Pingvin szelet

Pingvin szelet

A Pingvin szelet páratlanul finom és könnyen elkészíthető desszert az egész család örömére.

Pingvin_szelet_

Hozzávalók

  • A mázhoz1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama
  • A rátéthez10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej
  • A piskótához1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás

Elkészítés

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.

3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

A pingvin szelet története

Régen, egy távoli északi szigeten éltek a pingvinek, akik szerették a finom édességeket. Azonban a szigetükön nem termett semmilyen édes finomság, így a pingvineknek saját maguknak kellett kitalálniuk valami finomat.

Egy napon a pingvinek úgy döntöttek, hogy egyesítik erőiket, hogy megalkossanak valami olyan édességet, ami nem csak finom, de látványos is. Így született meg a Pingvin szelet: egy csokoládés keksz alapon egy krémes réteggel, amelynek tetejét fehér csokoládéval díszítették.

A Pingvin szelet olyan nagy sikert aratott a pingvinek között, hogy hamarosan elkezdték kereskedni az édességet más szigeteken is. Az emberek nagyon szerették a Pingvin szeletet, és hamarosan az egész világon ismert lett. Az édesség elnevezése azért kapta a Pingvin nevet, mert a csokoládés keksz alap és a fehér csokoládé díszítés együtt olyan volt, mint egy kis pingvin, amelynek a hasa fehér.

Az évek során a Pingvin szelet receptje sokat változott, és ma már sokféle változata létezik, de az alapötlet mindig ugyanaz maradt: egy finom és látványos édesség, amelyet az eredeti pingvinek találtak ki és amelyet az emberek is nagyon szeretnek.

Tálalási és fogyasztási tanácsok a pingvin szelethez

A Pingvin szelet egy finom, csokoládés édesség, amelyet akár önmagában is élvezhetünk, de akár desszertként is tálalhatunk. Íme néhány tálalási és fogyasztási tanács, amelyek segítenek, hogy a Pingvin szeletet minél jobban élvezhesd:

  1. Tálald hidegen: A Pingvin szeletet legjobb hidegen tálalni, így a csokoládé és a töltelék is jól összeáll és a szelet nem esik szét.
  2. Dekoráld meg: A Pingvin szelet nagyon jól mutat egy kis díszítéssel, mint például egy kis mentalevél vagy egy csipet porcukor.
  3. Kombináld más édességekkel: A Pingvin szelet nagyon jól passzol más édességekkel, mint például a vaníliás fagylalt, a tejszínhab vagy az eper.
  4. Tálald vendégeknek: A Pingvin szelet egy nagyszerű desszert lehet, ha vendégeket fogadunk otthon. Könnyen elő lehet készíteni, és a vendégek biztosan imádni fogják az ízét.
  5. Élvezd magában: A Pingvin szelet nagyon finom önmagában is, így ha csak egy kis édességre vágyunk, akkor is remek választás lehet. Élvezd a csokoládés ízét és az olvadós tölteléket!

Fontos, hogy a Pingvin szeletet mérsékelten fogyasszuk, mivel nagyon gazdag és kalóriadús édesség. Egy szelet vagy két szelet elfogyasztása egyszerre elegendő lehet, hogy kielégítsük az édesség utáni vágyunkat.

A hét témái

Zsíros, fényes arcbőr elleni praktikák, a nyári hőségben

Senki nem szereti, ha csillog az arcbőre, azonban a nyári kánikulában igazán nagy kihívás lehet mattá varázsolni. A meleg évszak egyik legnagyobb kihívása a nők számára az, hogy arcukról eltüntessék a zsíros, csillogó, izzadt részeket.

Mi az a kisajakplasztika és mikor lehet rá szükség?

Mi az a kisajakplasztika és mikor lehet rá szükség? Előfordul, hogy olyan problémákkal kell szembenéznünk, ami mások számára láthatatlan, és nem is szeretnénk, hogy lássák, vagy egyáltalán tudjanak róla. Ebben az esetben viszont egyedül maradunk a problémával, ami...

Az évek kegyetlen múlása: négy nővér negyven éve 23 képben

A négy nővér, Heather, Mimi, Laurie és BeBe, akik a fotókon is ebben a sorrendben állnak, negyven éven keresztül minden évben készített egy fotót, amin mindannyian szerepelnek. (4 nővér 40 éve) Ha más alkalommal nem is sikerült a lányoknak találkozniuk, a kép erejéig rendszeresen összeálltak. A fotósorozat célja bemutatni a nővéri kötődést, aminek mi is részesei lehetünk a képeket kattingatva.

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...