Te sem szereted a szétfőtt, ketté vált virslit? A virsli főzése nagyon egyszerű, csak egyetlen egy dologra kell odafigyelnünk, hogy ne repedjen szét. A cikkben bemutatjuk a juhbeles és a műbeles virslit?

A virsli főzésének egyik kulcsa, hogy egyben maradjon nem más, mint hogy tulajdonképpen a virslit nem kell főzni. A virsli ugyanis készítésekor főzéssel, és többnyire füstöléssel is tartósítva van. Vagyis otthon a virsli főzésekor már nem kell a nyers húst megfőznünk, csak felmelegítenünk kell

 

Virsli főzése –  Ne repedjen szét!

A virsli főzésekor az ajánlott megoldás az, hogy elsőnek forralj fel megfelelő mennyiségű vizet, majd ezt követően a forrásban lévő vízbe rakd bele a virsliket, és tegyél rá tetőt.

Virsli főzése –  Idő

A virsli főzési ideje elsősorban vastagságától függ.  Körülbelül 10 perc alatt a fentiekben leírtak szerint, forró vízbe tett és fedő alatt hagyott virsli megfelelően átmelegszik. A vékonyabb virslik, pl. frankfurti, bécsi, juhbeles, 5-8 perc alatt is elkészülnek már és fogyaszthatók.

Frankfurti, juhbeles, bécsi virsli főzése

A virsli főzése szempontjából mind a négy címben említett virsli típus ugyanazt takarja: ezek vékonyabb virslik a hagyományos, műbeles magyar virslinél.

Azonban ezek a virslik – frankfurti, juhbeles, bécsi, bajor, bőrös, roppanós stb. –  érzékenyebbek a főzésre és könnyebben szétrepednek. Nagyon kell figyelned arra, hogy amikor a virslit beledobod a már felforralt vízbe, akkor már ne forrald.

Vékonyabb virsli főzése

A vékonyabb virsli főzésénél nagyon figyelj az időzítésre! A vékonyabb virslik főzési ideje maximum 5 perc, ennyi idő alatt tökéletesen átmelegszenek. De mivel nem forralod, vagyis szó szerint nem főzöd őket, ezért akár tovább is benne hagyhatod őket a forró vízben tálalás előtt.

Műbeles virsli főzése

Műbeles virsli esetén szokás kérdése, hogy a belet főzés előtt vagy után húzod le róla. Ha utána, akkor figyelj arra, hogy közvetlenül a forró vízből kivéve tedd ezt meg.

A műbeles virsli kevésbé hajlamos megrepedni, ezért akár részben forralható is. De itt is tökéletesen működik az a megoldás, hogy forró vízbe teszed, ráteszed a fedőt, lekapcsolod alatta a lángot, és 8-10 percig hagyod, hogy átmelegedjen.

A virsli tálalása

A virsli nagyon népszerű Magyarországon és a szomszédos országokban is szívesen és nagy mennyiségben fogyasztjuk.

A főtt virslit érdemes frissen elfogyasztani vagy forró vízben hagyni tálalásig.

Itthon kenyérrel és mustárral fogyasztjuk. Különböző szószok  – ketchup, majonéz, torma, stb. – illenek hozzá. Ha a virsli tálalását színezni akarod, akkor azt bármilyen savanyúsággal, rozskenyérrel, teljes kiőrlésű kenyérrel megteheted.

A főtt virsli kiváló reggeli, vacsora és bizonyos értelemben akár kötelező egy házibuli, szilveszteri buli alkalmából is.

Vissza a főoldalra >>

0 Shares:
You May Also Like
Elolvasom

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja

Valóban kétféle nő létezik? 20 kép, ami ezt bizonyítja Sosem szabad általánosítani, ez különösen igaz, ha a női nemről van szó. Minden nő más, minden nő különleges és megismételhetetlen - a férfiak nagy örömére. Mégis van két nagyobb csoport, ahová besorolhatjuk a nőket szokásaik, viselkedésük és megjelenésük szerint. Az egyik oldal, akiknek igenis fontos a nőiség megélése, mindent megtesz azért, hogy csinos legyen minden pillanatban még a másik oldal, akinek sokkal fontosabb a kényelem és a szabadság, mint a tűsarkú és a smink.