Zellerkrémleves

Cream-of-Celery-Soup-1

Hozzávalók:

50 gr vöröshagyma
200 gr zellergumó
80 gr burgonya
80 gr vaj
20 gr finomliszt
150 ml tejszín
őrölt fehérbors

1 ág kakukkfű
reszelt szerecsendió
2 db tojássárga

Elkészítés:

A zellert, burgonyát és hagymát felszeletelve, vajban megpirítjuk. Forraljuk fel az alaplevet,
öntsük fel a pirult és megstaubolt zöldségeket. Lassan forralva puhítsuk fel az anyagokat.
Tejszínnel dúsítjuk, sót, törött fehérborsot és kakukkfüvet adunk hozzá, valamint reszelt
szerecsendiót. Alapos kiforralás után botturmixal pürésítjük, átszűrjük, és újra felforraljuk.
Ízesítsük be véglegesen. Tojássárgával dúsítjuk. Előmelegített csészében tálaljuk.
Betétje általában kenyér-croutons, de lehet sajtos pirítós, vagy leveles sajtos tészta.

Jó étvágyat kívánunk!

0 Shares:
You May Also Like