„Párizsi szépség” sztároktól

„Párizsi szépség” sztároktól

Párizsi szépség A francia nők híresek a bőrápolás iránti szeretetükről és a mindig tökéletes „párizsi” szépségükről. Rövid cikkünkben szereplő négy francia híresség megosztja velünk, mit találnak fontosnak a szépségápolásban, mire kell odafigyelnünk  ha mi is, ilyen hibátlanul szeretnénk kinézni, mint ők.

  1. Carine Roitfeld 97e76cf4468b6af0_carinecover.xxxlarge_1

Carine a hangsúlyos, mégsem eltúlzott smink híve. A képen is látható, hogy csak szemét festette ki erősebben, a szája és sminkje többi része, teljesen natur maradt. Az Ő külalakja, nem éppen a letisztultság mintaképe, hűen tükrözi felfogását a sminkről:

„Szeretem, csak magában hordani a piros rúzst. Nem tetszik, ha egy sminken látszik, hogy mennyire próbálkoztak jól eltalálni. Azt szeretem, ha az süt a sminkemről, hogy volt más fontosabb dolgom is, mint a tükörbe nézegetni magam. Mintha más dolgom is lett volna, mint a sminkemet megcsinálni!”

 

  1.  Charlotte Gainsbourg charlotte

Charlotte szereti a természetes, diszkrét sminket. Ezt a vonalat képviseli, amikor a vörös szőnyegen , fotósok előtt pózol.

„A 60-as, 70-es években az édesanyám, mindig nagyon kihúzta feketével a szemét, aztán ahogy nőttem, úgy ment vett ebből vissza. Mindig azt mondta nekem, hogy legyek egyszerű, nincs jobb annál, mint amikor nem viselek sminket. Bárcsak kipróbáltam volna a sminkelést, mint a mai fiatal lányok. Tehát, most kipróbálom. Olyan egyszerű dolgokat, mint például a szempillaspirál. Kipróbáltam már a nagyon erős piros rúzst is, de egyszerűen nem illik hozzám. Minden, amit egy sminken kitűnik, már túl harsánynak számít nekem. Szeretek diszkrét maradni, amennyire csak tudok.”

  1. Eva Green |Párizsi szépségPárizsi szépség

Eva számára a legfontosabb a hidratálás. Sminkjében, azonban nem áll tőle messze a vadító piros ajakrúzs és a füstös szemek sem.

„Mindig egy bögre forró citromos vízzel kezdem a napot. Segít a tisztulásban és a hidratálásban. Nagyon érzékeny és száraz bőröm van, ezért vigyáznom kell, hogy mit kenek az arcomra.”

  1.  Vanessa Paradis  |Párizsi szépség

     Párizsi szépség

Vanessa szereti, ha egy krém „multifunkciós”, de a hangsúlyt a tisztításra helyezi. Több eseményen is láthatjuk, ahogy piros rúzzsal emeli ki ajkait, azonban sminkje többi része szigorúan natur marad.

Nagyon sokszor változtatom a szokásaimat, de mindig olyan krémet keresek, ami egyaránt jó az arcbőrnek,de a test más részein is működik. Azonban a legfontosabb dolog,hogy mindig alaposan tisztítsuk meg a bőrünket a szennyeződésektől!”

Magyarországon is minden évben díjazzák a divat szakma jeles képviselőit.

A hét témái

A cékla jótékony hatása – Bíborvörös csoda

A cékla jótékony hatása - Bíborvörös csoda Sokan nem tudják, de a cékla az egyik legkiválóbb vitaminforrás az év hűvösebb időszakában. A cékla nem csak a rák megelőzésében segíthet, hanem a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat. Cikkünkből...

Legmeghatóbb karácsonyi versek

Legmeghatóbb karácsonyi versek Elkészítettük a legmeghatóbb karácsonyi versek gyűjteményét Nektek! A legmeghatóbb karácsonyi versek magyar költők tollaiból, amelyek a lehető legszebb módon fogalmazzák meg a karácsony szépségét! #legmeghatóbbkarácsonyiversek Íme a...

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve?

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve? Asztrológusok, numerológiával foglalkozó szakemberek egyaránt úgy gondolják, hogy az idei esztendő a lágy energiák éve. Azaz a nőies minőség az élet számos területén megjelenhet. A lakberendezésben is. Sőt! De ez nem jelent egyet a...

5 szeretetnyelv: a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, ahogy a nyelveket

5 szeretetnyelv: a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, ahogy a nyelveket „A szeretet nyelve egyetemes, ám ahányan vagyunk, annyiféle nyelvjárását beszéljük.” Gary Chapman, amerikai család- és párterapeuta több évtizedes munkássága alapján 1992-ben alkotta meg az 5...