Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már észrevehetetlen, ha valaki haja nem az eredti színében pompázik. Mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?

A hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen. Ugyanis a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból világosbarnát készíteni, más hozzá, csak egy kis méz, kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Haj leszívása természetesen – Haj világosítása



Haj leszívása természetesen nem oly egyszerű. A hajfestés sajnálatos módon nagyon de nagyon roncsolja a hajat. Hajhullást, töredezést, vagy akár az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint a hajfestékek – azonban nem is kártékonyak.

 

Hajvilágosítás citrommal, mézzel

 

Mint fentebb említettük a haj leszívása természetesen házilag szükséged lesz egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. A

A méz kis mennyiségben tartalmaz természetes hidrogén-peroxidot, ami a hajszőkítés egyik alapanyaga. A citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is.

Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

Az elkészült masszát negyed órára tegyük be a hűtőbe, majd 15 perc múlva már  használható is. A masszát puszta kézzel alaposan maszírozzuk bele a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Második lépésként a masszát öblítsük le, majd teljesen szárítsuk meg a hajunkat. A világosabb színárnyalatnak már az első kezelés után látszódnia kell, de ha még világosabb hajszínt szeretnénk, érdemes kéthetente megismételni a kúrát. Így pár hét alatt elérjük a kitűzött célt vegyszer mentesen, kizárólag természetes módon.

 

A hét témái

3+1 holmi, amit ősszel olcsóbban vásárolhatsz meg

3+1 holmi, amit ősszel olcsóbban vásárolhatsz meg Ki ne szeretné az akciókat? Mindenki szeret olcsóbban vásárolni, akkor is, ha nem hajlandó bevallani. A piros kis címkék, és a százalékjelek nagyon vonzóak, és már népes Facebook csoportok is alakultak arra, hogy...

A legszebb őszi körmök – nálad melyik lesz a befutó?

A legszebb őszi körmök – nálad melyik lesz a befutó? Bizony! Ismét az őszi körmöknél tartunk, és azok közül is a legszebbeket hoztuk el nektek. Minden évszakban más színekre vágyunk, ahogy a természet változik, úgy mi magunk is variáljuk, amit csak lehet. Korábbi...

Férfi pulóverek és pólók – ezekkel töltsd fel a gardróbodat!

A pólók és a pulóverek egy férfi ruhatárának alapvető elemei, mégis nagyon eltérő megjelenést tudnak kölcsönözni. Ez a hatalmas kínálatnak köszönhető, ugyanis nagyon sokféle póló és pulóver kapható, így bármilyen stílust is képviselsz, garantáltan megtalálod azt, ami a leginkább megfelel számodra.

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt A legtöbb nőnek megvannak a rutin mozdulatai a mindennapi smink elkészítéséhez, megvan a jól bevált szemceruza, a tus és a rúzs is és azzal is tisztában vagyunk, hogy milyen árnyalatú alapozó illik a bőrünkhöz. Viszont...