Stresszoldás tibeti hangtálakkal természetesen

Stresszoldás tibeti hangtálakkal természetesen

 

Napjaink rohanó, ingerekkel túlzsúfolt sorában a nők feszültséggel, fejfájással, vagy alvásproblémákkal küzdenek. Egyszerűen az agyunk, az idegrendszerünk nem erre az életmódra fejlődött ki. Tibeti hangtál segítségével azonban találhatunk megnyugvást természetes módon is.

Stresszoldás

 

Szervezetünk a stresszre általában két módon tud reagálni, küzdj, vagy fuss el. 

Ez az ősi ösztön mindenkiben működik. Azonban a társadalom sokszor egyiket sem engedi meg. Gondolj bele, hogy mit tudsz tenni egy idegesítően akadékoskodó főnökkel szemben? Vagy egy szigorú, de igazságtalan tanárral? A családod, vagy anyagi helyzeted okozta problémákkal? – Sokszor csak nyel egyet az ember, de a kimondatlan, feloldatlan feszültségek tönkreteszik az egészséget.

A stressz megbetegít, ezt már régóta tudjuk. 

A legtöbben ilyenkor bekapnak valamit, ki tablettákat, ki gyógynövényeket, ki valami erősebbet. Azonban a nyugalmat nem kívülről kell várni, hanem magadban elérni. A nyugalom elérése megtanulható, a szervezet belső egyensúlyba hozásával.

Testünk nagy része víz, mely jól vezeti a hangot és a rezgéseket. Ezen alapul a tibeti hangtál hatása. A megfelelő tónusú hang a szervezet egészére hat, így a rezgésekre figyelve, azokat érzékelve lassan feloldódik az izmok feszültsége, alégzés lassul, a szívverés egyenletessé válik.

A hangtálak hatása tehát nem pusztán zenei, hanem egyfajta mélyebb rezgés is. De sokan nem csak ezért használják.  A hangra fülelve erősödik a figyelem és az összpontosításra való képesség, mely hasznos a munkavégzés, vagy a tanulás során. 

Aki csak egy kicsit is körülnéz, láthatja, hogy nagyon sokféle hangtál kapható. Ezek többsége, az olcsóbb árkategóriához tartozik: a kisebb, géppel esztergáltak, illetve az alumíniumból készültek. 

Stresszoldás

Valamivel drágábbak a kristályüveg hangtálak, ám rendkívül törékenyek és egy kis repedés is végzetes lehet a hangjukra nézve. A legeslegszebbeket nepálban kézzel kovácsolják 7 fém ötvözetéből. Különleges hangjuk: a tál súlyának és a tál falának vastagsága szerint változik, így a kézzel készültek között jóformán nincs két egyforma hangzású, még akkor sem, ha ugyanakkorák. 

Ezek közül a mesterek kiválasztják a legszebbeket és még külön díszítéssel, festéssel, maratott, vésett szimbólumokkal látják el. Ezután a szimbólumos hangtál már nem puszta hangszer, vagy meditációs eszköz, hanem különleges és értékes dísze is lehet a szobának, a helyiségnek. 

A tibeti hangtál szép és hasznos egyszerre | Stresszoldás

A lakás nyugodt helyén azt segíti elő, hogy valóban használja is az, akinek van. Jó érzés finoman megkongatni, vagy mellé ülve hosszan búgatni egy bőrös fa ütő segítségével. Mialatt arra figyelünk, hogy ne “dobja le a zengés” az ütőt, megtanulunk eleve egy olyan egyenletes mozdulatsort, ami megnyugtatja a kezet és az elmét, mert másképp nem fog szépen szólni a tál és ezt nem pusztán hallani, hanem érezni is lehet.

 

További cikkek:

AROMATERÁPIA STRESSZ, ÁLMATLANSÁG ÉS MEGFÁZÁS ELLEN

ÍGY VÁLASZD A PROBLÉMÁK HELYETT A MEGOLDÁSOKAT

A hét témái

Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes!

Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes! Szép ötlet a felújítás, de olykor kevésbé szívet melengető a kivitelezés. Főleg, ha valamiért az a konszenzus születik, hogy a renoválás bizony saját kezűleg is megoldható. A helyzet az, hogy az élet számtalan...

5 karácsonyi ajándék, amivel bárkinek örömet szerezhetsz

Ne hagyd az utolsó pillanatra! 5 karácsonyi ajándék, amivel bárkinek örömet szerezhetsz A karácsony a szeretet ünnepe, és egyre kevésbé várjuk el, hogy ajándék is legyen a fa alatt. Ennek ellenére legalább valami apróságot mégis illik adni a szeretteinknek, ami sokak...

Hogyan lehet télen is kellően világos az otthonunk?

Hogyan lehet télen is kellően világos az otthonunk? Sötétség és hangulat A téli időszakot a mézeskalács illatával, a ropogó kandallóval és a havas tájakkal kötjük össze. De ami talán ennél is jobban emlékeztet minket erre a néhány hónapig tartó zimankós és hideg...

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...