Stílusos megjelenés ballagásra

Stílusos megjelenés ballagásra

Lassan elérkezik a ballagások időszaka, és akár ballagóként, akár vendégként oda kell figyelni a megjelenésre. A ballagás minden ember életében egy meghatározó esemény, tehát illendő a megfelelő öltözékkel is megtisztelni, ezért nagyon nem mindegy, hogy mit ölt magára a diák. Komoly dilemma lehet, hogy mit illik ilyenkor felvenni és mi az, ami már sok, azaz már nem fér bele az outfitbe. Nyilván attól is függ, hogy mennyire vagyunk közvetlen hozzátartozók. Azért a túlzottan hivalkodó senkinek sem előnyös. Ballagási ruha ötletekkel segítjük most a diákokat és a kedves meghívottakat, rokonokat is!

Elegáns ballagási öltöny fiatal fiúknak.

A ballagási ruha kiválasztásának alapelvei és kiindulópontjai

A ballagási ünnepség talán az egyik legfontosabb esemény a diákok életében. Az esemény lényege, hogy szimbolikusan is lezárja a diák életének, tanulmányainak egy fontos szakaszát. Ennek a hagyománynak már több mint 150 éves múltja van, ezért is fontos, hogy a megfelelő öltözetben jelenjünk meg, azaz tiszteljük meg magunkat, tanárainkat, intézményünket és nem utolsó sorban rokonainkat és barátainkat is.

Ahhoz, hogy a megfelelő ballagási ruhát kiválasszuk, érdemes tisztában lenni a ballagási szokásokkal, vagy azzal, hogy az iskola szabályai mit engednek meg és mit tiltanak. Ilyenkor az esetek többségében az iskola útmutatását kell követni, amely sokszor az iskolai ünnepi egyenruhát jelenti (ha van ilyen), lányoknak és fiúknak egyaránt. Az is előfordul, hogy egyes osztályok a ballagásra saját egyenruhával készülnek.

De valóban sok intézményben meghatározzák, milyen legyen a ballagó ruha. Sőt, ritkán, de az is előfordulhat, hogy egy-egy iskola meghatározza a vendégek viseletét is, ezért érdemes alaposan átolvasni a meghívót, vagy legalább informálisan érdeklődni az eddigi szokásokról. De mi történik abban az esetben, ha nem kapunk instrukciókat? Ha nincs komolyabb megkötés, akkor az alább felsorolt ballagási ruha ötleteket megfogadva biztos, hogy nem lesz gond a megfelelő öltözet kiválasztása.

Általános alapszabályok

Az ünnepségen való megjelenés alapvetően az általános férfi és női öltözködési szabályokat követi. De mindenekelőtt fontos, hogy ápoltan jelenjünk meg, tehát a tisztaság mellett az ápolt haj és arcszőrzet is része a kifogástalan megjelenésnek. De az ápoltság nem csak a testünkre vonatkozik, hanem a ruháinkra is! Fontos, hogy a ruha frissen mosott, vagy tisztított legyen, kivasalva, illetve megfelelően tároljuk egészen a nagy napig.

De egész pontosan milyen legyen a ruha? Alapszabály, hogy az elegáns öltözet nem hivalkodó, de mégis vonzza a tekintetet. Ezt a megfelelő és tudatos anyaghasználattal és színválasztással lehet elérni. A mintás ruhadarabokkal érdemes óvatosan bánni: az outfitnek egyetlen eleme lehet csak mintás, a többi darab legyen egyszínű.

A színösszeállításnál elsősorban a harmóniára kell törekedni, mint általában minden ruha viselésekor. Ne vegyünk fel egymást túlharsogó színeket. Leggyakoribb és leghagyományosabb a fekete/sötétkék-fehér, de ettől természetesen el is lehet térni. Az is rendkívül fontos, hogy a ruhához megfelelő, elegáns cipőt válasszunk, amely természetesen jó állapotban van, tisztítva, bőrápolóval kezelve. Persze az sem hátrány, ha a cipő kényelmes is, hiszen előfordulhat, hogy több órán keresztül is állni kell az eseményen. A tökéletes összhatás érdekében pedig a megfelelő parfüm kiválasztása is elengedhetetlen, amiből elég csak egy apró leheletnyi!

