PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

PHO36: ha igazi vietnámi ízekre vágysz

 

Éveken át azt hittük, hogy ismerjük az ázsiai konyhát, még nem betörtek hazánkba az autentikus keleti éttermek, amilyen a Pho36 is az Október huszonharmadika utcán, a 4-es villamos vonalán.

Az Allee bevásárlóközponttól a Petőfi híd felé közeledve könnyen rábukkanunk az apró helyre, ahol mosolygós lányka fogad bennünket. S bár belépve azt hinnénk, hogy itt is a pultból kell majd kiválasztani, mit ennénk, ahogy a kínai gyorséttermeknél szokott lenni. Azonban egyből kapjuk az étlapot, és finoman tudakolja a lány, hogy mit innánk. Az étlap jól használható, így hamar rá lehet bökni a választott italra. Az ételeket azonban érdemes átböngészni, mert könnyen érhet meglepetés, ha nem olvassuk el rendesen.

Különleges vietnámi ízek

A kínálat nagyon széles, kérhetünk előételt, de akár levest is, amit átpillantva a másik asztalra simán el tudunk főételnek is képzelni. Ahogy más hasonló étteremben, úgy itt sem a kis adag a jellemző, így okos döntés fogásonként kikérni az ételeket, nem pedig nekiesni egyből egy teljes menüsornak. Persze, ha nem tudjuk megenni a kapott adagot, készséggel becsomagolják elvitelre a maradékot.

Kép: pixabay

Kép: pixabay

Ha pedig azt mondja a felszolgáló, hogy csípős, akkor fontoljuk meg, hogy hol a határunk, mert nem viccel: ami csípős, az valóban csíp.Az előételek és a levesek mellett, kiváló egytál ételek is felsorakoznak az étlapon. Ehetünk csirkét, kacsát, marhát, rákot, de választhatunk zöldséges opciót is, ha nem akarunk húst enni. Nem lesz kisebb az adag, és a hús nélkül is hasonlóan ízletes, amit elénk tesznek.

Desszertnek pedig megkóstolhatjuk a hagyományos gőzgombócot, vagy ehetünk tápiókapudingot. Bármelyikből érdemes akár haza is vinni egy-két adaggal, hogy másnap is élvezhessük a különleges ízeket. Ugyanígy bármelyik fogásból csomagoltathatunk, de ha éppen nem járunk Buda ezen részén, házhoz is rendelhetünk az étteremből.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most Néhány éve egy új hóbort ütötte fel a fejét, és népszerűsége a mai napig sem csökken. Időről időre szeretünk újra a kamera elé állni, bemutatni az idő múlását, vagy csak újra alkotni egy-egy pillanatot. A népszerű jelenség...

Mutatunk két használati tárgyat, amelyre minden háznál szükség van

Minden háznál előfordulnak olyan típusfeladatok, amelyekhez megfelelő szerszámmal kell rendelkezni, ezért az alapdarabokat érdemes időben beszerezni. Ezek közé tartoznak a fenőkövek és a svájci bicskák – előbbiek minden pengét élessé varázsolnak, utóbbiak rengeteg élethelyzetben kisegítenek.

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek Ugye te is imádod a Jóbarátok című sorozatot? Kevés olyan ember van, aki erre nemleges választ ad, s bár a színészek életét egészen könnyen követhetjük az utolsó rész óta is, főként, hogy 2021-ben a Jóbarátok:...

7 fesztivál smink, amit érdemes kipróbálni idén nyáron

7 fesztivál smink, amit érdemes kipróbálni idén nyáron Már alig vártuk, és végre meg is érkezett a fesztiválszezon. Ilyenkor kortól függetlenül mindenki ki szeretne tűnni a tömegből, úgy, hogy közben mégis praktikus megoldásokat választ, hiszen egy fesztiválon nincs...