Veszélyes nőtípusok! 5 nőtípus, aki tönkreteheti a kapcsolatodat!

Veszélyes nőtípusok, akiktől féltsd a párod! Ha mondjuk Angelina Jolie megkörnyékezné szíved választottját, valószínűleg nehéz lenne kedvesednek teljes érdektelenséget mutatnia. A valóságban viszont nem a szexis színésznőtől kell tartanod. A közvetlen környezetedben élő nőszemélyek komolyabb veszélyt jelenthetnek kapcsolatodra. Még azok is, akikről talán nem is gondolnád!

Veszélyes nőtípusok

Veszélyes nőtípusok

Veszélyes nőtípusok

Az anyósjelölt

Minden férfi életében meghatározó szerep jut az első nőnek, azaz az édesanyának. Ő az, aki mindig jelen lesz életében, korától, családi állapotától függetlenül. Akár azt hiszed, jól ismered anyósjelöltedet, akár csak pár alkalommal találkoztál vele, jó lesz óvatosan kezelni. A fiús mamák nagyon ravaszak tudnak lenni.

A szörnytípus

Teljes mértékben ártalmatlan… de csak akkor, ha első látásra szimpatikus vagy számára. Ha nem tetszel neki, akkor viszont mindent elkövet, hogy tönkretegye bimbózó kapcsolatotokat. Némelyik szörny típusú anyós hihetetlen érzékkel tud gyűlölködni az első perctől kezdve, még mielőtt igazán megismerné, milyen vagy valójában. Ilyenkor tehetsz bármit, soha nem leszel elég jó az ő kicsi fiának. Jól tudja, hogyan érje el, hogy hamar vége szakadjon köztetek a románcnak.
Honnan veszed észre, hogy pikkel rád? Nyíltan ellenségeskedik veled, és olyan dolgokat mond és tesz, amelyek egyértelműen bántanak téged.Ha ettől begurulsz, és jól meg mondod róla a párodnak a véleményedet, akkor kedvesed képtelen lesz bármelyikőtök pártját fogni. Ettől még rosszabbul érzed magad, és az eredmény: még több vita. Amikor végül könnyekben törsz ki, rádöbbensz: az anyósjelölt elérte, amit akart, alaposan összeugrasztott titeket.

Hogyan kezeld?

Ha minden tőled telhetőt megtettél, hogy jó viszony alakuljon ki köztetek, kedves voltál vele, elnéző, de még ez sem segített, nem célszerű behódolni neki, csak azért, hogy szeressen. Nem sokat tehetsz. Magyarázd meg a párodnak, hogy téged nagyon bánt az anyja viselkedése, és ezentúl szeretnéd a minimálisra csökkenteni vele a kontaktust. Ne bocsátkozz bele a részletekbe!Soha ne tiltsd el kedvesedet vagy a gyerekeket tőle, de te csak a családi összejöveteleken jelenj meg. Viselkedj kulturáltan, majd engedd ki a gőzt – de a barátnőd, és ne a párod előtt. Ha tényleg hárpia-ként viselkedik az anyós, akkor a párodnak is meg kell értenie, hogy nem vagy vevő a piszkálódásaira. Ha nem bocsátkozol közelharcba, nem okozhat több problémát nektek.

A tyúkanyó típus

Első ránézésre kedves hölgy, aki mindenkiért aggódik, és úgy tűnik, hogy téged is kedvel. Ám amikor színre lép, megszólal a vészcsengő a fejedben. Például: épp közös nyaralást terveztek szerelmeddel, de amikor megneszeli, azonnal megpróbálja meghiúsítani, például keresztbe szervez egy családi nyaralást. Aztán fokozatosan egyre jobban rátok telepszik, és lassan benyomul életetek intim szférájába is. A párod nem érti, hogy mi a bajod, miért vagy ilyen ellenszenves az anyjával. Ez a konfliktus éket verhet közétek.

Hogyan kezeld?

Adj neki kisebb feladatokat. Engedd, hogy vigyázzon a gyerekekre, ápolja a fiát, amikor influenzás, és te nem vagy otthon. Hagyd, hogy megetesse a cicákat és megöntözze a növényeket, mialatt nyaraltok. Engedd, hogy fontosnak érezze magát, de húzd meg a határokat. Ne vedd fel mindig a telefont, ha hív, mondd meg neki, hogy külön programot vagy nyaralást terveztek, amikor úgy érzed, túlságosan bele akar folyni az életetekbe. Magyarázd el a párodnak, hogy nem szeretnéd minden hétvégédet a kedves mamával tölteni.

A legjobb barátnő típus

Ha létezne tökéletes anyósjelölt, akkor megbocsátható lenne neked az a tévedés, hogy azt hitted, párod anyjának személyében új barátnőre leltél. Nagyon mellélőttél, majd meglátod! Pedig minden olyan jól indult. Beugrottál hozzá egy kávéra, elmentél vele vásárolgatni, meghallgattad, netán még meg is fogadtad a tanácsait a fiával kapcsolatban. Elárulta, mi a kedvenc étele, és segített szexis fehérneműt választani neked…
Sajnos, semmi sem az, aminek látszik. Ritka, mint a fehér holló az olyan mama, aki valóban lányaként kezel téged. Ha nem épp egy ilyenbe botlottál, akkor nem árthatárokat húznod kettőtök közé. Nem igazán az ő dolga megmondani neked, mit szeret a fia, vagy mit nem. Elképzelhető, hogy tudat alatt versenyezni akar veled, a fia figyelméért. Bárhogy is van, semmi jó nem származhat ebből.

alkoholizmus

Hogyan kezeld?

