Rosacea: kellemetlen, de kezelhető!

Rosacea: kellemetlen, de kezelhető!

Könnyen kipirosodó, érzékeny bőr, értágulatok, pattanások – ezek mind a rosacea tünetei. De vajon mi okozza ezt a bőrproblémát, és hogyan lehet enyhíteni a tüneteit?

A rosacea egy kezdetben kipirosodással, égő érzéssel járó bőrprobléma, amelynek tünetei azonban súlyosabb formát is ölthetnek. Ha a betegség súlyosabbra fordul, értágulatok, pattanások jelenhetnek meg az arcon, sőt, a „borvirágos orr”-ként ismert jelenség is kialakulhat. Ez utóbbi főként a férfiaknál fordul elő, míg a rosacea enyhébb megjelenési formái a nőkre jellemzőbbek.

Rosacea 01

Mi okozza?

A rosacea okai szerteágazóak lehetnek. A kiváltó okok között az örökletes tényezők ugyanúgy ott vannak, mint a hormonális egyensúly felborulása (pl. a változó korban), vagy egyes gyomor- és bélrendszeri betegségek (például reflux, ételallergiák, enzimhiány). A vérnyomás-ingadozás, illetve a kimelegedést, értágulatot kiváltó tényezők, például a forró, fűszeres ételek vagy az alkohol fogyasztása is előhívhatja a kellemetlen tüneteket. Tavasszal és nyáron, a meleg és a napfény hatására is gyakoribbak a tünetek. De akkor is kialakulhat ez a betegség, ha felborul a bőr természetes flórájának egyensúlya – sokszor például a Demodex nevű bőratka elszaporodása áll a háttérben.

Safe Laser bérlés

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve?

Tudtad, hogy 2022 a női minőség éve? Asztrológusok, numerológiával foglalkozó szakemberek egyaránt úgy gondolják, hogy az idei esztendő a lágy energiák éve. Azaz a nőies minőség az élet számos területén megjelenhet. A lakberendezésben is. Sőt! De ez nem jelent egyet a...

TAG Heuer x Porsche: a verseny bűvöletében

1963-ban a fiatal Jack Heuer a híres-hírhedt mexikói országúti autóverseny tiszteletére a Carrera (verseny) nevet adja egy új kollekciónak, melyet a pilóták elvárásai alapján könnyen leolvasható számlap és kronográf funkció jellemzett.

Mi érdekli a férfiakat? Tényleg a modellekre buknak?

Vajon mi érdekli a férfiakat? A jó alak? A szép arc? A szexis öltözködés? Vagy lehet, hogy a vonzalom valami egészen máson múlik?

Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes!

Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes! Szép ötlet a felújítás, de olykor kevésbé szívet melengető a kivitelezés. Főleg, ha valamiért az a konszenzus születik, hogy a renoválás bizony saját kezűleg is megoldható. A helyzet az, hogy az élet számtalan...