Outfit javaslatok lányoknak

Lányként egyszerre könnyű és különösen nehéz a döntés, és könnyen túlzásba esik az ember, valószínűleg ez főleg a kortárs csoport hatása és a különféle átmeneti trendeknek köszönhető. Kerüljük a feltűnő rikító színeket, a hétköznapitól eltérő, extrém szabásúvonalú ruhákat, hiszen nem divatbemutatón veszünk részt. Tökéletesen megteszi egy elegáns blúz, esetleg kosztüm szoknyával, vagy nadrággal, mellénnyel és frizura tekintetében is legyünk visszafogottak.

Ballagási smink készülőben!

Fontos, illetve inkább praktikus tanács, hogy bár a magas sarkú cipő tökéletesen illik az eseményhez, az 5 centinél magasabb, valamint a tűsarkú fazon sem javasolt. Valószínűleg sokat kell majd sétálni, állni, ráadásul különféle „terepen”, így alaposan megfontolandó a túl magas sarok viselése. Aki a hétköznapokban nem szokott magassarkút viselni, annak biztosan nem ajánlott, hogy ezen az eseményen próbálja ki először.

Ballagási ruha fiúknak

A fiúk hajlamosak a másik végletre, azaz inkább nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a ballagási öltözetnek. Többségük szerint valószínűleg az ing-farmer-zakó kombináció tökéletes is lenne. Ez persze lehet egyéniségfüggő is, hiszen sok fiú már egészen kicsi korától szereti az elegánsabb darabokat. Szóval azért érdemes kicsit jobban megtisztelni ezt az eseményt: a fehér ing sötét nadrággal és zakóval, illetve egy megfelelő ballagási öltöny tökéletes lehet. A cipő pedig szintén legyen inkább konzervatív, jó állapotú, elegáns. A kiegészítők , ékszerek és a kozmetikumok tekintetében is jobb a mértékletesség: sem a túl sok hajzselé, sem a túl sok parfüm nem előnyös a ballagási eseményre.

Diplomaosztó

 

További cikkek:

MAGAS PÁRATARTALOM A LAKÁSBAN – EZÉRT VAN SZÜKSÉG PÁRAMENTESÍTŐ KÉSZÜLÉKRE

CSÁBÍT A KARCSÚBB ALAK? PRÓBÁLD KI A NŐKNEK KÉSZÜLT PROTEINT

JÖHET AZ ÖZÖNVÍZ, A TRENDI FELLÉPÉSEN NEM ESHET CSORBA!

BORSOS ZSUZSANNA: „IZABEL TITKOS ÉLETE” – KÖNYVAJÁNLÓ

A hét témái

Teafaolaj pattanásra

Neked is aknés bőröd van? Pattanások, piros foltok, gyulladások, sajnos egyik napról a másikra is jelentkezhetnek apró bőrproblémák. A tefaolaj azonban segít gyorsan megszabadulni a kellemetlen szépséghibától. A teafaolaj pattanásra nem csak megtisztítja, hanem...

20 étel, amit inkább ne tarts hűtőben

Sokszor gondolkodás nélkül tesszük be a hűtőbe az ételeket, bele sem gondolva, hogy a hideg esetleg rosszat tehet nekik. A legtöbb ételt valóban a hűtőben kell tárolni, hiszen a hideg megakadályozza a baktériumok elszaporodását, így később indul romlásnak az ennivaló, azonban van néhány olyan élelmiszer, aminek árthat, ha a hűtőben tároljuk. Összeszedtünk húsz olyan ételt, amit előszeretettel tartunk közel nulla fokon, pedig ezzel jócskán veszít az élvezeti értékéből.

A duguláselhárítás a nők feladata?

A duguláselhárítás a nők feladata? A helyzet az, hogy igen. A nők állnak a gáton. Ők azok, akik a háztartási feladatokat megoldják. Ha kell, szerelnek. És meg kell hagyni, hogy többnyire kifejezetten eredményesen. Amúgy pedig női duguláselhárító is dolgozik a...

Margot Robbie Barbie szerepében is csodálatos lesz

Margot Robbie Barbie szerepében is csodálatos lesz Már jó ideje tudjuk, hogy megkezdődött az élőszereplős Barbie-film forgatása, azonban azt sokáig titokban tartották, hogy ki alakítja a gyermekkorunk ikonikus játékának szerepét. Találgatások ugyan voltak, és jó...