Mennyei garnélarák tésztával és aszalt paradicsommal
Bátran mondhatjuk, hogy az egyik legfinomabb étel, amit valaha ettünk. És a legjobb, hogy körülbelül harminc perc elkészíteni, a vendégeket viszont az örökkévalóságig levehetjük vele a lábukról. Akár első randira is ideális lehet, persze előtte tudjuk meg, hogy a másik szereti-e a garnélarák alapú ételeket.
Ha már unod a csirkés ételeket, de nem szeretnél nehezebb húsokat fogyasztani, sőt még a klasszikus értelemben vett húsoktól is szívesen búcsút vennél legalább egy étkezés erejéig, akkor ez a recept tényleg rád vár. Ha később pedig mégis inkább a szárnyasok felé húzna a szíved, nyugodtan helyettesítsd a garnélarákot csirkével vagy pulykával. A krémesen lágy mártás és az aszalt paradicsom íze bármilyen más összetevővel (is) megállja a helyét.
Hogy néz ki a recept? Mutatjuk!
Hozzávalók 4 személyre:
- 400 g garnélarák (mirelit is tökéletes)
- 2 dl száraz fehérbor
- 100 g vaj
- 100 g olivaolaj
- 1 közepes citrom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só, bors
- 500 g spagetti (vagy penne tészta)
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!