PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

 

Éveken át azt hittük, hogy ismerjük az ázsiai konyhát, még nem betörtek hazánkba az autentikus keleti éttermek, amilyen a Pho36 is az Október huszonharmadika utcán, a 4-es villamos vonalán.

Az Allee bevásárlóközponttól a Petőfi híd felé közeledve könnyen rábukkanunk az apró helyre, ahol mosolygós lányka fogad bennünket. S bár belépve azt hinnénk, hogy itt is a pultból kell majd kiválasztani, mit ennénk, ahogy a kínai gyorséttermeknél szokott lenni. Azonban egyből kapjuk az étlapot, és finoman tudakolja a lány, hogy mit innánk. Az étlap jól használható, így hamar rá lehet bökni a választott italra. Az ételeket azonban érdemes átböngészni, mert könnyen érhet meglepetés, ha nem olvassuk el rendesen.

Különleges vietnámi ízek

A kínálat nagyon széles, kérhetünk előételt, de akár levest is, amit átpillantva a másik asztalra simán el tudunk főételnek is képzelni. Ahogy más hasonló étteremben, úgy itt sem a kis adag a jellemző, így okos döntés fogásonként kikérni az ételeket, nem pedig nekiesni egyből egy teljes menüsornak. Persze, ha nem tudjuk megenni a kapott adagot, készséggel becsomagolják elvitelre a maradékot.

Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ha pedig azt mondja a felszolgáló, hogy csípős, akkor fontoljuk meg, hogy hol a határunk, mert nem viccel: ami csípős, az valóban csíp.Az előételek és a levesek mellett, kiváló egytál ételek is felsorakoznak az étlapon. Ehetünk csirkét, kacsát, marhát, rákot, de választhatunk zöldséges opciót is, ha nem akarunk húst enni. Nem lesz kisebb az adag, és a hús nélkül is hasonlóan ízletes, amit elénk tesznek.

Desszertnek pedig megkóstolhatjuk a hagyományos gőzgombócot, vagy ehetünk tápiókapudingot. Bármelyikből érdemes akár haza is vinni egy-két adaggal, hogy másnap is élvezhessük a különleges ízeket. Ugyanígy bármelyik fogásból csomagoltathatunk, de ha éppen nem járunk Buda ezen részén, házhoz is rendelhetünk az étteremből.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Új élet kezdődik – a fogantatás csodája

A fogantatás egyike az élet nagy csodáinak. Sok tulajdonságunk a genetika révén már ebben a pillanatban eldől.

Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától

Károly király búcsút vesz walesi vidéki birtokától Egy korszak véget ér III. Károly király számára. Bár a walesi hercegi cím és a hozzá tartozó ingatlanok legidősebb fiára, Vilmos hercegre szálltak a trónra lépését követően. Az angol király megtartotta walesi...

Emma Roberts bátran változtatja hajszínét

Emma Roberts bátran változtatja hajszínét Ahogy minden nő, a hírességek is előszeretettel változtatják hajszínüket és hajstílusukat. Ennek egyik legjobb iskolapéldája Julia Roberts unokahúga, a tini sztárként megismert Emma Roberts is. A sztárt már láthattuk hosszú...

Fogyhatunk-e D vitamin segítségével?

Fogyhatunk-e D vitamin segítségével? Ha D vitaminról beszélünk, elsőre mindenkinek a napfény és a csontok egészsége jut eszébe. Azonban azt már kevesen tudják, hogy létezik D1, D2,D3,D4,D5 vitamin. Az emberi szervezet számára a D2 és a D3 vitamin számít igazán. Ezek...