Zellerkrémleves
Hozzávalók a Zellerkrémleves -hez:
50 gr vöröshagyma
200 gr zellergumó
80 gr burgonya
80 gr vaj
20 gr finomliszt
150 ml tejszín
őrölt fehérbors
só
1 ág kakukkfű
reszelt szerecsendió
2 db tojássárga
Elkészítés:
A zellert, burgonyát és hagymát felszeletelve, vajban megpirítjuk. Forraljuk fel az alaplevet,
öntsük fel a pirult és megstaubolt zöldségeket. Lassan forralva puhítsuk fel az anyagokat.
Tejszínnel dúsítjuk, sót, törött fehérborsot és kakukkfüvet adunk hozzá, valamint reszelt
szerecsendiót. Alapos kiforralás után botturmixal pürésítjük, átszűrjük, és újra felforraljuk.
Ízesítsük be véglegesen. Tojássárgával dúsítjuk. Előmelegített csészében tálaljuk.
Betétje általában kenyér-croutons, de lehet sajtos pirítós, vagy leveles sajtos tészta.
Jó étvágyat kívánunk!
További receptek ITT!
5 sütőtök recept, amiből egy teljes menüt elkészíthetsz
A sütőtök majdnem olyan, mint Gombóc Artúr csokijai: lehet gömbölyű, ovális, hosszúkás, kicsi vagy éppen nagy, a sárga szinte minden árnyalatában. Kevesen tudják, de a sütőtököt a spanyoloknak köszönhetjük – na nem azért, mert ők „találták fel”, hanem azért, mert ők hozták be Európába először Mexikó, és Texas vidékéről Amerika felfedezése után. Mára pedig már teljesen beépült az életünkbe, és tengernyi sütőtök receptet tudhatunk a magunkénak. Most elhoztunk 5 olyan receptet, amiből némi kiegészítéssel akár egy teljes menüt elkészíthetsz anélkül, hogy megunnád az édeskés ízét.