Meglepően gyorsan elkészíthető | mennyei garnélarák tésztával és aszalt paradicsommal
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben, vagy, ha van, wokban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az olivaolajat és futtassuk meg benne a feldarabold vagy átpréselt fokhagyma gerezdeket. Néhány perc után mehet a serpenyőbe az előkészített garnéla is, amit akár azonnal felönthetünk a borral. Fedő alatt hagyjuk úgy öt percet párolódni, majd facsarjuk hozzá a citrom levét. Sózzuk, borsozzuk és tegyük hozzá az apróra darabolt friss petrezselymet is. Hagyjuk még öt percig főni. A bortól nem kell megijedni, mert ennyi idő alatt elpárolog belőle az alkohol.
Közben a tésztát főzzük meg ízlés szerint félkeményre vagy teljesen puhára. Majd leszűrve locsoljuk meg egy kevés olivaolajjal, és rázzuk össze. Ezután pedig lehet is tálalni. Ízléses módja a tálalásnak, ha a tésztakupac közepére szedjük a garnélarákokat, majd egy kis fokhagymás szafttal is meglocsoljuk, és a végén helyezzük rá az aszalt paradicsomokat.