Talán őt a legnehezebb kezelni, mert a viselkedése alapján alaptalanul bántanád őt, és ugye te sem akarsz barátságtalannak tűnni. Ne feledd, soha nem késő meghúzni a határokat. Még ha az elején túl közel engedted is magadhoz, ideje fokozatosan eltávolodni tőle. Találkozz vele ritkábban. Udvariasan indokold meg, hogy a barátaid nagyon hiányolnak, muszáj velük is találkoznod. A beszélgetések során pedig próbáld elterelni a figyelmét rólatok. Irányítsd inkább felé a reflektorfényt, bele szépen a szemébe. Tegyél fel most te kérdéseket róla és a férjéről. Adj egy kis ízelítőt neki a módszeréből.


A gyerekkori barát

Kiskoruk óta ismerik egymást, közös nyaralások, sok-sok élmény köti össze őket. Igaz, kedvesed váltig állítja, hogy soha nem volt közöttük semmi, és hogy nem is tud „olyan” szemmel nézni rá, de vajon mi lehet a másik féllel? Biztos, hogy a barát is csak barátként tekint rá?
Tudomásul kell vedd, hogy párod életében fontos szerepe van ennek a leányzónak, és biztosan ad a szavára. A szoros kötelék feljogosítja a „barátnőt” arra, hogy nyíltan kimondja a véleményét, akár rólad is. Biztos lehetsz abban, hogy tüzetesen meg fog vizsgálni, figyeli, miket mondasz, és a rólad hallott pletykákkal azonnal rohanni fog kedvesedhez. Ebből persze mit sem fogsz érzékelni, ugyanis veled úgy fog viselkedni, mintha a legjobb barátnőd lenne. Mivel a párod maximálisan megbízik benne, meg sem fordul a fejében, hogy szándékosan ártana nektek. Nagyon könnyen képes bogarat ültetni kedvesed fülébe, főleg ha rólad van szó, így akár arról is meggyőzheti szíved választottját, hogy nem vagy hozzávaló.

Hogyan kezeld?

Ne feledd! A barátaiddal legyél kedves, az ellenségeiddel pedig még kedvesebb. Ha a közelében maradsz, akkor szemmel tudod tartani a trükkjeit. Vegyél nagy levegőt, és próbálj meg barátságos lenni vele. Mondogasd neki, hogy milyen nagyszerű dolog, hogy a barátodnak lehet egy fogadott nővére. Ha így utalgatsz a kapcsolatukra, talán leesik neki, hogy semmi esélye a párodnál. De bármit is teszel, ne bízz meg benne. Soha ne árulj el neki titkokat, vagy ne beszélgess vele a kapcsolatodról, mert mindent vissza fog mondani a párodnak. Ha a lány teljesen elviselhetetlen számodra, akkor is legyél vele udvarias. Ne kritizáld folyamatosan, még a párod előtt sem. Nincs okod aggodalomra, hiszen kedvesed veled van és nem vele.

 

 

További cikkek:

KÉZITÁSKA HELYETT HÁTIZSÁK – STÍLUSTANÁCSOK NŐKNEK

A CSILLÁMOS KÖRÖMLAKK IDÉN IS HÓDÍT

MENNYEI GARNÉLARÁK TÉSZTÁVAL ÉS ASZALT PARADICSOMMAL

FÁJDALMAS ÉS VESZÉLYES: ÍGY JELENTKEZIK A HASNYÁLMIRIGY-GYULLADÁS

PLASZTIKAI MŰTÉT ELŐTT EZT AZ 5 DOLGOT, GONDOLD ÁT, MIELŐTT KÉS ALÁ FEKSZEL

A hét témái

Az önismeret fejlesztése 5 egyszerű lépésben

Az önismeret fejlesztése 5 egyszerű lépésben Érezted már úgy, hogy fényévekre vagy önmagadtól, nem ismered a saját határaidat, nem látod a cselekedeteid, érzéseid mögött a miérteket? Az önismeret fejlesztésével egy csodás utazásra indulhatsz, amivel egyre közelebb és...

Milyen sampont használjak?

Milyen sampont használjak? Az üzletek polcai többnyire roskadoznak a különböző típusú samponoktól, balzsamoktól, hajápolóktól. A bőség zavarában olykor nagyon nehéz eldönteni, hogy ezek közül melyiket érdemes választani, melyik lenne ideális a számunkra. Ahogy a...

Nő vagyok. Mi az amit feltétlenül tudnom kell a vízvezeték szerelésről?

Nő vagyok. Mi az amit feltétlenül tudnom kell a vízvezeték szerelésről? Ahogy a modern nők életstílusa is folyamatosan változik, egyre fontosabbá válik olyan alapvető képességek elsajátítása, mint például a vízvezeték szerelés. Bár elsőre ijesztőnek tűnhet, a...

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...