasszunk főzőlapot a konyhába?

Amikor felújítunk egy konyhát, mind fejtörést okozhat, hogy elektronikai berendezések kerüljenek beszerelésre. Hagyományos vagy beépíthetőt válasszunk? Ha sikerül döntésre jutnunk, hogy legyen beépíthető, akkor is számos kérdést kell még megválaszolnunk.

Spórolj meg rengeteg helyet a ruhásszekrényedben vagy a bőröndödben

Szükséged van egy jó ruhatároló eszközre vagy módszerre? Van egy nagyszerű ruhásszekrényed, de sosem találod a keresett ruhát, és utazáskor a bőröndödben is káosz van? Ezek az egyszerű megoldások segíthetnek.