7+1 tipp, hogy tökéletesen sikerüljön a sült krumpli sütése

Igazi joker köret – kevés olyan ember lézeng a világon, aki nem szereti a sült krumplit. Abban persze lehet eltérés, hogy ki milyen fűszerezéssel, vagy milyen formában kedveli a legjobban, de az egészen apróságoktól az idősekig senki nem mond nemet erre a tuti köretre. Viszont az, hogy mennyire egészséges vitatott, hiszen a legtöbb konyhában bő olajban készül, aminek nagy részét magába szívja a krumpli, és jó nagy adag kalóriával megáldott köretet kapunk, ami a legtöbb szervezetet megterheli. Cikkünkben mutatunk 7+1 olyan tippet, amivel azonban csökkenthető az olaj felhasználása, és könnyedén beépíthető az egészségtudatos táplálkozásba is, és a sült krumpli sütése is egyszerűbb lesz. Az eredmény pedig isteni finom.

Minden a burgonya fajtájánál kezdődik

Kép: canva.com

Krumpli, burgonya – sokunknak teljesen mindegy, de Heston Blumenthal, brit szakács szerint valójában egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú burgonyából készítjük a sült krumplit. Érdemes több fajtát kipróbálni, esetleg kikérni a zöldséges tanácsát, és ragaszkodni ahhoz a fajtához, ami az egész családnak bevált.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!