A virsli főzése néhány egyszerű lépésben
A virsli főzése a világ legegyszerűbb dolgának tűnik egészen addig, amíg nem nekünk kell csinálni. Amennyire egyszerű étel annyira oda kell rá figyelni, hogy ne repedjen szét főzés vagy sütés közben, hiszen akkor oda a varázs, és csak egy adag fura húsos massza marad helyette. Ezt pedig nagyon kevesen szeretik. Ezért most bemutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni a virsli készítése közben, és hogyan maradhat egyben egészen a tálalásig.
Miből készül a virsli?
A hagyományos virsli alapanyaga 40% marhacomb, 35% sertésszalonna, 20% jég. Az összetevőket egyszerűen pépesítik a jéggel együtt, majd beletöltik a megfelelő bélbe. Az elkészült virslit még a boltokba kerülés előtt megfőzik, és sok esetben még füstölik is. Persze ma már ezernyiféle virsli várakozik az üzletek polcain, ezek közül már sok szárnyasokból készül, illetve mindenféle különleges ízesítést kapnak.
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!