Vegán január: egy hónap vegán életmód? Miért ne?!

Vegán január: egy hónap vegán életmód? Miért ne?!

Már a szomszédod és egyre több barátod is átváltott vegán életmódra, te pedig még mindig nem tudod elképzelni az életedet ízletes húsok és mindenféle állati eredetű ételek nélkül? A vegán január lehetőséget ad arra, hogy minél többet megtudjunk a növényi alapú étkezésről, betekintést nyerhetünk, motivációt és támogatást szerezhetünk, és legfőképpen kipróbálhatjuk 30 napra, hogy milyen is a vegán életmód.

Mi az a vegán január, azaz a Veganuár?

Ahogy a mozgalom hivatalos magyar oldalán is olvasható a Veganuárhoz való csatlakozásnak nem feltétele, hogy teljesen lemondjuk az állati eredetű ételekről, sokkal inkább egy kényelmes ismerkedést tesz lehetővé.

„Legyél annyira vegán, amennyire éppen tudsz, és máris jobbá tetted a világot.”

A Veganuary egy angol civil szervezet, akik 2014-ben azzal a céllal indultak útnak, hogy a növényi alapú életmódot népszerűsítsék, ezért hozták létre a Veganuary kihívást is. A műanyagmentes júliushoz hasonlóan egy 1 hónapos kihívásba csöppenhetünk, ami alatt megismerhetjük a vegán életmód minden apró részletét, és ki is próbálhatjuk, hogy milyen csak növényi alapú ételekkel táplálkozni. A veganuary.com számai szerint 2021-ben több, mint 580 000-en regisztráltak a kihívásra, 209 országból.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Különleges karácsonyi ajándékok

Különleges karácsonyi ajándékok! – Ha te is unod már a szokásos ajándék ötleteket – a könyvet, parfümöt, vagy kesztyű-sál együttest – akkor itt a helyed!

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk hidratáltságát?

Hogyan őrizzük meg arcbőrünk hidratáltságát? A ráncosodás olyan probléma, amely mindenkit, nőket és férfiakat is érint életük egy szakaszában. Ez a változás összefüggésben van az életkor előrehaladásával, de jelentős hatással van a szarkalábak kialakulására a bőr...

Ha nyomtatásról van szó, csak a legjobb minőség elfogadható

Felgyorsult világunkban a számítástechnika kiemelt szerepet játszik. Amihez régen egy könyvtár és egy nyomda kellett, ma elegendő egy laptop internetkapcsolattal, és egy otthoni professzionális nyomtató.

A mosás 10 alapszabálya: te mennyit tartasz be közülük?

A mosás 10 alapszabálya: te mennyit tartasz be közülük? A mosás nagyon egyszerű. Vagy mégsem? Az biztos, hogy őseinkkel ellentétben nekünk már nem kell a folyóhoz járni, hogy tiszta legyen a ruhánk, ennek ellenére jó néhány dolog van, amire érdemes figyelnünk, akkor...