Stresszoldás tibeti hangtálakkal természetesen

Stresszoldás tibeti hangtálakkal természetesen

 

Napjaink rohanó, ingerekkel túlzsúfolt sorában a nők feszültséggel, fejfájással, vagy alvásproblémákkal küzdenek. Egyszerűen az agyunk, az idegrendszerünk nem erre az életmódra fejlődött ki. Tibeti hangtál segítségével azonban találhatunk megnyugvást természetes módon is.

Stresszoldás

 

Szervezetünk a stresszre általában két módon tud reagálni, küzdj, vagy fuss el. 

Ez az ősi ösztön mindenkiben működik. Azonban a társadalom sokszor egyiket sem engedi meg. Gondolj bele, hogy mit tudsz tenni egy idegesítően akadékoskodó főnökkel szemben? Vagy egy szigorú, de igazságtalan tanárral? A családod, vagy anyagi helyzeted okozta problémákkal? – Sokszor csak nyel egyet az ember, de a kimondatlan, feloldatlan feszültségek tönkreteszik az egészséget.

A stressz megbetegít, ezt már régóta tudjuk. 

A legtöbben ilyenkor bekapnak valamit, ki tablettákat, ki gyógynövényeket, ki valami erősebbet. Azonban a nyugalmat nem kívülről kell várni, hanem magadban elérni. A nyugalom elérése megtanulható, a szervezet belső egyensúlyba hozásával.

Testünk nagy része víz, mely jól vezeti a hangot és a rezgéseket. Ezen alapul a tibeti hangtál hatása. A megfelelő tónusú hang a szervezet egészére hat, így a rezgésekre figyelve, azokat érzékelve lassan feloldódik az izmok feszültsége, alégzés lassul, a szívverés egyenletessé válik.

A hangtálak hatása tehát nem pusztán zenei, hanem egyfajta mélyebb rezgés is. De sokan nem csak ezért használják.  A hangra fülelve erősödik a figyelem és az összpontosításra való képesség, mely hasznos a munkavégzés, vagy a tanulás során. 

Aki csak egy kicsit is körülnéz, láthatja, hogy nagyon sokféle hangtál kapható. Ezek többsége, az olcsóbb árkategóriához tartozik: a kisebb, géppel esztergáltak, illetve az alumíniumból készültek. 

Stresszoldás

Valamivel drágábbak a kristályüveg hangtálak, ám rendkívül törékenyek és egy kis repedés is végzetes lehet a hangjukra nézve. A legeslegszebbeket nepálban kézzel kovácsolják 7 fém ötvözetéből. Különleges hangjuk: a tál súlyának és a tál falának vastagsága szerint változik, így a kézzel készültek között jóformán nincs két egyforma hangzású, még akkor sem, ha ugyanakkorák. 

Ezek közül a mesterek kiválasztják a legszebbeket és még külön díszítéssel, festéssel, maratott, vésett szimbólumokkal látják el. Ezután a szimbólumos hangtál már nem puszta hangszer, vagy meditációs eszköz, hanem különleges és értékes dísze is lehet a szobának, a helyiségnek. 

A tibeti hangtál szép és hasznos egyszerre | Stresszoldás

A lakás nyugodt helyén azt segíti elő, hogy valóban használja is az, akinek van. Jó érzés finoman megkongatni, vagy mellé ülve hosszan búgatni egy bőrös fa ütő segítségével. Mialatt arra figyelünk, hogy ne “dobja le a zengés” az ütőt, megtanulunk eleve egy olyan egyenletes mozdulatsort, ami megnyugtatja a kezet és az elmét, mert másképp nem fog szépen szólni a tál és ezt nem pusztán hallani, hanem érezni is lehet.

 

További cikkek:

AROMATERÁPIA STRESSZ, ÁLMATLANSÁG ÉS MEGFÁZÁS ELLEN

ÍGY VÁLASZD A PROBLÉMÁK HELYETT A MEGOLDÁSOKAT

A hét témái

Ez az 5 dolog lenne a boldogság titka?

Ez az 5 dolog lenne a boldogság titka? A boldogság, és így a boldogság titka is mindenkinek mást jelent, így nehéz hozzá mindenkire érvényes általános szabályokat felállítani. Ám mégis vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes szokássá tennünk annak érdekében, hogy...

A hólyaghurut lelki okai: nem csak egy egyszerű fertőzés

A hólyaghurut lelki okai: nem csak egy egyszerű fertőzés A hólyaghurut a nők többségét életében legalább egyszer érinti, sőt, sokan vannak, akiknél sokszor visszatér ez a kellemetlen fertőzés. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy nem csak a kórokozók, hanem a...

Vegán január: egy hónap vegán életmód? Miért ne?!

Vegán január: egy hónap vegán életmód? Miért ne?! Már a szomszédod és egyre több barátod is átváltott vegán életmódra, te pedig még mindig nem tudod elképzelni az életedet ízletes húsok és mindenféle állati eredetű ételek nélkül? A vegán január lehetőséget ad arra,...

Maszturbáció előnyei az egészségedre nézve

Maszturbáció előnyei az egészségedre nézve Maszturbáció jelentése A maszturbáció során nemi élvezet adunk saját magunknak a nemi szervek érintésével, dörzsölésével. Köztudott, hogy a maszturbáció nagyon kellemes érzés, sőt még az egészségedre is jó hatással van....