Természetes megoldások migrén ellen

Mi okozhat migrént?

Kép: canva.com

A migrén alapvetően genetikai eredetű, azonban a migrénes rohamot számos tényező előidézheti. Ha túlhajszolt időszakon megyünk keresztül, vagy folyamatos stresszhelyzetnek vagyunk kitéve, netán alvászavarokkal küzdünk nagyobb eséllyel kell szembenéznünk a migrén tüneteivel, mint a nyugodtabb időszakokban. De külső ingerek is okozhatják a migrént, mint a túl erős fény, a meleg, az évszakváltással járó túl nagy hőmérsékletváltozás, erős szagok, és akár egyes ételek, mint például az érett sajtok, a vörösbor vagy a csokoládé fogyasztása. Mindemellett pedig hormonális zavarok is beindíthatják a szűnni nem akaró fejfájást, például menstruáció ideje alatt szintén nagyobb az esély a tünetek jelentkezésére.

A hét témái

KonMari: varázsoljunk rendet „ZEN módban”

KonMari: varázsoljunk rendet „ZEN módban” Unod már, hogy halomban állnak a lakásban a hajtogatásra váró ruhák? Vagy, hogy a legvékonyabb ruhadarabnak sincs már helye a szekrényben? Esetleg a konyhai rendszerezéssel akad némi gondod? A varázslatos japán módszer...

Az ambiciózus nő jellemzői: szorgalom, kitartás és akaraterő

Az ambiciózus nő pontosan látja maga előtt a céljait, és tudja, hogy mit kell megtennie azok eléréséért. Szorgalmas, kitartó, fejlődőképes, céltudatos – ez mind irigylésre méltó tulajdonság. Egy ambiciózus nő társadalmi megítélése ennek ellenére kettős, mert bár sokan felnéznek az ilyen hölgyekre, mások negatív felhanggal használják a szókapcsolatot. Lássuk be: ők az irigyek, a féltékeny emberek.

Focistafeleségek: vajon ők lennének a világ legszerencsésebb női?

Focistafeleségek: vajon ők lennének a világ legszerencsésebb női? Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő. Nincs ez másképpen a focistáknál sem. Állandó nyüzsgés és kihívás az életük, nem is hinnénk, hogy mindemellett jut idejük a családra is. Pedig valahogy mégis...

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?