Vegán január: egy hónap vegán életmód? Miért ne?!

Miért érdemes kipróbálni a Veganuár kihívást?

Eddig 38 ezer magyar vágott bele a Veganuárba, és ez a szám folyamatosan nő. A motiváció széles skálán mozog: van, aki az állatokkal való együttérzés miatt, mások egészségügyi okokból, de van, aki puszta kíváncsiságból vág bele.

Csökken az egyéni ökolábnyom

A szervezet becslései szerint 2021-ben több, mint egymillió állat menekült meg a haláltól, és 450 ezer repülőútnak megfelelő szén-dioxid kibocsátást tudott semlegesíteni a vegán január, csupán azzal, hogy több százezren nem fogyasztottak húst egy hónapig.

Támogató közösség

A csatlakozás teljesen díjmentes, amivel azonnal egy támogató közösség tagjává válunk. 30 napon keresztül hasznos információkat, recepteket és ötleteket kapunk a vegán életmód betartásához.

Új ízek megismerése

Leginkább azt halljuk, hogy mennyi mindenről le kell mondani, ha vegán lesz az ember, arról pedig keveset tudunk, hogy mennyi új lehetőség tárul elénk. Az új alapanyagok felkutatása időbe telhet, de hosszútávon megéri, és a kihívás is segít a folyamatban. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a növényi alapú étkezésbe ne a régi ízeket keressük, hanem fedezzük fel azokat az új ízeket, amiket igazán szeretni tudunk.

A hét témái

Utálsz ruhát próbálni? Akkor ne tedd!

Utálsz ruhát próbálni? Akkor ne tedd! Az üzleteket járni irtó fárasztó dolog, persze sokan vannak, akik imádják, és vele együtt a próbafülkék hangulatáért és a sok felpróbált holmiért is odavannak. De legalább ennyien vannak, akik ki nem állhatnak ruhát próbálni…...

15 Hétköznapi Tárgy, Aminek Van Szavatossági Ideje, Mégsem Dobja Ki Őket Senki Sem Időben

Mi emberek úgy vagyunk beállítva, hogy a lejárt szavatosságú élelmiszereket egyből kidobjuk, hogy még véletlen se tudjuk őket elfogyasztani. Többnyire ez azért történik, mert…

Nő vagyok. Mi az amit feltétlenül tudnom kell a vízvezeték szerelésről?

Nő vagyok. Mi az amit feltétlenül tudnom kell a vízvezeték szerelésről? Ahogy a modern nők életstílusa is folyamatosan változik, egyre fontosabbá válik olyan alapvető képességek elsajátítása, mint például a vízvezeték szerelés. Bár elsőre ijesztőnek tűnhet, a...

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?