3+1 finomság, ami megóv az őszi depressziótól
A varázslatos napsütésből és hőségből egyik napról a másikra hűvös, szeles, esős napok lettek? Nem csoda, hogy az ősz rányomja a bélyegét a hangulatunkra, hiszen a meleg és a rengeteg nyári program is hamar a múltba vész, csak az emlékek maradnak. De ahhoz, hogy mégse legyen úrrá rajtunk az őszi depresszió bevethetünk néhány trükköt, azon túl, hogy tudatosan keressük a szépet ebben az évszakban is, néhány kényeztető finomsággal is sokat tehetünk a hangulatunkért. 3 isteni étel következik, ami a legzordabb napokon is jókedvre derít.
Hokkaido sütőtökkrémleves

Kép: canva.com
A hokkaido, vagy másnéven japán tök igen érdekes alapanyag, hiszen tök társaival ellentétben nincs szükség hámozásra, egy alapos mosás, és darabolás után azonnal használható.
Hozzávalók: 1 közepes hokkaido tök, 1 db burgonya, só, bors, csipet frissen reszelt gyömbér, szerecsendió, fahéj, olivaolaj, tökmag
Elkészítés: a krumplit hámozzuk meg, majd a tökkel együtt jól mossuk meg. Ezután daraboljuk mindkettőt apróra, és egy kevés olivaolajon kezdjük el pirítani. Néhány perc után öntsük fel langyos vízzel, vagy alaplével, és 25 percig főzzük. Közben ízlés szerint fűszerezzük, majd engedjük, hogy elfőjön róla a felesleges víz. Botmixerrel krémesítsük, és pirított tökmaggal tálaljuk.
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!