Polenta Puding | Recept
Polenta Puding: Ezt a kukoricadarából készült pudingot gyakran használjuk köretként. Bátran készítsék el, és kínálják vendégeiknek, mert nagyon finom és egyszerű.
Kép forrása: img-global.cpcdn.com
Polenta puding hozzávalók:
25 dkg kukoricadara
1 liter friss házi tej
tengeri só
őrölt fekete bors
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg teavaj
Kakukkfüves rókagomba:
- 40 dkg friss rókagomba
- 7 dkg teavaj
- 1 ek. friss kakukkfű levél
- 3 db újhagyma
- 1 csom. zöldpetrezselyem
- tengeri só
- fekete őrölt bors
Elkészítési mód |Polenta puding Recept:
A tejet sóval, borssal felforraljuk, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kevergetve 50 percig főzzük. Legvégül habverővel belekeverjük a parmezánt és a vajat. Akkor a legjobb, amikor állaga pudingszerű. Hogyha szükséges tejjel még hígítható, de ne legyen folyós. A rókagombát körömkefével folyóvíz alatt megtisztítjuk. A vajat közepesen lángon addig hevítjük, amíg víztartalma ki nem sül. Ekkor leszűrjük. Újra felhevítjük és a legerősebb lángon a rókagombát megpirítjuk rajta. A friss fűszereket az újhagymával apróra vágjuk és a gombára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt parmezán belekeverjük és forrón tálaljuk.
Egészségügyi hatásai:
Glutén mentes, ugyanis a fő alkotóeleme a kukoricadara, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.
Bővelkedik E-vitaminban, sok benne a B-vitamint, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket, rostot, telített zsírsavat is tartalmaz.
További receptek ITT!