Pingvin szelet

Pingvin szelet

A Pingvin szelet páratlanul finom és könnyen elkészíthető desszert az egész család örömére.

Pingvin_szelet_

Hozzávalók

  • A mázhoz1,5 dl tej
    35 dkg étcsokoládé
    10 dkg Rama
  • A rátéthez10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
    5 dl tejszín
    3 dl tej
  • A piskótához1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
    3 dkg kakaópor
    16 dkg finomliszt
    3 evőkanál víz
    15 dkg kristálycukor
    6 db tojás

Elkészítés

1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.

2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.

3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.

A pingvin szelet története

Régen, egy távoli északi szigeten éltek a pingvinek, akik szerették a finom édességeket. Azonban a szigetükön nem termett semmilyen édes finomság, így a pingvineknek saját maguknak kellett kitalálniuk valami finomat.

Egy napon a pingvinek úgy döntöttek, hogy egyesítik erőiket, hogy megalkossanak valami olyan édességet, ami nem csak finom, de látványos is. Így született meg a Pingvin szelet: egy csokoládés keksz alapon egy krémes réteggel, amelynek tetejét fehér csokoládéval díszítették.

A Pingvin szelet olyan nagy sikert aratott a pingvinek között, hogy hamarosan elkezdték kereskedni az édességet más szigeteken is. Az emberek nagyon szerették a Pingvin szeletet, és hamarosan az egész világon ismert lett. Az édesség elnevezése azért kapta a Pingvin nevet, mert a csokoládés keksz alap és a fehér csokoládé díszítés együtt olyan volt, mint egy kis pingvin, amelynek a hasa fehér.

Az évek során a Pingvin szelet receptje sokat változott, és ma már sokféle változata létezik, de az alapötlet mindig ugyanaz maradt: egy finom és látványos édesség, amelyet az eredeti pingvinek találtak ki és amelyet az emberek is nagyon szeretnek.

Tálalási és fogyasztási tanácsok a pingvin szelethez

A Pingvin szelet egy finom, csokoládés édesség, amelyet akár önmagában is élvezhetünk, de akár desszertként is tálalhatunk. Íme néhány tálalási és fogyasztási tanács, amelyek segítenek, hogy a Pingvin szeletet minél jobban élvezhesd:

  1. Tálald hidegen: A Pingvin szeletet legjobb hidegen tálalni, így a csokoládé és a töltelék is jól összeáll és a szelet nem esik szét.
  2. Dekoráld meg: A Pingvin szelet nagyon jól mutat egy kis díszítéssel, mint például egy kis mentalevél vagy egy csipet porcukor.
  3. Kombináld más édességekkel: A Pingvin szelet nagyon jól passzol más édességekkel, mint például a vaníliás fagylalt, a tejszínhab vagy az eper.
  4. Tálald vendégeknek: A Pingvin szelet egy nagyszerű desszert lehet, ha vendégeket fogadunk otthon. Könnyen elő lehet készíteni, és a vendégek biztosan imádni fogják az ízét.
  5. Élvezd magában: A Pingvin szelet nagyon finom önmagában is, így ha csak egy kis édességre vágyunk, akkor is remek választás lehet. Élvezd a csokoládés ízét és az olvadós tölteléket!

Fontos, hogy a Pingvin szeletet mérsékelten fogyasszuk, mivel nagyon gazdag és kalóriadús édesség. Egy szelet vagy két szelet elfogyasztása egyszerre elegendő lehet, hogy kielégítsük az édesség utáni vágyunkat.

Előző cikk1/2

A hét témái

Cipők 3D-ben

Cipők 3D-ben Cipők 3D-ben! Hihetetlen gyorsasággal terjed a 3D-s nyomtatás, és a divatipar is felismerte már a technológiában rejlő lehetőségeket. Ugyan a metóduson még sokat kell finomítani, hogy az így létrehozott ruhák kényelmes viseletté váljanak, a cipőgyártók a...

Új élet kezdődik – a fogantatás csodája

A fogantatás egyike az élet nagy csodáinak. Sok tulajdonságunk a genetika révén már ebben a pillanatban eldől.

Autónk kritikus pontja – az elhanyagolt szélvédő

Autónk kritikus pontja – az elhanyagolt szélvédő Sok laikus számára a szélvédő karbantartása kimerül a rendszeres mosásban. Akik kicsit jobban értenek hozzá, esetleg gondosabban odafigyelnek a megfelelő szélvédőmosó folyadék megválasztására. Ez rendben is van, senki...

3 üde gyerektapéta trend a natúr trend jegyében

3 üde gyerektapéta trend a natúr trend jegyében A tapéták egyik legnagyobb erénye, hogy minden teret egyedivé varázsolnak. Hangulatos atmoszférát teremtenek, melytől még inkább a sajátunknak érezzük az adott szobát, teret. Nem csak a nagyok, de a kicsik is pont így...