Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

Parfümkérdés: hamis vagy eredeti?

PARFÜM: Közeledik az év egyik legnagyobb ünnepe, a karácsony! Ilyenkor feltör a vásárlási láz, mindenki a legmegfelelőbb ajándékok után kutat. Női rokonainknak, szerelmünknek gyakran választunk parfümöt, aminek megvásárlásakor nagyon vigyázni kell, ha el szeretnénk kerülni a hamis árukat.

Nagyobb városokban járva az utcán áruló parfümösök, az egyéni viszonteladók, a kínai áruházak a legnagyobb veszélyforrások. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhető, hogy becsapjanak.

Egy biztos: soha ne kérdezzük meg az eladót, hogy eredeti árut kínál-e, hiszen a válasz biztosan az igen lesz.

Manapság a hamis parfümök eladásának szintje a csillagos égig emelkedett, és rengetegen bedőlünk az olcsó árakkal felcímkézett illatoknak. Vannak gyengébb, és vannak szinte professzionális másolatok is.  A profi másolat rendelkezik minden olyan összetevővel, amelyek miatt akár eredeti parfümnek is hihetjük. A csomagolás, az üveg, még az illat is szinte teljesen megegyezik. Ettől még ugyanúgy a hamis kategóriába soroljuk, mert az illatát nem tartja meg olyan sokáig mint az eredeti.

Az egyik fontos dolog amit figyelned kell az a CSOMAGOLÁS!

  • Ha a dobozon feltüntetett név helyesírási hibával rendelkezik. az mindenképp árulkodó, ugyanis a designer termékekkel  ilyesféle hibák nem fordulhatnak elő.
  • A celofán csomagolásnak teljesen rá kell tapadnia a dobozra, vagy üvegre. Ha ez nem tökéletes az is gyanakvásra adhat okot.
  • De ami a legeslegfontosabb lehet: gyakran a csomagolás alján található egy sorszám, amelynek meg kell egyeznie a dobozban lévő üveg alján található számokkal. A hamis parfümöknél gyakran ez hiányzik. Az alábbi képen ez jól látható: A bal oldali parfüm üvegén is szerepel a kód, tehát eredeti, míg jobb oldali társa bizony hamis.

PARFÜM

A második dolog amit meg kell vizsgálnod, az az ÜVEG! | PARFÜM

  • Mindig bizonyosodj meg róla, hogy az üveg alján fel van tüntetve a származási hely. (Igaz ugyan, hogy sokszor ez a másolatokon is megtalálható)
  • Az eredeti parfümöknél jó minőségű az üveg. Az igazi parfümök üvege sima és finom felületű, míg a hamis parfümöknél kissé durva és kontúros. Ami még nagyon szembetűnő lehet, hogy üvegekre a márkanevet domborítva nyomtatják rá és a feliratok nehezen sérülnek. A hamis parfümöknél ezt gyakran matricával oldják meg.
  • A üvegcsek kupakja is sokat elárul: ha nem illeszkedik tökéletesen az üvegre lehet hogy hamis! Ezt úgy vizsgáld meg, hogy az üveget fejjel lefelé fordítod. Ha a kupak nem mozdul el, akkor az üveg rendben van, ha elmozdul, lötyög, az egyből legyen gyanús.

PARFÜM

És végül, az utolsó tényező, maga a PARFÜM!

A szakértők tanácsa: Ha felrázzuk a parfümös üveget,  akkor buborékok jelennek meg. Az igazi parfümöknél ezek a buborékok kb 10-15 másodpercen belül tűnnek el, míg a hamis parfümöknél azonnal.

  • És ne feledjük: Egy igazi parfüm legalább  2-3 órán keresztül kell, hogy érezhető legyen, míg a hamis parfümök illata elszáll 1 óra alatt.

PARFÜM

15 Beauty Hacks – Szépségtrükkök Neked

A hét témái

Irritábilis bél szindróma: egészen hétköznapi tünetekkel jelentkezik

Irritábilis bél szindróma: egészen hétköznapi tünetekkel jelentkezik Állandó hasfájással, puffadással vagy indokolatlan hasmenéssel küszködsz? Az irritábilis bél szindróma tucatnyi hétköznapi tünettel jelentkezhet, amire olykor oda sem figyelünk. Azonban a fizikai...

7+1 tipp, hogy tökéletesen sikerüljön a sült krumpli sütése

7+1 tipp, hogy tökéletesen sikerüljön a sült krumpli sütése Igazi joker köret – kevés olyan ember lézeng a világon, aki nem szereti a sült krumplit. Abban persze lehet eltérés, hogy ki milyen fűszerezéssel, vagy milyen formában kedveli a legjobban, de az egészen...

Mit tartanak a férfiak vonzónak?

Mit tartanak a férfiak vonzónak?   A legtöbb ember számára kardinális kérdés, hogyan válhat vonzóbbá a lehetséges szerelmi partnerek szemében? De vajon mit tartanak a férfiak vonzónak? A legtöbb nő igyekszik megfejteni, mit tartanak a férfiak vonzónak, mi teszi...

7 tipp a száraz bőr ellen

7 tipp a száraz bőr ellen Rendszeresen használsz hidratálókrémeket, testápolókat, mégis érdes és száraz a bőröd? A száraz bőr hátterében tucatnyi tényező állhat, és hiába kenjük magunkat naponta sokszor nagyon drága krémekkel, ha nem iszunk elég folyadékot, vagy nem...