Rosacea: kellemetlen, de kezelhető!

Rosacea és bőrápolás

Rosacea 03

Az sem mindegy, hogy a mindennapokban mivel ápoljuk a rosaceás bőrt. Mivel a rosaceára hajlamos bőr nagyon érzékeny, így érdemes olyan kozmetikumokat választani, amelyeket kifejezetten az érzékeny bőr ápolására ajánlanak. Kimondottan rosaceás bőrre ajánlott termékekből is egyre nagyobb a választék. Jó, ha a bőrápoló termékek mennyiségét a szükséges minimumra szorítjuk le, hogy minél inkább csökkentsük az irritáció lehetőségét. Az új kozmetikumokkal pedig az első használat előtt célszerű a könyökhajlatban allergiapróbát végezni. Kenjünk fel belőle egy kisebb mennyiséget, és csak akkor használjuk a terméket az arcunkon, ha 24 óra elteltével sem tapasztalunk irritációt. Napközben pedig korrektorral, az érzékeny bőrt nem irritáló sminkkel tüntethetjük el a pirosságot.

A kozmetikusok és a bárgyógyászok eszköztárában is több kezelés van a rosacea tüneteire. A plazma fényterápia például enyhíti a gyulladást, erősíti a bőr hajszálereinek falát, regenerálja a bőrt és serkenti a kollagéntermelést. A kitágult erek összehúzódását a bőrgyógyász lézeres kezelés segítségével fokozhatja, vagy rádiófrekvenciás kezelés segítségével tüntetheti el az értágulatokat.

Fotók: Unsplash.com

A hét témái

Egy szerelmes pár szívmelengető hétköznapjai, [40 kép]

Egy három gyermekes édesapa rajzai, a szerelemről, házasságról és a gyermekvállalásról. Párkapcsolat a mindennapokban.

LEGO-ból sosem elég – 18 zseniális dolog, amire a játékon kívül használhatod

LEGO-ból sosem elég – 18 zseniális dolog, amire a játékon kívül használhatod Gyermekkorunk és a világ talán egyik legsokoldalúbb játéka. Neked is volt biztosan legalább egy vödörrel ebből az apró színes kockából, amit ügyesen és meglepően stabilan össze lehet építeni....

Együk magunkat szépre!

Együk magunkat szépre! Együk magunkat szépre! - Ha szép és egészséges bőrről beszélünk, mindenkinek a drágábbnál drágább kencék jutnak eszébe először. Azonban a bőrünket fontos, vagy talán a legfontosabb belülről táplálni. Ehhez nyújt most segítséget rövid kis...

Kávé kiegészítőkkel minden kávé ízletesebb!

A kávé kezdetei A kávé története rendkívül messzire nyúlik vissza, már a 16. században is az emberek nagy kedvence volt. Az őrölt, pörkölt, aromás kávéig minden esetben nagyon hosszú út vezet.