PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

 

Éveken át azt hittük, hogy ismerjük az ázsiai konyhát, még nem betörtek hazánkba az autentikus keleti éttermek, amilyen a Pho36 is az Október huszonharmadika utcán, a 4-es villamos vonalán.

Az Allee bevásárlóközponttól a Petőfi híd felé közeledve könnyen rábukkanunk az apró helyre, ahol mosolygós lányka fogad bennünket. S bár belépve azt hinnénk, hogy itt is a pultból kell majd kiválasztani, mit ennénk, ahogy a kínai gyorséttermeknél szokott lenni. Azonban egyből kapjuk az étlapot, és finoman tudakolja a lány, hogy mit innánk. Az étlap jól használható, így hamar rá lehet bökni a választott italra. Az ételeket azonban érdemes átböngészni, mert könnyen érhet meglepetés, ha nem olvassuk el rendesen.

Különleges vietnámi ízek

A kínálat nagyon széles, kérhetünk előételt, de akár levest is, amit átpillantva a másik asztalra simán el tudunk főételnek is képzelni. Ahogy más hasonló étteremben, úgy itt sem a kis adag a jellemző, így okos döntés fogásonként kikérni az ételeket, nem pedig nekiesni egyből egy teljes menüsornak. Persze, ha nem tudjuk megenni a kapott adagot, készséggel becsomagolják elvitelre a maradékot.

Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ha pedig azt mondja a felszolgáló, hogy csípős, akkor fontoljuk meg, hogy hol a határunk, mert nem viccel: ami csípős, az valóban csíp.Az előételek és a levesek mellett, kiváló egytál ételek is felsorakoznak az étlapon. Ehetünk csirkét, kacsát, marhát, rákot, de választhatunk zöldséges opciót is, ha nem akarunk húst enni. Nem lesz kisebb az adag, és a hús nélkül is hasonlóan ízletes, amit elénk tesznek.

Desszertnek pedig megkóstolhatjuk a hagyományos gőzgombócot, vagy ehetünk tápiókapudingot. Bármelyikből érdemes akár haza is vinni egy-két adaggal, hogy másnap is élvezhessük a különleges ízeket. Ugyanígy bármelyik fogásból csomagoltathatunk, de ha éppen nem járunk Buda ezen részén, házhoz is rendelhetünk az étteremből.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

6+1 dolog, amire inkább NE használjunk ablaktisztítót

6+1 dolog, amire inkább NE használjunk ablaktisztítót A legtöbb háztartásban mindig van otthon legalább egy üveg ablaktisztító, és fújjuk szinte mindenhová, hiszen kéznél van és tisztít is. Mégis miért mondjuk azt, hogy ez nem jó ötlet? Egyszerű! Azért amiért macskát...

A fogfehérítéssel korlátlanul mosolyoghatsz

A fogfehérítéssel korlátlanul mosolyoghatsz Szeretne káprázatos mosolyt sugározni, de az elsárgult fogak megakadályozzák ebben? A genetika és az életmód egyaránt kiveszi a részét. Semmi sem veszett el. A fogfehérítési technikák visszavarázsolják ragyogó fehér...

12 dolog, ami megtalálható minden női táskában

Hihetetlen mi minden fér el egy női táskában. A következő 12 dolog szinte az összesben megtalálható. A tiédben is?

Igazat mondani menő! Na de mindig?

Hazudni tényleg nem szép dolog, de vannak olyan helyzetek, amikor igenis szükséges egy apró füllentéssel fűszerezni, vagy éppen elsimítani az élet dolgait. Ki ne látta volna Jim Carrey méltán népszerű Hantaboy című filmjét, ahol a munkája sodorja folytonos kamuzásba a főhősünket?! Mikor mégis sor kerül egy olyan napra, amikor egy születésnapi kívánság folytán csakis igazat képes mondani, elég érdekes és nem mindig felemelő szituációkba keveredik…